Maslenica je nešto najdivnije što domaćicina ruka može da stvori. Predivna listasta pogača (česnica za ovu priliku), u koju ide puno jaja i margarin. Meka je toliko da sam je jednom prilikom opisala kao bebu.
(1 kg brašna, 5 jaja, kašika soli, kašika šećera, 1-2 kvasca živa, pola mlijeko - pola voda za zamješivanje, 1 margarin za premazivanje)
Jetrvo draga ti si margarin koji vrlo rado kozumiram

. Tata je već pripremio isplatu <3, čeka se zvanična potvrda. Sviđa mi se i taj naslov dnevnika u najavi, nadam se da će biti upotrebljen u sezoni proljeće-ljeto 2017. Vaga će da pričeka srijedu.
Dan 39
D: jogurt, dvopek
R: salata, meso (nisam sigurna šta je ostalo, ili svinja ili pile)
V: sir, ajvarOdlučila sam da (ipak) od nedjelje nastavim sa teretanom. Doletila mi je drugarica i izlazimo večeras od sedam.
Po navici sam kasno ustala...Bila sam kod mog zubara kog obožavam i zadržala se oko sat vremena. Ispričali smo se kao da mi je rod rođeni (a stvarno ga i doživljvam tako). Primila sam anesteziju nakon x godina (igle se bojim više od zubara i samo jednom prije ovoga mi je radio pod njom kad je bila delikatna situacija) i utrnulo mi je pola face. Skroz čudan osjećaj. Dok još malo otpusti idem da istražujem šta je konkretno za ručak. Od ponedjeljka nastavak remonta.
Izvještaj s puteva i dalje nije obećavajući. Sve je okovano. Iznenadila sam se s kojom lakoćom sam hodala kroz prtine. Noga zvanično više nije u opasnosti.

Edit: Zaboravila sam da se pohvalim kako sam izvukla paru iz česnice.
Imam jednu malu molbu. Smajlići jesu preslatki i često govore više od riječi, ali valjalo bi da malo smanjimo njihovu upotrebu. Forum stoji na staklenim nogama i pitanje je dana kad će pasti. Ono što mi možemo da uradimo je da ga bar ne opterećujemo dodatno smajlijima pošto oni mnogo vuku. Ok je jedan, dva, tri, ali više od toga je pogubno.