Odgovori 298 postova
Irreversible
  • Pali Debela
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 7 godine

Re: Irreversible

od Pali Debela » pre 3 godine

Evo mene opet, da li je iko ovde? :)
    Ovako, u medjuvremenu sam opet pocela sa nezdravom hranom, jela sam neke ogromne palacinke, skoro svaki dana i sa 78kg se popela na 86. Strasno. Ali sam onda malo smanjila dozivljaj i vratila se na 83. Prvi cilj mi je 79kg. Mislim da to mogu da postignem u narednih mesec dana. Dakle, tamo negde 15 aprila.
    A kakav je plan. Autofagija. To mi savrseno odgovara. Imam dva obroka dnevno. Dorucak i rucak. Danas mi je deveti dan i dobro mi ide, zadovoljna sam. Dorucak i rucak su jaci. Ali, kako ne jedem nista osim toga, sve je u redu.
    Bas bi bilo super da nas je vise ovde. Nema veze, ja cu da pisem, pa mozda se neko i pojavi.

Dakle, idemo jelovnik.
    DAN 9
    D: ovsena kasa, sa vocem i puterom od badema
    R: sendvic sa avokadom, jajima i prsutom

Kolicine: 5 kasika ovsenih pahuljica, casa mleka, saka borovnica, saka malina, pola banane, kasicica putera od badema, nekoliko kasika biljnog jogurta sa kokosom; 4 parceta crnog hleba, jedan mali avokado, 2 jaja, komad putera da preprzim hleb, malo maslinovog ulja da preprzim prsutu i jaja, 4 male snite prsute

Znam da su kolicine malo vece, ali ovaj rucak treba da me drzi sitom do sutra ujutru. Polako. Da nastavim ovako i bice super. Lako cu posle smanjiti kolicine. A putera, avokada, banana, se ne odricem nikada, pa makar i ceo zivot bila debela.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 3 godine

Шта да ти кажем ... осим срећно :headbang:
    Slika
    Slika
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Hvala!
    Jutros na vagi, 82.8 kg. Presrecna sam, 900g za 6 dana, to mi je super tempo, i ne zelim brze od ovoga da mrsavim.

DAN 10
    D: chia puding, banana, puter od badema
    R: brokoli i krompir, hleb; pohovana svinjska snicla punjena sirom i sunkom i krompirici; tart od visanja

Kolicine: 2 kasike chia semenki, solja mleka, kasicica putera od badema; tanjir brokolija i krompira, vrlo malo krompirica i jedna osrednja snicla, parce tarta i malo slaga i preliv od sumskog voca.

Cetvrtkom jedemo u restoranu, i rucak je meni, predjelo, glavno jelo i dezert. Ne izbegavam przeno, pohovano, ne izbegavam slatko. Neka gorim na lomaci, ali sa tim za sada necu da se opterecujem.

Citala sam svoj dnevnik. Bas sam se mucila, znala sam sta zelim, ali ne i kako da to ostvarim. Zakljucak su dve stvari: ne mogu da pratim plan koji je previse restriktivan i komplikovan, da stalno smisljam sta da jedem; i drugo, nisam radila ono sto sada znam, tri koraka - 1. isplaniraj na nedeljnom nivou sta ces da jedes 2. kupi sve sto treba 3. spremi to. Deluje jednostavno, ali nije mi bilo. Jer sam smisljala u hodu, i kupovala vise puta dnevno i onda mi ne ostane snage za spremanje.

Ovo sada je jednostavno. Dorucak i rucak. Nema uzina, nema vecera. Znaci duplo manje posla. Onda, dorucak uvek isti, tu nemam sta ni da planiram. Samo da se pobrinem da uvek imam sve sto mi treba. I samo treba da smislim 5 ruckova, da kupim sve sto mi treba za to. I da spremim. A pravicu sve jednostavna jela. Nemam snage ni uslova da se raskuvavam.

Ovde je fora da izdrzim. Volela bih najmanje 3 meseca ovako da se hranim.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 3 godine

Само напред, издржаћеш јер је то твоја жеља :headbang:
    Slika
    Slika
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Kako mi sada onih 78 kg deluje daleko. Ali, polako, doci cu do toga.

Vec mogu da zapisem danasnji dan, jer je gotov sto se tice hrane, sada cu samo da pijem vodu.
    Danas sam skuvala rucak, koji cu da imam jos najmanje 2 dana, a vrlo moguce i tri. Tako da sam sto se tooga tice mirna. Onda treba da isplaniram narednih nekoliko dana, kupim sve sto treba i spremam. Ali polako, sada za sada sam mirna.

Jutros nisam imala bademovo mleko da napravim ovsenu kasu, pa sam je pravila sa vodom. Mnogo mi je ukusnije tako. Gledala sam i neke recepte kako da malo promenim dorucak, ali bice to i dalje ovsena kasa. Najvise mi prija i najlakse mi je. I volim dan da zapocnem sa necim slatkim. Za rucak sam skuvala socivo, sa paprikom, lukom, sargarepama i paradajz sosom. Odlicno je. Mrvicu sam ga prekuvala, ali dobro je. Kupila sam i maline, pa cu i to da doruckujem. Nije bilo bademovog putera, pa sam kupila puter od indijskog oraha, koji je skuplji, a i manje mi se svidja. Sledeci put kada vidim bademov puter kupicu nekoliko da imam. Kupila sam i kus kus, to cu da spremam sa povrcem. I fuzile, to mogu ponekada da spremim.

Samo polako, ovako da nastavim, i bice to sve dobro. A moram da budem i strpljiva, kg po kg nedeljno i otopicu se.

DAN 11
    D: ovsena kasa, jogurt od soje sa kokosom, borovnice, banana, med, puter od badema
    R: socivo, hleb
    V: restoran

Kolicine: 5 kasika ovsenih pahuljica, saka borovnica, pola banane, kasicica putera od badema, nekoliko kasicica jogurta; socivo dve kutlace, i dva parceta hleba.

Edit: sinoc sam izasla sa drustvom i pila vodu naravno, ali onda su svi otisli na veceru, a meni se jos druzilo, pa sam im se pridruzila i vecerala. Iako je ok, cele nedelje sam postovala, trudicu se da to izbegavam, osim kada se bas izbeci ne moze. Sledece nedelje jedan kolega prestaje da radi sa nama, pa idemo na veceru u njegovu cast. I naravno da cu da jedem. Jednom nedeljno da prekrsim mi je ok, mada cu da se trudim da se to ne desava. Jer nema potrebe.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Imam jedan problem, ne radim. Radimo od kuce, i onda petkom, posto znam da sledi vikend, uvek nesto izmisljam, prodje mi tako ceo dan da ne radim ni minut. Onda se i subotu razvlacim. Sada je subota, 2:20, nemam neki drugi plan za danas, najpametnije bi bilo da radim, makar 4 sata.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Uzela sam malo da radim, hvala Bogu.
    Nego, zavrsila sam sa hranom za danas, i 100% necu da prekrsim nista, pa vec mogu da zapisem.

DAN 12
    D: ovsena kasa sa malinama, borovnicama, bananom, puter od indijskog oraha, biljni jogurt sa kokosom

Kolicine: 5 kasika cistih ovsenih pahuljica skuvanih na vodi, saka malina, saka borovnica, a moje sake su vrlo male hahaha, pola banane, kasicica indijskog oraha, dve kasike biljnog jogurta; dve kutlace sociva, 2 plocice hleba. Odlicno je socivo ovako sa pradajzom mi je bolje, ja sam ga pre pravila kao supu.
    Kada ga pojedem hocu da potrosim pavlaku koju imam, ako se ne pokvari do tada. Pa cu da napravim pastu sa pavlakom, cherry paradajzom, sampinjonima i volela bih da ubacim nesto zeleno ali ne znam sta. Da dodacu i gorgonzolu. To je onako malo jaci rucak, to ne planiram cesto da jedem, vise hocu da se orijentisem na povrce. Ali, eto da potrosim tu pavlaku, pa izbacujem iz menija, hahaha

Sta bih jos mogla reci, osim da me mrzi da radim, a ne moze tako, na noge lagane.
    Dobro mi ide ovo, bas sam prezadovoljna za sada, ali dobro tek je dvanaesti dan.
    Zrno po zrno pogaca, kamen po kamen palaca. Dan po dan, otapam ovaj glecer u koji sam se pretvorila.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Vidim ponekad da je neko online, Debeljuca i jos neko sada ne mogu da se setim. Ako citate ovo, imate od mene veliki poziv da se pridruzite, zajedno smo jaci! <3

Danas, sve po planu. Sutra na posao nosim socivo, a danas sam jela pastu. Lepa je, ali izbacujem je iz jelovnika, ne uklapa mi se. Mozda ponekad napravim, videcu. Pavlaka potrosena. Sada imam jos parce gorgonzole koje bih volela da potrosim, a najbolje mi je uz pastu, tako da je mozda jednom napravim i sledece nedelje. I cinija salate.

DAN 14
    D: ovsena kasa, borovnice, maline, banana, biljni jogurt sa kokosom, puter od badema
    R: pasta sa pecurkama, pavlakom, gorgonzolom i cherry paradajzom
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Kaze 5 gostiju? Da li je to relano ili samo neki bug? Ne znam, ali znam da osim mene i pezosa niko ne pise. Ljudi ako citate, hajde pridruzite nam se, lakse je mnogo u drustvu. Nema veze, mi cuvamo kucu, a sigurna sam da ce uskoro jos neko. Pravo vreme da mislimo na leto i topimo salce :)

Ovako. Prvo da vidimo sta sam jela danas.

DAN 15
    D: chia puding, maline, puter od badema

Kolicine: 2 kasike chie, malo mleka od badema, par malina, kasicica putera od badema. Malo meda. Dve kutlace sociva, dve plocice hleba. Kupujem taj hleb koji je kao keks, Wasa se zove, zato sto cesto pravim jela uz koja ne ide hleb, a on moze jako dugo da stoji.

Danas me boli glava malo, previse sam radila. Nema veze, ne krsim nista, idemo dalje. Skuvala sam rucak za sutra i za sredu, kuskus sa povrcem. Za dorucak definitivno chia. Mrzi me ujutru da zivim, samo bih spavala, i nema sanse da kuvam ovsenu kasu i da perem sudove posle toga, ovo mi je brzo.

Ide mi se kuci, mnogo, mnogo, mnogo! Videcu, da odem u cetvrtak i da ostanem do ponedeljka ili mozda cak do petka. Ne znam jos, videcu.

Treba da perem kosu, a vec je pola 11, ali nema veze, opracu, smao jos malo da se odmorim. To je to. U petak merenje i rezultati.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Jedno brzinsko javljanje. Malo mi je cudno sto sam sama ovde, ali cak i to znaci, tako da cu da pisem.

DAN 16
    D: chia puding sa malinama i bananom, puter od indijskog oraha
    R: kus kus sa povrcem

Kolicine: 2 kasike chia semenki, malo bademovog mleka, malo meda, pola banane, saka malina. Kasicica indijskog oraha. Kus kus 100 grama, 1 sargarepa, 1 i po paradajz, pola tikvice, pola glavice luka.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Obozavam ovo mestasce ovde. A mozda me i mrzi da radim, pa pisem ovde. Ali dobro.
    Jutros 500g manje. Yesssss!
    Pojacala sam dorucak jutros, jer me kuskus ne drzi sitom, i kao sto rekoh, izbacicu ga iz menija. Ali imam jos jednu porciju za danas.
    Napravila sam kasu sa vodom, dodala malo bademovog mleka i jednu izgnjecenu babanu. Pored toga, saka borovnica, kasicica putera od badema i dve tri kasice biljnog jogurta sa kokosom. Nisam koristila med jer je banana slatka.
    Puter od badema potrosen. Sada imam jos jednu teglicu putera od indijskog oraha. Biljni jogurt potrosen. Neko vreme ga necu jesti. Imam sve sto mi treba za dorucak.
    Sutra cu chia puding sa borovnicama, a u petak chia puding sa bananom. Chiu imam jos uvek, i ovsenih imam dovoljno. Bademovog mleka imam dovoljno, jednu kutiju otvorenu, druga ceka na red. Tako da sam sto se toga tice mirna bar dve nedelje, mozda se chia potrosi, ovsene i mleko nece skoro. Putera od indijskog oraha imam skoro celu teglicu, to je sigurno dve nedelje. Znaci eventualno da kupim chiu. Od hrane za rucak imam kuskus, spagete, fuzile, socivo i kinou i hleb. To mi je baza za mnoga jela. Od ostale hrane imam cherry paradajz, to cu da ubacim danas uz kuskus. Imam urme, kada mi se bas prijede slatko sto nije slucaj. Mozda napravim dzem od malina, urmi i chia semenki, preukusno je. Pa da imam za dorucak. Imam i komad gorgonzole, to najbolje uz spagete. Mozda kupim skampe, ovde su relativno jeftini (u poredjenju koliko su kod nas). Pa napravim pastu sa gorgonzolom i skampima, da to bih mogla. Danas sam mirna, sutra jedemo u restoranu, tako da treba da smislim sta cu od petka do srede sledece nedelje. Mogla bih jedan dan rizoto, jedan dan pastu, i ostaje mi jos 4 dana. Mozda bih mogla da napravim kinou, pa da imam za nekoliko dana. Tako cu. Dva dana pasta, jednom sa skampima, jednom sa tunjevinom i brokolijem i jos povrca. Onda rizoto sa pecurkama. I tri dana kinoa, kao salata, ali napravim burito.
    Znaci treba da kupim, pecurke, kukuruz zamrznuti, pasulj, brokoli, treba da vidim sta jos sve ide u recept za kinou, trebaju mi tortilje za burito. I to je to. Da pogledam recepte za pastu sa tunjevinom, za kinou i za rizoto, napravim spisak, i u jednu kupovinu za celu nedelju. I treba da kupim voce za dorucak. Maline, ili jagode ili borovnice, to vrtim, a mozda bih mogla i mango da kupim ili nesto drugo. Banane obavezne.
    Eto raspisah se, ali drzim se onoga sto sam primetila da radi: 1.isplaniraj 2.napravi spisak 3.kupi 4.spremaj.

Dan 17
    D: ovsena kasa, banana, borovnice, puter od badema
    R: kuskus sa povrcem
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Nesto se razmisljam. Mislim da jedem previse ugljenih hidrata, a premalo proteina. Dorucak je ugljeni hidrati, voce i malo proteina iz putera od orasastih plodova, mada tu ima i dosta masti. Rucak bi trebalo da bude ugljeni hidrati, povrce i proteini. E a upravo te proteine ne unosim. Tako da cu da vidim kako cu i sta cu od petka do srede. Pasta sa skampima ostaje, hocu da potrosim gorgonzolu, i to je to, to je sigurica. I kinoa sa povrcem bi mogla da ostane, tu ide malo pasulja, opet nedovoljno proteina ali ajde. Ne znam, nema veze, ali cu svakako da razmisljam u cilju povecanja proteina.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Sada mogu lepo da se raspisem ovako sama sa sobom.
    Pa da vidimo.
    Prvo lepe vesti. Izgubila sam 1kg 300g ove nedelje. Prezadovoljna sam. Za ove dve nedelje kako se merim gubim oko 1kg nedeljno, cime sam prezadovoljna, To znaci da cu mozda 15 aprila imati 79 i dostici svoj prvi cilj sto bi bilo fenomenalno.
    Onda, drugo, danas nisam lepo jela. Istrcala sam jutros iz kuce, i na putu do posla sam pojela pola banane. To mi je na neki nacin samo iziritiralo stomak. Za rucak smo jeli u restoranu. Lose sam izabrala. Trebalo je da uzmem dinstanu teletinu sa krompirima u nekom kao sosu od sargarepe i ne znam cega jos, predobro je izgledalo. Nekada je teletina bas losa, pa nisam htela da rizikujem. Jer ne znam sta im je tacno sta. Tako da sam izabrala kobasicu, ali bila je uzasno suva i nije mi prijala. Kao prilog su servirali pasulj, kao prebranac ali nije nego tako nesto, isto uzasno suvo. Jedva sam to pojela, uopste nisam uzivala. I uzasno me je boleo stomak posle toga.
    Sutra veceramo u restoranu, tako da krsim dijetu. Ali je planski, tako da je ok. Rucacu isto nesto kupovno, kupicu kod kineza nesto. Mozda uzmem i ceo meni, mozda samo jedno jelo, videcu, verovatno samo jedno malo jelo, jer idemo na veceru.
    Onda za vikend definitivno cufte u paradajz sosu i pire, oba dana. Onda ponedeljka utorak sreda kinoa sa povrcem u tortilji.
    Kada zavrsim ovo pisanije chia semenke sa bademovim mlekom cu da smuckam za sutra.
    Sada mi stigla neka glupa poruka na messanger-u. Ali to me je odvelo u crnu rupu gledanja postova na faceu. I vidim jednu drugaricu iz osnovne sa bebicom preslatkom. Ona vitka, prezgodna. A bila je celi zivot i kao jaka mala devojcica od 6, 7, godina pa sve do tridesete, bas debela. Pojma nisam imala da je ovako zgodna. I mnogo je lepa, bila je lepa i buckasta, sada je lepotica, do izrazaja su dosle njene jake jagodice i ogromne oci. I deluje bas srecno. Nasmejana, ispunjena. Ranije je bila jako potistena. Imala je jako tezak zivot. I drago mi je da vidim da je za sebe napravila zivot koji joj odgovara. Ili tako bar izgleda, a nadam se da sam u pravu.
    Onda vidim jednu divnu devojku koju sam upoznala bas ovde, a izgubile smo kontakt, mada je imam na faceu, sredila se izgleda fenomenalno.
    I onda se osetim kao totalni luzer sto ja ovo nisam resila ranije. Ali nisam. Sada je moje vreme. I sada cu resiti. Oprastam sebi sto nisam pre. Samo polako jedan po jedan kilogram, nedelja po nedelja, zbrace se to sve, i bice u jednom trenutku i minus 8 i minus 10 i tako redom. Bas bas dug put je preda mnom. Treba da izgubim oko 30 kilograma. Ali polako, bez zurbe. I nestace to.
    Ljuta sam na sebe i zbog toga sto nisam u vezi. Ali polako i sa tim. Popravicu to. Malo treba da se sredim sama sa sobom po tom pitanju. Tako sam nekako dozvolila da me muskarci povredjuju. Dosta su mi izmenili sliku o sebi. Nekada sam sebi bila ruzna, ovako ukupno gledano, a nisam znala zasto. U licu sam sebi uvek bila lepa. Sa tim nikada nisam imala problem. Ali sa telom jesam. A muskarci su mi u zivotu prilazili dosta i nisu me konstatovali, kako kad. Kada dodjem sa mora preplanula, i smrsam onda se cimaju oko mene. Cim se ugojim i pobelim nema ih vise. Ove godine se necu suncati. Znam koliko je to stetno za kozu, i onda sebi samo ponekada dozvolim. Prosle godine sam se suncala i dobila milion komplimenata. Ali sada cu pauziram neko vreme do daljeg.
    E da, sta htedoh reci. Ubise me muskarci u pojam. Jedan bas gadan lik u koga sam se bila mnogo zaljubila, me je ponizavao. Govorio mi je da sam kratkonoga. I tacno je, ali neverovatno da nikada uzivotu nisam to pomislila za sebe. Dosta sam niska, tako da naravno noge ne mogu da mi budu ne znam kako duge, ali nisam mislila da su kratke za moju visinu. Sada vidim da jesu. I onda pomislim kako i da smrsam dzabe kada imam ruzne noge. Ili jedan drugi muskarac u koaga sam se isto zaljubila, to naglasavam iz razloga sto tada dozivljavam njihov pogled na mene snazno, inace me bas briga sta ce neko da misli. E pa taj covek voli jako visoke i vitke zene sa jako vitkim i dugim nogama, koje ja nemam, i necu imati sve da smrsam na 45kg. Znaci nemoguca misija, nisam tako gradjena i to je to. Naravno on mi nikada nista ruzno nije rekao, vrlo je kulturan. Ali je bilo par komentara ovako i nekoj prici gde se spominju te fatalne duge noge, dovoljno da zakljucim i po tonu kojim je to rekao i po nekim drugim stvarima da ga to privlaci. Sto je naravno bezveze. Sta ima nekom sa kim si da pricas o necemu sto on nema. Mogla sam i ja tako da meracim o nekkim muskarcima koji imaju ravan stomak, a ona jeonako malo debeljuskast. Verovatno bi njega bolelo uvo, jer on misli da je savrsen, i to je super, volela bih da imam njegovo samopouzdanje. Ali naravno ja to ne pricam. Vidjala sam se sa njim par meseci. I bude magicno bas jako magicno svaki put kada se vidimo, posle sam narednih par dana kao medju oblacima, puna energije, sve mogu, hrana me ne zanima, jedem kao pticica, potpuno ispunjena i presrecna. A onda krene da me radi crv, i da osecam to kako mu nisam dovoljno privlacna, i da se osecam bas lose zbog toga. Potpuno potonem. Skoro uvek sam ja njega zvala. Budem skroz potistena ali u isto vreme zelim uzasno da ga vidim, pozovem. I tako u krug. To mi je skrhalo samopuzdanje kao zeni, a nije ni bilo veliko, mislim lako ga je bilo smrviti. A zasto. E pa moram i to da napisem.
    Roman ispisah, ali prija mi, pa necu da se zadrzavam. A i sama sam ovde, ovo verovatno niko ne cita, tako da ne davim nikog.
    Dakle, uh bas je kasno, treba da spavam, sutra radim i imam puno posla, bas puno, hocu da budem sveza i odmorna. Da dovrsim misao, napravim chiu, operem zube i na spavanje. Naravno onaj koji mi je zapravo izmakao tlo pod nogama i ostetio me kao zenu je moj bivsi decko. Stalno sam imala osecaj sa njim da mu nisam privlacna iako me je on ubedjivao u suprotno. Ali on mi je bio prvo decko, nisam imala pojma sta se desava i nekako nisam pricala o tome, nije imao ko da me posavetuje. Sada iz ove perspektive mi situacija deluje trivijalno. Sta me briga sta on prica, ako se ja pored njega ne osecam pozeljno tu je kraj. A ostala sam u toj vezi 8 godina. Kada me je ostavio rekao mi je da sam sve vreme ja bila u pravu, da ga nikada nisam privlacila, ali da sam mu iz drugih razloga odgovarala da mu budem devojka, i zato me je lagao. I bas me brutalno ostavio i ponizio. Tek, sam se mrvicu oporavila od toga kada sam se poverila jednom decku koji mi je to objasnio iz muske perspektive. A sada sam se setila i jednog predivnog muskarca. Bukvalno predivnog. Melem. A zanimljivo je da je on jako lep i privlacan, savrsen. Najlepse telo koje sam ikada videla, racunajuci i ljude koje vidim samo na slici. Znaci bukvalno Apolon. Mislim da je to sto je on tako afirmativan povezano sa tim sto je toliko lep, ali nema sada vremena da obrazlazem to. Drugi put. Dakle, pored nejga sam se osetila kao zena, osetila sam tu snagu koju imam u sebi, osetila sma se vrednovanom. Da, on je uzasno bitan u mom zivotu, kao pozitivna figura kojoj se vratim kada hocu da ojacam. Da, znam trebalo bi da imam svoje unturasnje samopouzdanje nezavisno od bilo koje druge osobe. Ali nemam. Izgradicu. Polako. To mi je dugorocni cilj. Pa idemo korak po korak.
    Pored bivseg decka sam se osecala kao sredovecni muskarac koji zavodi nevinu tinejdzerku. Osecala sam agresivno, kao da je moj libido prejak. Osecala sam se kao muskarac bukvalno. A pored Apolona, mocno, kao zena u punom smislu, bukvano sam osecala snazno taj polaritet izmedju nas, da je on musko da sam ja zensko i tu razmenu izmedju dva pola. Predivan osecaj. Tako jedna zena treba da se oseca stvarno. Da moze da se iskaze kao zena. I nebitne su noge, i koliko su duge, i da kao debela sam se vidjala sa njim, isto nebitno. Pri tom taj covek je toliko pozitivan da je to neverovatno. Komplimenti prste. Maksimalno postovanje ima od mene za vjek i vjekova. Melem. Lek.
    Eto, tako da ponekada pomislim kako mi dzabe da smrsam kada nemam duge noge, i onda se setim Kim Kardasijan. Milijardu zaradjuje zena na sebi samoj i svom telu. A eto ja izgledam bukvalno tako. Nemam bas toliko dupe, ali nije ni daleko, imam tako ogromne grudi i bas tanan struk. I dobro jasam debela ona nije, ali kada smrsam to je to, noge preslikane, mozda su njene malo lepse, ali to je to. Ali mislim da kod nas ljudi preziru takvu gradju i otuda meni kompleksi. Zena je se slavi kao simbole lepote tela, devojke se operisu da izgledaju kao ona, a kada u nasim novima izadje clanak u njoj uvek procitam komentare, pa ne moze da prodjem clanak da neko na uzasno ruzan nacin ne prokomentarise duzinu njenih nogu, sa sve epitetima da je karikatura, nezgrapna itd. I naravno ja sam upijala tu energiju koja je verovatno slata i prema meni, zaista nikada direktno osim tog jednog kretena. Ali dobro. Ajde dosta, odoh da spavam. Prijalo je ovo, ispricah se sama sa sobom.

DAN 18
    D: pola banane
    R: pasta sa sosom od luka, kobasica, pasulj, cheese cake

Kolicine, paste vrlo malo, kobasica mala, sacica pasulja i malena kockica cheese cake.
    Ali dobro drzi me nisam gladna.
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Jedno kratko javljanje.
    Idemo veceras u restoran i ubicemo se od hrane i alkohola. Tako da to upisujem samo kao restoran.
    Pojela sam gorgonzolu, tako da sam to lepo iskoristila. Imam jos jaja, i to hocu da potrosim, posto necu biti ovde oko dve nedelje. Jedino sto moze da se pokvari je mleko od badema, ne bi trebalo, ali moguce je. Bacicu ga, ako se to desi.
    Sutra cu da jedem sendvic od avokada, prsute i jaja. I za dorucak i za rucak. Po jedan sendvic.
    Eto, to je sve za danas.

DAN 19
    D: chia puding, med, borovnice, puter od indijskog oraha
    R: vrlo malo paste, sa vrlo malo gorgonzole
    V: restoran
  • Pali Debela
    Amater
    Amater

Evo me opet. Samo da rezimiram veceru.

1: shot votke
    2: jedan malecki kiseli paradajz, komadic kiselog krastavca, na vrh viljuske kiseli kupus
    3: malecko parce crnog hleba, i jos manji komadic slanine, i sos od rena
    4: puno crnog vina
    5: 1 palacinka sa pavlakom i kavijarom
    6: ruska salata, 3 viljuske
    7: salata od haringe, krompira i cvekle, 3 viljuske
    8: kao knedlice punjene sa mesom, 4 komada i pavlaka i ren
    9 : borsc, mala cinijica
    10: beef stroganoff
    11: sot likera od crvenih bobica
    12: medovnik, 2 parceta

Eto. Stedela sam se celo vece osim za tortu. Posle veceri smo izasli u neki bar i tu sam popila jedno pivo.
Odgovori 298 postova