Odgovori 410 postova
Kako izgleda moj UH dan?
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od Lela Bacvanski » pre 16 godine

je l ok jesti obicnu testeninu na UH dan? ja sam kupila heljdinu, ali mi je mnogo gadna... :005:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

OK je... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    od 314pezos » pre 16 godine

Al je heljdina zdravija al je i bljak :D
    Slika
    Slika
  • Amir
    Početnik
    Početnik

UH

od Amir » pre 16 godine

Sutra mi je prvi dan UH, dijeta je super krenula... Moja majka je u 3 dana smrsavila 2 kg ne znam kako ali nevjerovatno i jako je motivisana, idemo zajedno na dijetu...
    Recite mi za UH dan , znaci Mogu bilo koju tjrsteninu kuhati, spagete, makarone, omac, sa bilo kojim sosom samo da nije mastan je li tako?

I za veceru mogu pojesti 2-3 kolaca (negdje sam tako procitao) i rebro cokolade, izuzetno volim slatko i radujem se tim kolacima....

Ako ce me neko ispraviti slobodno, dok je vrijeme sutra je vec uh dan :)

I naravno za UH rucak kao i za proteinski dan ide supa bez rezanaca i kupus ili zelena salata (ili bilo koja povrcna salata mjesana)

A vecera nema toga, vecera znaci 2 kolaca i rebro cokolade...

pozz

Kako da napravim onaj indikator , pokazatelj tezine sto vas vecina ovdje ima ispod posta kao npr clanica Lela Bacvanski.
    Mi smo kreatori Svoje Realnosti.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Veoma mi je drago da Vam je krenulo, tvojoj majci i tebi Amire.
    Dobro je što si postavio pitanje na vreme, tako i treba da radiš, bar dan-dva ranije se postavi pitanje da bi se predupredila moguća greška.
    - Da ti odgovorim na pitanje za sos. Sos u prevodu koji god hoćeš samo da nema zapršku a većina ih ima, te ti je najbolje da napraviš paradajz sos ili od ukuvanog paradajza ili od pelata iz konzerve (kečap se ne koristi u UN zbog sadržaja šećera u njemu).
    - Za večeru na UH dan ie komad torte ili 2-3 manja kolača (a može i pola od ručka ili neko slano pecivo) i obavezno rebro crne čokolade sa što većim procentom kakaoa u sebi (najbolje oko 70%).
    - Supa nakon ručka ide samo na proteinski dan.
    - Povrtna salata da, al da nema ni jedne skrobne povrtne biljke, jer ako ima onda je to glavni obrok na skrobni dan npr. krompir salata.

- Postavljanje tikera na http://www.dijeta.net/forum/viewtopic.php?t=76

Pozz od Gige

p.s. mogao bi da otvoriš svoj dnevnik pa da se lakše družimo kroz vođenje dnevnika.
    Slika
    Slika
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater

od Lela Bacvanski » pre 16 godine

mozda sam dosadna, ali stvarno me zanima koliko je zvanicno testenine/testa/peciva dozvoljeno za rucak? mislim u gramima? meni se cini da se svaki put prejedem od testenine (odnosno peciva) na ovaj dan, a negde sam videla da moze i do tri kifle da se pojede... e, sad kolike kifle?! postoje kifle i do 150 gr a postoje i one od 30 gr... pokusavam sad da nadjem u ovoj temi tu zvanicnu gramazu a gledala sam i po drugim dnevnicima i ne mogu da nadjem :? uglavnom retko ko napise precizno kolicinu, pa hocu da znam ako preterujem da prestanem, jer ja inace obozavam sve vrste testa...
    "Kuvana testenina uz dodatak začina - kečapa ili slično, ili pica samo sa dodatkom kečapa, ili slano pecivo u količini pice u piceriji (npr. 3 kifle)" ova verzija pise na sajtu, ali znamo da nije tacno jer kecap nije doizvoljen 8)
    hoce li me neko prosvetliti neuku molim...? :(
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Količina testa a i ne samo testa već količina glavnog jela t.j. ručka je otprilike do 200-250 gr maksimalno.
    To što piše na sajtu će sve biti uskoro promenjeno jer je to napisano kad nije bilo nikakvog izdanja ove dijete u Srbiji, knjiga je izašla u Avgusto 2008 a pogledaj datum tog posta koji te buni a i ne samo tebe.
    Slika
    Slika
  • Wannya
    Početnik
    Početnik

Re: Kako izgleda moj UH dan?

od Wannya » pre 15 godine

Da li mogu npr. perece na ovaj dan da pojedem?Unapred Hvala! :D
    Polako ali sigurno!
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 15 godine

MOžeš ... možeš u suštini bilo šta samo da je od hlebnog t.j. od klasičnog testa ... proizvode od lisnatog testa treba izbegavati pošto su veoma kalorični i neprimereni su ovom načinu ishrane ... znači možeš al samo gledaj da su bez one soli što obično posipaju po perecama, kiflama i sl.
    Slika
    Slika
  • Wannya
    Početnik
    Početnik

od Wannya » pre 15 godine

Ok.Hvala puno.pozz :D
    Polako ali sigurno!
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Pizza povrtara ili baštanara :D

V1: testo, pelat, origano, na tanke kolutove paradajza, pečurke, paprike babure (zelena ili žuta pa isečeš na dugačke trakice) 2-3 maslinke i na sve to lepo pospeš susamom ... neki put mesto paprike isečem luk na kolutove pa ih razdvojim i tako ih pobacam po pizzi.

V2: testo, pelat, origano, plavi patlidžan i tikvice (prvo napola propržene na teflonu) može malo luka na kolutove i malko barene šargarepe na isečene na trakice ili ako su one jako mlade i tanke možeš i par komada ucelo 2-3 maslinke i na sve to lepo pospeš susamom.

Tips & Tricks:
    Podlogu od testa po obodu koji nije pokriven pelatom premazati četkicom (ili kako su to naše bake radile sa guščijim perom) sa maslinovim uljem tako da se ivica ne prepeče nego dobije fini hrskavi ton dok se gricka.

Mesto kečapa napravite svoj: Uzmite konzervu paradajz pelata, iseckajte 2-3 čena belog luka, dodajte origana, svežeg (ili sušenog bosiljka) dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i sve to sameljite u blenderu ... ukuvajte na laganoj vatri da se zgusne i ohladite u frižideru.
    Slika
    Slika
  • Ivana31
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Ivana31 » pre 15 godine

Cao ljudi,
    prekosutra mi je prvi UH dan, pa bih na vrijeme da provjerim dal' prolazi ovaj recept??

20 dag tjestenine luk
    1 paprika
    vegeta
    mala limenka kukuruza
    peršin (list)
    chilli
    4 manje rajčice

Tjesteninu skuhati, ali ne do kraja. Ispirjati luk i papriku, dodati tjesteninu, vegetu (ili neki sličan začin), podliti s malo vode i ostaviti na vatri koliko je potrebno da se tjestenina skuha do kraja. Dodati kukuruz iz konzerve, sjeckani peršin i po želji malo chillija.
    Prije posluživanja dodati rajčicu narezanu na kockice.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Mislim da kukuruz secerac ide na skrobni dan tako da bi njega trebalo da izbacis... 8)
    Ali mozes da ubacis npr. sampinjone jer se one smatraju neutralnom namirnicom...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Odlično misliš Las, kukuruz šećerac ide sam na skrbni dan 8)
    Slika
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Svakoga dana u svakom pogledu... Slika
Odgovori 410 postova