imam pitanjca... kada smijem jest margarin (ako smijem), da li mogu umjesto zlice ulja dnevno uzeti zlicu putera??? pošto mi je sutra UH dan htjela sam vas pitat da li smijem mijesat torte ili kolace koje cu jest za veceru???
Kika margarin i puter nisu dozvoljeni, samo ulje i to 1 zlica na obrok, najbolje maslinovo ako su u pitanju salate, a sto se tice kuvanja, pretezno je sve na vodi uz trunku ulja... kolace mozes mesati
zanima me da li bi bila neka velika greška ako bi za večeru tokom dijete pojela nekada 2-3 bombona (umjesto 1/2 komada torte) ili red čokolade s nekim okusom (npr. jagodama)...
ma meni su bomboni najveća ljubav, pogotovo gumeni....zadnja dva rođendana od prijateljica sam za svaki dobila po 2 kg gumenih bombona...to dovoljno govori kolika su mi ljubav...al u zadnje vrijeme sam ih jela nekontrolirano, pa mi znalo bit muka hahahahahaha...jupiiiiiiii za idući UH dan kupujem bombone i pojedem samo dio
Dragi moji,ja sam jedan od novih clanova i korisnika UN dijete. Imam jedno pitanje vezano za mlecne proizvode. tj ja svaku kafu pijem sa veoma malo mleka. Da li mogu da ga konzumiram u malim kolicinama svaki dan ili iskljucivo za proteinski dan?
Grazia, ako si i do sada pila kafu sa malo mleka onda mozes da nastavis svakodnevno sa takvom praksom... Bilo bi dobro da mleko bude sa sto manjim procentom mlecne masti...
"...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić