Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Srećna, ali debela

od signorina » pre 9 godine

E moja lijepa Narcisice, ne pominji prasu! Dijeta i prasa ni kod mene ne idu skupa nikako, ni pod tačkom razno. Jednostavno je preteška za moj želudac. Ja više neću ni pokušavati da je jedem (crni luk, mladi luk godinama ne jedem svjež, bijeli samo sa morskim plodovima).
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Trešnjice znam da sam ti negdje u mislima, kao i ti meni. Hvala na komentaru, energiji i podršci - znači :009: .
    Tamy razumjele smo se :D . Kupus kalja kod mene nikada nije dobila +. Samo sam jela krompir iz nje. Mislim kako da uživaš u nečemu što se zove kalja?
    Sinjorina lukovi su dobri i ne treba ih skroz eliminisati, ali valja naći način kako su prihvatljivi za jelo. Dinstani praziluk mi je skroz ok, njega sam probala prije nekih mjesec dana prvi put, ali u ovoj kombinaciji od juče nekad više :19: .

Dan 15
    D: jogurt, dvopek
    R: sir, gljive, kačkavalj, pečenica (rerna)
    U: badem
    V: tunjevina i tikvice

Baš sam zadovoljna današnjim danom i mnogo sam rasterećenija kako ne brojim. Čula sam se s drugaricom koja je na un-ki da vidim kako joj ide (ide joj super) i poslala mi je ovaj link http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji ... mrsanje/75. Oduševila sam se. Pametno i jasno je napisan i stvarno svima preporuka da ga pročitaju. Ne slaželm se samo u dijelu VK dana, ali su se ogradili da je izbor na nama.
  • signorina
    Amater
    Amater

Meni se čini da si super jela! Ne djeluje mi nedovoljno! :)
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Betmenka
    Početnik
    Početnik

od Betmenka » pre 9 godine

Članak je fenomenalan, trebalo mi je malo više vremena da ga pročitam ali isplati se. Iako većinu toga znamo, treba neko da nas podseti da nema izgovora i da je sve izvodljivo i moguće. Meni se tvoj ručak JAKO sviđa, kradem inspiraciju za neki dan, samo bez pečenice. :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ja usput čekam da vidim i neko meso na meniju kad poče da se pojavljuje ova pečenica...
    Ovaj tvoj članak.... ne dopada mi se baš preterano zbog nekih detalja...
    Sadrži mnogo tačnih, dakle korisnih, podataka. Sadrži i neke netačne ili nepotpune podatke. Nedostaju neki važni podaci zbog čega ovaj članak ne može biti najbolji i definisan kao Sve što je potrebno da znate o ... naći ćete ovde..... jer to nije sve, a pojedine stvari su banalizovane...
    No, neću više polemisati o tome (i da ne davim narod, a i svoje vreme da prištedim).. možda nekad.. međutim samo ću prokomentarisati par stvari:

Pijte vodu uz jelo
    Nemojte čekati kraj jela, već vodu pijte i tokom obroka. Tako ćete brže biti siti i nećete jesti više, a pored toga jest ćete sporije čime pomažete upotrebi gore navedenog savjeta. A da ne spominjemo da je voda ono što trebate piti.

Vodu ne pijte uz jelo ni neposredno posle jela. Može pre tj između obroka. Može mleko uz mesni obrok. Može topla supa (kao u UN dijeti posle proteinskog ručka). Voda ne. Trebalo je ovaj autor ovo malo bolje da proveri…

ili ovo
    Ova “važna činjenica” je , ukratko, tajna mršanja. Spoznati je i shvatiti je ključ uspjeha.

Ova ,,važna činjenica,, nikako nije tajna mršanja. Tj ovim su stvari banalizovane i ovo nikako nije sve. Priča je mnogo šira, jer da nije, svako bi smršao lako tj ne bi se ni ugojio nikad i znao bi sve šta i kako već nakon prvog članka o ishrani na koji bi naišao na nekom sajtu, u nekim novinama i slično... Gde je tu šire znanje o ishrani, namirnicama, gde je tu promena odnosa prema hrani (nedoživljavanje hrane kao lek, utehu, nagradu, kaznu, smisao uživanja..), gde su tu druge vrste mesa i masnoća osim navedenih....
    Autor se malo zaneo proglašavajući ovo potpuno dovoljnim tj Jedinim Člankom Koji Je Potreban Da Biste Smršali...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Vidiš to za vodu sam skroz zaboravila, ali mislim da je i tu pojednostavljeni sistem da se ne bismo zalili čašom hladne, netom poslije jela. Mislim ja je ne pijem za vrijeme i poslije jela pa sam skroz previdila taj podatak...
    A ova "važna činjenica" jeste banalizovana maksimalno, ali većini ljudi je grubo ako se kaže debeo si smršaj, smršaj...pa su dodali tu reklamnu mašnicu, pardon motivaciju.

Naravno da treba učiti o namirnicama (stavili su linkove s nutritivnim tablicama i gramima uh,p i masti) i mislim da su podaci iz teksta jednom početniku i više nego dovoljni za start i dobar dio puta, ali kao i uvijek ostaje da je na nama teški dio i koliko nas stvarno interesuje da se promjenimo, a ne da uđemo u niži konfekcijski broj.
    I s naslovom su pretjerali, slažem se, ali se iskreno nadam da će neke zalutale osobe po bespućima interneta da se uhvate upravo za ovaj tekst, a ne za neku tečnu, citrusnu ili sličnu dijetu.
    Sinjorina ja sam bila sita, ali i dalje ne vjerujem da tablice govore da je tako...

Dan 16
    R: srednja porcija ćevapa, luk, pola lepinje (male)
    U: badem
    V: supa iz kesice podravkina

Po meniju se može zaključiti da hranidbeno ovaj dan ni približno nije onakav kakav bi trebao da bude. Slavske pripreme ozbiljno počele. Od jutros sam na nogama nešto perem ili spremam ili pravim. Ručak je skroz iz edicije bauštela (dostava), ali je bio izuzetno ukusan i jedino mi je krivo što nisam imala nikakvu salatu u kući. Opet su utanjile zalihe imam samo tikvice, a tikvice i ćevapi u mojoj glavi nikako ne idu zajedno. Falio mi je paradajz da budem precizna. Nekako bih i zanemarila ručak da nije večere. Ja mnogo volim ovu supu iako znam da u njoj nema ništa zdravo i korisno. Nakon cijelog dana rada sam bila skroz skrckana (teretana je mala maca naspram ovoga) a ne smijem sebi da priuštim razboljevanje i samo mi je u trenutku pred očima iskočila ova supa. Skuvala sam je i mogu vam reći da je jednako ukusna kao što je pamtim, a nisam je jela 1,5 godinu.

Vaga jutros kaže - 200 grama. Ako uzmemo u obzir da je to bilo prije pravog odlaska u vc (x3) jako sam zadovoljna. :mahalo:

P.S. tek sam sad vidjela da je prošlo pola mjeseca moje nove ishrane. Baš mi je drago što se ne mučim naročito, tj. s lakoćom ulazim u novo poglavlje (osim s tablicama j**enim zato sam i napisala mučenje), ali u svakom slučaju mislim da je i kvalitenije i bolje i kaloričnije od klasičnog un-održavanja.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Meni su tvoji jelovnici,iskreno,malo cudni.Mozda gresim,ali ti za rucak bas retko imas neko klasicno kuvano jelo.Ma bitno je da si ti sita i zadovoljna i da kilogrami odlaze polako,ali sigurno. :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • tamy
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od tamy » pre 9 godine

bravo :013:
  • signorina
    Amater
    Amater

Što se ćevapa tiče, ja sam ubijeđena da su oni ok u dijeti sve dok se ne kombinuju sa somunom tj hljebom i da se stvarno može smršati jedući ih (naravno ne svaki dan).
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Da napisem dok nisam zaboravila...
    Meris obime i dalje?
    Ti si u toj tvojoj teretani pocela sa gradis misicnu masu, pa su ti minusi na vagi umereniji trenutno..... (?)
    Ajd prati...

Toliko od babe iz separea...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ćevapi su skroz dobri :D , malo masniji ali ništa strašno. Čista junetina. Meni je problem s tim ručkom što nisam imala salatu i što sam pojela pola lepinje.
    Ivo ja sam slab hedonista što se hrane tiče, ovako samo odrađujem obroke. U mojoj glavi se pod konkretnim ručkom podrazumjeva supa, neko meso sa krompirom u nekom obliku, eventualno salata i naravno puno hljeba. Pokušaću da smislim neku konkretnu hranu, ali nije to to.

Dan 17
    R: piletina, luk, paradajz i krastavci na salatu, pola lepinje
    V: piletina i salata

Danas je opet bilo radno i napokon su svi čišćeći poslovi gotovi. Sutra još samo pasulj da se skuva i pripremi povrće za salate. Ove godine nam je mnogo manje stresa i frke i srećna sam zbog toga. Ručak i večera su dostava naravno uključujući i salatu.

Taman otkucala post kad se javila sagovornica iz separea <3. Okvirno znam metarske mjere, zaboravila sam da ih upišem, ali mislim da nema nekog specijalnog napretka po tom pitanju. Odoh sad da se premjerim i zapišem, pa ću onda da provjerim za petnestak dana koje je stanje. Vjerujem i ja da su ti minusi manji zbog teretane, mišića, a i generalno zbog ishrane. Protein se sam po sebi teško vari, a ja imam problem na tom polju koji je hroničan i vjerovatno medicinski dokaziv. Pošto sljedeće sedmice neću biti pored vage i pravo mjerenje će biti prebačeno za onu tamo srijedu, a ujedno i obimi. :009: :mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater

Ipak ti ovaj meni nije nimalo loš!
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

E pa ovo sa piletinom je puno bolje. I meni su malo neobicni tvoji ruckovi, nisu mi konkretni.
    Bravo za minus :). Nije veliki, ali vazno je da ide na dole.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ishrana je stvar navike.
    Ja sam nekako navikla svoju decu da jedu "na kašiku", ćera se obavezno bunila ako 2 dana zaredom na brzinu ispečem meso i krompir pire ... to za nju nije ručak ...
    A i ja nekako volim pasulj, grašak, kupus, karfiol, tikvice, đuveč i ostala razna variva i sa mesom i bez njega... mada ispada da je mnogo zdravije jesti sirovo ili na brzinu izgrilovano povrće ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ja bih riknula na hrani koja nije "na kašiku"...narcisa, čestitam na minusu :skakutalo:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
Odgovori 2547 postova