Andrijana napisao:1. Da li moze da se jede przeno meso sa malo maslinovim uljem? (posto ne volim bareno)
Prženo meso možeš povremeno al ipak tokom perioda svih načina ishrane pa tako i kod UNke treba preferirati bareno i dinstano meso radi lakšeg varenja.
Upotreba ulja je dozvoljena al u jako minimalnim količinama.
Andrijana napisao:2. Takodje, posto ne volim bareno povrce, da li mogu recimo pasulj da spremim sa blagom zaprskom?
Možeš pasulj al bez redovne zaprške ... al pošto voliš zapršku t.j. voliš malko nagusto onda se moraš poslužiti trikom da skuvaš više pasulja pa da jednu količinu pasulja ispasiraš pa da ga ponovo vratiš da ukuva sa ostatkom pasulja a još bolji efekat možeš postići (to samo ako ima da se nađe) da kupiš mlade tikvice (one tamno zelene) da ih skuvaš i takođe na kraju da ih ispasiraš i pomešaš sa pasuljem da ukuva (mlade tikvice nemaju ni ukus i ni miris i neće remetiti onovno jelo).
Andrijana napisao:3. Da li je vazno pojesti dve vocke za dorucak, posto inace ne doruckujem, pa mogu jednu vocku da pojedem, a posle dve mi vec bude muka...?
Po pravilu je 2 voćke al ako su to 2 ogromne jabuke onda je sigurno da ćeš pojesti samo jednu (banana ide uvek samo jedna)
Andrijana napisao:4. Spanac sa mlekom. Da li to spada u proteinski ili skrobni dan? Ako je u proteinski, da li mogu da pojedem za rucak recimo dva jaja na oko i malo spanaca??
Ako je spanać sa mlekom ili jogurtom to spada u proteinski dan ... jer spanać spada u neutralne namirnice.
Jaja u spanać možeš jesti samo ako je spanać napravljen samo na vodi bez dodataka mlečne zaprške.
Andrijana napisao:5. Da li za UH dan, kada se kaze parce pice samo sa kecapom, kolika je to kolicina? Da li je to ona kolicina koja se kupuje u prodavnicama kao smrznuto testo za picu ili manje??
Jedno od glavnih pravila ovog načina ishrane je:
- Nije toliko bitna količina unešene hrane koliko je bitna pravilna kombinacija (što znači da u početku dijete količine će biti i veće, al će se vremenom te količine smanjivati ... evo ti moj primer ... ja sam ispočetka za ručak tukao i po 20 ćevapa a sad od 10 mi ostane i kusur)
Andrijana napisao:6. Procitala sam da ne sme kecap da se jede, ali jel moze u malim kolicinama da se jede, posto ne volim soseve od paradajza i da li moze senf da se jede u maloj kolicini, uz meso?
Kečap nije zabranjen al nije preporučljiv jer sadrži u sebi šećer ili pak skrivene zaslađivače u E oznakama. Sos od paradajza (preporuka ti je Preliva za špagete od proizvođača Aleva ... jer je on na vodenoj osnovi a soseve gde ide ulje treba izbegavati)
Senf takođe treba jako izbegavati, jer je senf veoma bogat izvor slanih materija a opšte je poznato da se tokom perioda skidanja kilograma upotreba soli svodi na teški minimum jer nam slane materije zaustavljaju izbacivanje neophodne vode iz organizma.
Andrijana napisao:7. I na kraju, da li moze bar jedna casa kisele vode dnevno da se pije ili ne?
Kao što već napomenuh, tokom perioda skidanja kilograma u svim načinima ishrane i svim dijetama kako putem ishrane tako i putem raznih preparata, upotreba gaziranih napitaka kao i alkohola je najstrože zabranjena.