Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine
    Re: Srećna, ali debela

od oliveras » pre 9 godine

Ja se nikad ne bi snasla kad bi trebala broiti kaloriije.... :( nekako mi je mnogo komplikovano...
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

oliveras mislila sam da je komplikovanije, al posle nekog vremena od prilike znaš za neke jednostavnije namirnice koliko čega možeš da uzmeš :) Luk, kiseli kupus i još par stvari ponekad i ne računam jer imaju mali broj kalorija... izuzetno pazim na skrobne namirnice, hleb, meso, masnoće i neko voće.
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

I ja mislim da nije tako problematično. Ja i sada čak preračunavam u glavi koliko otprilike pojedem dnevno.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • tamy
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od tamy » pre 9 godine

brojanje je super , i kao dijeta i posle dijete :D ja cu to da radim kad avrsim unku :D
  • Pink
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Pink » pre 9 godine

I ja kada vidim da preterujem otprilike se preracunam u glavi.

Inace, mislim da jedno jaje ima oko 70-80 kcal, nikako 150 kcal.

Bravo za susam narcisa :)
  • signorina
    Amater
    Amater

A ja opet mislim da se vježbama potroši mnogo više nego što tablice pokažu. :) Ono je tako malo, nema mi logike.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Mislis na neke konkretne tablice, ili?
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Bogami ne znam baš...npr za potrošiti 500 kalorij koliko iznosi neki moj ručak, trebaš da vrtiš biciklo najmanje pola sata :D i kalorije se troše u zavisnosti od kilaže koju imaš.
    Čekam da narcisa pojede onaj čuveni čeri paradajz da vidim vredi li dati pare :D
  • signorina
    Amater
    Amater

Haha, nema je, ne javlja se! :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Ima je, javlja se :D . Duda mi je riješila misteriju jaja, ovo moje čudo je brojalo kao da je jedno jaje sto grama, a nema. Dakle jedno prosječno jaje je 50-55 grama, što je 75-85 kcal.
    Ja iznojim pola ovih ručaka i kalorija u teretani-garant. Manje više 15 min zagrijavanje, vježbe razne oko 40 minuta i 25-30 minuta bic na kraju, tako da nema bojazni od pretjeranog unosa. Meni je veći problem da naberem te neophodne kalorije. Gore pomenuta kraljica foruma mi je dala nekoliko trikova koje namjeravam da iskoristim u što skorijem vremenskom periodu.
    Dan 8
    D: mlijeko, dvopek 40 g, sir (368 kcal)
    R: dvopek 20 g, jogurt (205 kcal)
    V: 2 jaja, dvopek 30 g, čeri paradajz, tikvica (515 kcal)
    Ukupno: 1088 kcal
    Fa: bic, vježbe za ruke, bic

Doručak je bio oko 3, a išla sam na engleski višečasovni pa sam 0,5 l jogurta uz dvopek ugurala u pauzu. Dvopek za večeru je već moj problem što ne mogu jaja bez hljeba, a ništa mi se drugo nije jelo (a i nema u kući).
    Osvojila sam na engleskom Merci sa mojom grupom, pa sam odvadila 3 za torbu i sljedeće cakovanje. Igrali smo neku igricu da uzmemo prvu knjigu i nasumično jednu rečenicu i izgradimo priču od toga. Naša je ni manje ni više bila " Neko mi je rekao da jedeš puno pahuljica bogatih vlaknima" ;). Posjetila me Talija i skoro sve sam sama smislila. Baš sam bila srećna i ponosna, pogotovo što sam vezla rečenice sa svim tim "nepoznatim" zdravstvenim riječima. Baš bogat i ispunjen dan.
    Inače još uvijek imam, a bolova nemam.
    Čeri je vrlo jestiv i u mnogo boljem stanju od običnog paradajza, a sukplji je više od duplo. Mislim da je ovo ipak samo izlet u svijet luksuza. :mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater

Neki lijep dan :wink: . Baš mi je drago. I ja mislim da ti većinu toga potrošiš u teretani. Cherry nije tako skup u Konzumu, zar nema u BL BH Food cherry paradajza? Ona kutijica je manje od 2 km, a može biti bar dva dana.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Drago mi je da si imala lep dan :) znaš kako ja naguram kalorije...sabiram, sabiram, sabiram i dobijem,lupam, 425kcal..."pa da zaokružim na 450 :D a ako nisam sigurna da li je bilo u npr luku 50 grama ili 60, zaokružim na 100gr :D
    NAjela sam se one pite danas. I imam kalorije za tačnu gramažu, ali meni to izgleda malo jer ne pamtim kad sam toliko hrane pojela, a u stvari tu "gomilu" hrane napravili su praziluk i šampinjoni, a ne testo :D To su te "pune" kalorije :mahalo:
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Divan dan! A te merci cokoladice su opasne po dijetu, meni naprvise problem prosle nedelje, al planiram opet da ih kupim za sledece cakovanje. Ljubav :oops:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

TZLj, da onda ja 1100 i nešto zaokružim na 1500 ? :D
    Sinjorina, Konzum mi baš nikako nije usput, a i inače ga nešto ne volim. Danas mi je čeri mnogo ukusniji nego juče... dok potrošim zalihu vidjeću da li ću ga uvrstiti, ali je simpatična promjena (makar i privremena).
    Dan 9
    D: jogurt, dvopek 40 g (303 kcal)
    R: sitni sir, čeri, šampinjoni, sataraš, dvopek 20 g (451 kcal)
    V: punjeni šampinjoni iz rerne (feta, pečenica, trapist, origano), malo sataraša (385 kcal)
    Ukupno: 1139 kcal ( a ima i više)
    Fa: bic, vježbe za noge, bic

Moj prvi minus kaže 400 grama - ja baš zadovoljna, samo nek nastavi tako i za godinu dana ću biti tamo gdje želim da budem.
    Moja (sad već glupa) aplikacija kaže da kašika ulja ima 90 kcal, a ima mnogo više tako da nisam u deficitu - jeeee. Mislim još se dovijam sitnicama kako da se popnem do 1400-1500, ali koračam malim sigurnim koracima.
    Moja večera je bila san snova. Ne pamtim kad sam nešto tako dobro pojela. Toliko sam oduševljena da ih ponavljam sutra.
    Baš sam htjela da pišem i onda se smetnuh i sad mi rečenice ne klize kako treba. Biće bolje sutra. :mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater

Ova večera mora da je bila mljac! Zvuči ukusno!
Odgovori 2547 postova