Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: Srećna, ali debela

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

I mene interesuje da li ćemo to zajedno da brojimo kalorije ili imaš drugačiji plan? :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

A ja upravo razmisljam, ovih 2-3 dana otkako si pocela sa ovim, na koji nacin da ti pridjem i da te alarmiram u vezi sa tim preniskim kalorijama a da mi ne kazes ,,Dovoljno mi je, sita sam"...
    Slusaj, ovo treba da bude nacin ishrane a ne superniskokaloricna dijeta. Ja ovako unosim mozda i 2000 kcal. Ti ne moras toliko ali ne moze da bude ni tako malo...

Vidim, javili su se i ,,nashi" mislim Duda...dobro ti kaze da je greota da mi jedemo duplo vise nego ti..
    1100-1200 kcal ne dolazi u obzir, nemoj sve da pokvaris... Jos.malo pa.si na.kraju puta!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Mnogo su me obradovale sve vaše poruke, a posebno Dudina <3 . Oduševljena sam poređenjam "tetka koja razmjenjuje recepte za gurabije".
    Što se tiče kalorija trudim se da ih bildam. Tek sam isplivala iz un-ke i trudim se da popravim što se popraviti da. Vjerujem da će to vremenom doći na svoje. Aplikacija ova telefonska mi preporučuje dijetu od 1500 i nešto kalorija i trudiću se da im se približim. Shvatila sam sve što ste htjele da mi kažete :009: :pivo:
    Tami ovo nije nikakav pisani-pisani režim ali je postulat zdrave ishrane. Debelićka ga je prilagodila mojim probirljivim prohtjevima maksimalno, a i ja pristajem na kompromise i nisam zadrta kao mazga.
    TZLj nisam brojačica i ne namjeravam da budem, ali mi je to trenutno hobi dok se ne uhodam šta,kad i koliko. Neko vrijeme će tako ići dok mi neki normalni unos ne postane- normalan. A ako Bog da za koji mjesec neću imati toliko vremena da se posvećujem hrani pa mi je jako bitno da iskoristim vrijeme koje imam da naučim što više.
    Bila sam sedam dana u kovitlacu neke prijateljske drame i napokon je agonija završena, na opštu radost svih učesnika, pa tako i ne stigoh sinoć da se ubilježim i odgovorim.
    Jučerašnji dan je skoro skroz kriminalan, ali bilo je tako, danas skroz pametnije.
    Dan 4
    D: krompiruša domaća (348 kcal)
    R: sir, dvopek (40 g), ajvar (522 kcal)
    V: vazduh, voda, čaj, nadgornjavanje četvoročasovno
    Ukupno: 870 kcal
    Dan 5
    D: dvopek (80g), ajvar, susam, sir (493 kcal)
    R: dvopek (20g), piletina, tikvica, gljive, paradajz salata (451 kcal)
    V: jogurt, sir, tikvica (280 kcal)
    Ukupno: 1224 kcal, a biće još 100 više sigurno kroz ulje
    Fa: bic, vježbe za ruke, bic

Juče je bio baš čudan dan. Planski sam otišla na tu pitu kod drugaričine babe, pošto ona ide svaki petak, a ja nikako nisam uspjevala da je uguram u un-raspored i bila mi je tiha patnja. Ručak-skoro kasna večera- nažalost tako je moralo biti i baš mi je krivo što nisam mogla bar malo da ispoštujem pravu večeru.
    Danas sam bila u kupovini i spremam sve fino. Falilo mi je bilo kakvog povrća u kući juče pa je taj ajvar uskočio, a isto tako i jutros (hvala mu). Susam mi je saveznik u kalorijama - hvala Dudo na podsjećanju, a javiću ti se kanalom za koji dan dok uočim gdje i kako škripim, a i ti savjeti kožni i drugi mi trebaju.
    Poljupce i zagrljaje vam šalje početnik veterInar, vetaran u najavi :009: .
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

Susam mljac :headbang:
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Prijateljske drame, cetvorocasovni razgovori, eh.. fale mi ta zadovoljstva :) . Oprosteno ti je za manjak kalorija :wink:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Zavidim ti na krompiruši...to samo Bosanke znaju napraviti kako valja. Godinama je nisam jela. Ove iz pekare su ... onako, mogu da prođu.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • NjaNja_021
    Početnik
    Početnik

od NjaNja_021 » pre 9 godine

Prvo da čestitam na već pređenom dobrom putu i jakoj volji,
    a zatim i na novom odabiru režima ishrane. Svaka čast !
    Ne znam da li bi se ikada usudila i znala preći na računanje kalorija... Mislim da bi se pogubila tu...
    Tebi sve najbolje i najuspešnije želim u daljem putu ka željenom cilju!
    Pratimo se :wink:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Nja Nja, dobrodošla u moj dnevnik. Hvala na čestitkama. Što se brojanja tiče to mi je privremeni hobi, a ne računam ja ništa nego My Fitness Pal :D . Zanimljive su mi statistike, čak volim da gledam i u torrent dok skida film (to su već neke moje perverzije). Pratimo se pratimo, pošto niko nema namjeru da ode s foruma.
    Leonida pekarske pite su :010: . Pogotovo tu u tvom kraju. Svi misle da je poenta pite u litri ulja, a to je teška zabluda. Ja sam ljubitelj sirnice i u gradu ima jedna pristojna. Tata mi donosi povremeno vrhunsku kupovnu pitu iz drugog grada (tikvenjača, sirnica, zeljanica, ćoravi burek, krompiruša - sve 5+). Umjetnost je kako ih te žene prave, a ukus je neopisiv. Nikad nisam bila fan krompiruše, ali mi se ova toliko uvukla u misli pošto o njoj slušam na sedmičnoj bazi već godinu dana. Sad sam je izgustirala i mogu da se vratim pravoj ljubavi.
    Dan 6
    D: jogurt, dvopek 60 g (428 kcal)
    R: tikvice na Sinjorinin način iz teflon tave, dvopek 20 g (653)
    V: šolja mlijeka, parče sestrine štrudle, čoko biskvit 3 kom (989 kcal)
    Ukupno: 2070 kcal
    Fa: bic, vježbe za noge, bic

Što se tiče kalorija za ručak i večeru nisam sigurna da su validne. Za ručak je bilo u početnoj smjesi jedno jaje, 600 grama narendane tikvice, 200 grama sira. Sve je dobro isparilo i na kraju je količinski bilo kao jedna poštena kajgana. Ovu štrudlu nisam znala kako da izbrojim. Podijelila sam je na komade od ukupnog sastava i ispalo je oko 350 kcal, ali iskreno mislim da je manje. Čoko biskvit mi je guilty pleasure i odlučila sam se za 3 komada. Aplikacija kaže da je to 510 kcal, a na kutiji piše da je na 100 grama 490 kcal, a moja količina je 40 grama. Kako god da jeste - tako je. Prvi cak dan gotov - ja zadovoljna.
    Dobila sam sinoć, bolova u stomačnom predjelu nema, zato me migrena nije mimoišla. Već tri dana tinja, ali sam tek danas popila kafetin. Odradio je posao, a ja trening.
    Odlučila sam da mi srijeda bude dan za vagu, pa prvi rezultati tada dolaze, taman dok prođe dobiće. :mahalo:
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Narcisa, pa da, ispari i mislim da tu ima puno manje kalorija. A jel' da da je ukusno?
    Što se pite tiče, burek je moj favorit, a sada mi se jedu i tikvenica i krompiruša i to pravo :12: . Inače, slažem se, za pitu uopšte ne treba dosta ulja, a jufke se svakako premazuju sa malo putera. Ne smije biti premasna. Umjetnost je napraviti dobar, sočan fil. Ogladnih.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Ne znam koji sir si koristila, ali 600gr tikvica je 90 kcal i jedno prosečno jaje je 80 kcal i 20gr dvopeka 74 kcal :neznalica:

Ako je 490kcal=100 gr onda je 40gr=196 kcal i uvek su validnije nutritivne vrednosti sa pakovanja tako da njih uzimaj kad možeš :*
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Sad na većini kupovnih namirnica piše i kalorijska vrednost. Mislim da je proizvođaće zakon naterao da objavljuju te podatke. Problem je samo što u prodavnicu treba nositi lupu da bi te podatke i pročitao (ne preterujem, ja ih kući bukvalno čitam uz pomoć lupe).
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

TZLj moja aplikacija kaže sljedeće (što se tiče jučerašnjeg ručka)- 200 grama sira (domaći je pa sam ga računala pod pijačni) 310 kcal, 1 jaje je 151 kcal, 600 grama tikvice 114 kcal, 20 grama dvopeka 78 kcal, ukupno 653 kcal. Sumnjam da je toliko ostalo kalorija kad je sve isparilo. Bilo je ukusno i preporučujem svima, ali ipak u rernu da se stavi, mada nemam pretjerane zamjerke ni instant varijanti u teflonu.
    Leonida da zakon ih je natjerao, ali nažalost slabo ko gleda u sastav i tablice. Moja sočiva za sad rade dobar posao pa mi lupa još uvijek nije potrebna, ali moram dobro da se napregnem.
    Sinjoćašnja večera je bila baš ukusna, a moje šećerne potrebe zadovoljene.
    Dan 7
    D: sir, 50 grama dvopeka, jogurt, paradajz, susam (512 kcal)
    R: škobalj, paradajz, 20 grama dvopeka (računala sam ga kao pastrmku) (515 kcal)
    V: jogurt (86 kcal)
    Ukupno: 1113 kcal

Da li iko ima pojma kako ovu ribu da sračunam (zato i pišem post sada)? Sinoć sam ga dobila, juče upecan, ja srećna, a i svakako sam mislila da malo ribu uvrstim. :mahalo: (editovaću poslije večere ove kalorije)
    Poslednja izmena od narcisa u 07 Dec 2015, 21:24, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Annin
    Početnik
    Početnik

od Annin » pre 9 godine

Možete li da mi kažete koju to aplikaciju koristite za brojanje kalorija i kako računate kalorije za domaća jela?
    Slika
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Ja koristim tablice, merim namirnice pre kuvanja, pečenja izračunam pa sve saberem :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja spremam isključivo za sebe, pa ne moram da ne bavim nekom specijalno teškom matematikom. My Fitness pal koristim, ali mi je ukazano da nije baš najvalidniji. Nisam pametna :neznalica: . Ovako mi je najlakše, a izučiću i provjerenije tablice da vidim koliko sam u zabludi.
Odgovori 2547 postova