Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, ali debela

od narcisa » pre 9 godine

Hvala vam žene drage :). Apropo toga da sam zračila šarmom i prije ima jedna simpatična situacija. Drug se meni žalio na neku curu s kojom je radio na projektu i kaže "ona debela krava..." (cura ima 5 -10 kg viška u vrh glave), reko stani stani Pavle kako misliš debela krava, šta sam tek onda ja? I on onda izbaci najluđe poređenje koje sem čula "Ti kad ulaziš u kampus to je kao da ulazi Penelopa Kruz, a "ona je iskompleksirani kreten". Ima od tad x-godina, ali se vrlo dobro sjećam tog nenadanog komplimenta. Istina je da je važno šta se nalazi u pakovanju, ali ruku na srce mašnica se prodaje češće i ljepše izgleda.
    Sinjorina sledeće godine da gledamo tvoje fotke :D.
    Ja se za sad osjećam odlično, ima nešto u tim proteinima što mi godi. Kako bodem sve stavke u onu aplikaciju za brojanje kalorija, na neku foru ispadne da sam opet unjela 100 kalorija manje od minimalnog dozvoljenog unosa. Ništa mi nije jasno, a bila sam skroz sita. Ispunila sam dnevnu dozu proteina preporučenu do u bocu, 79 grama, mada sam čitala da je dozvoljen gram po kilogramu, što znači da bih mogla još 20.
    Dan 2
    D: 60 grama dvopeka, 100 i koji gram zrnastog sira, tri kašike dinstane paprike stavljene preko sira, šolja jogurta (250 grama) (446 kalorija)
    R:jaja, paprika gore pomenuta, carska mješavina(karfiol, brokula, mrkva), 40 grama dvopeka (348 kalorija)
    V: malo piletine od juče i svi ovi prilozi od ručka bez hljeba+ 100 g jogurta (240 kalorija)
    Fa: teretana, noge trening

Ukupno 1.034 kalorije + kašika-dve ulja, znači tamo sam gdje i treba da budem oko 1200 kalorija
    Naknadno ću upisati šta je sve tačno bilo i te kalorijske unose, trenutno mi je zanimljivo da se bavim statistikom. :mahalo:
    Poslednja izmena od narcisa u 03 Dec 2015, 00:58, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

To ti pričam lutko...ja sam sita sa 1200 kalorija bojim se manjka proteina tokom posta :(

Imaš prelepu frizuru. JA tebi samo želim da se smeješ i smeješ i smeješ. Dala si mi toliku motivaciju kakvu nikada imala nisam hvala ti što postojiš :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Jao kako sam srećna kad ti vidim jelovnike! Jeeeeee! :013: :pozdrav: :04:
    A tvoj izgled.......svi komplimenti!!!!

PS. Nisi zaboravila (?) da se hleb meri pre pečenja dvopeka, nisi..... (?)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne dozvoljava mi edit pa pišem novi post....

... a kalorije dodaj kroz malo ulja po salati / povrću....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma joj ubrojala sam ja i ulje :D , znači... HVALA! Nisam zaboravila nikako, to je bio čitav eksperiment. Kupila neki narezani integralni kao hljeb. Onda sam na gramskoj vagi izmjerila sve kriške pa cicila da bude tačno 100 grama. Onda sam kriške redala u tepsiju po redovima da tačno zam koji komadi idu zajedno, pa kad se prohladilo sve u kesice. (Moj nije nešto izgubio na masi u rerni, možda po 10 grama, ali mi je lakše ovako da računam, ofrlje su 2/3 bile za doručak). I da ti kažem da jedem kao pošten čovjek :009: .
    TZLj, nemoj da me rasplakuješ po ovom divnom sunčanom danu. Eto tebe kod mene uskoro. Mislim da bi mogla kad se skineš s posta malo da hvataš ove "jelovnike" ako (i kad) se pokažu djelotvorni.
    Kad sam već ušla da vam kažem da mi je okviran plan da skinem još 20 kila. Kad bude-bude, uopšte se ne užbuđujem. Aplikacija na telefon koju sam skinula kaže da trebam da imam 77 i da ona planira da to postignem do marta 2017. To bi značilo tačno tri godine od početka dijete (18.3.2014. sam išla na drugaričin rođendan i kad sam došla kući naišla na forum i odlučila da idem na dijetu). Sad mislim da je tih 77 premalo. Cura koju sam postavila u Sinjorinin dnevnik je do u milimetar visoka kao ja i sada poslije uklanjanja viška kože ima tih 77 i ni njoj se ne sviđa. Inače ta cura je svake sedmice mjerila obime i skoro identične mjere imamo (bizarno sam se osjećala kad sam to skontala). Da ja za početak dođem do ovih 99 silno željenih, a onda da čekiram tiker, pa šta Bog da. :mahalo:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ceo život slušam kako je najbitnije da je čovek uporan i istrajan...ti si prva koja me je uverila da je zaista tako. I hvala ti :) Jedva čekam da se vijamo po tom dvocifrenom broju :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Šta sam ono htela da ti kažem....
    Da. Ti naravno uviđaš da si apsolutna zvezda foruma?! 8)
    Zbog tebe dolazim na forum i čitam, još ćeš da me navučeš na forum kao nekad... hehe. A sećaš li se početka, čim sam te ugledala odmah sam te spazila. Bila je to ljubav na prvi pogled. I znala sam, znala sam da je to to i odmah sam se bacila na tebe.... A nisi, u onih prvih par dana, čak ni delovala zainteresovano. Upravo Srećna, ali debela... bila si srećna i onda, a pošto si bila (i ostala) i pametna, lepo si ti to sve brzo povezala i verovatno negde u podsvesti rekla nešto kao ,,A zašto da ne?!. I tako je počela tvoja velika transformacija i desila se ogromna i za tebe važna stvar. Definitivno si već duže vreme u familiji Polumršavić a nisi daleko ni od Mršavić.
    Znaš kako je bilo sa mojim dnevnikom na početku... prvo je bio Dnevnik Debeliccke. Kad sam došla na pola tikera, napisala sam Dnevnik Debeliccke PoluMršavić. Posle je promenjeno na Dnevnik Debeliccke Mršavić. (a već na Polu sam bila zadovoljna i ostalo se desilo spontano). Duda me je od početka zvala Mršavićka i tako me prekrstila. Kad sam počinjala i podesila tiker sa ciljem na 60 kg nisam istinski ni znala gde mi je cilj (ali sam morala nešto da odaberem), jer nisam nekako ni mislila da ću se vratiti na svoju kilažu (59), nisam mislila da ću više ikad nositi svoju mršavu garderobu. Iako se u Debeliccima nisam zadržala dugo, ipak sam u tom periodu nekako mislila da više nikad neću doći na mršavu kilažu, bez obzira na to što sam najveći deo života bila mršava (a sklona debljanju). A onda neplanirano dođoh na 57... Šta li si ti mislila kada si počela dijetu... da li si se zamišljala sa 40ak (ili 50ak) kilograma manje..(?)...

Možda da u perspektivi probaš da sav dvopek ,,ostaviš,, u doručku (tj da dnevnu dozu ispucaš u doručku).... ALI, ako si ga rasporedila na D i R zato što smatraš da je tako bolje za tebe iz bilo kojeg razloga, onda apsolutno poštujem. To nije od presudnog značaja.

Na Đ režimu prati sve.... Od čega si gladna tj sita i kako i koliko, kako živiš sada sa niskim pritiskom (trebalo bi da živiš prijatno i komotno, i ja hronično imam veoma nizak pritisak a visok puls, ali sasvim normalno funkcionišem sa tim).. Trebalo bi da nikad nisi gladna i da su ti povremeni drugačiji meniji koje ćeš imati sasvim dovoljni da zadovolje kompletne potrebe za tim nekim vanrednim obrocima. Trebalo bi da budeš Srećna i Sita i sve manje Debela....

Kilaža, na tikeru ti stoji 90 a ja sam nekako računala 80 (sećaš se priče još na prapočetku). Ali to što kažeš, minus 20, opet je sasvim OK, to bi bilo 80 i par... Jao, bićeš super!

Da smo u istom gradu, još bih te naučila da voliš i neka jela koja još uvek ne voliš, ili neke načine spremanja koji ti nisu svojstveni.... Ali ne zna se nikad....

Volimo te Đ i ja! :mahalo:

P.S. Gore neko reče da ti želi da se smeješ....
    https://www.youtube.com/watch?v=W3qnlulH1Tk

Edit: svako jutro, cim ustanes, popij casu vode (mlake tj nehladne)
    Slika

• Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Jako su ti lepi jelovnici. I zdravi, pre svega.
    Mislim da si nam svima inspiracija, i hvala ti na tome :009: .
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Narcisa, ko Boga te molim (što bi narod rekao Kumim Te Bogom) da ne dramiš više toliko i ne napadaš u toj meri jadni susam! 8) Te ulje te ovo te ono...
    Tačno je da predstavlja masnoću (dobru) ali se susam jede u tako malim količinama (kao i seme lana), praktično kao začin. Ko god voli da peče npr piletinu sa susamom ili da ga pospe preko salata i slično - samo napred. Kad se kupi 100 gr susama to može da traje veoma dugo.... Prema tome, ostavi susam na miru, jesi li čula?! :-P

Ishrana ni na dijeti ne treba da bude (ni slučajno) sterilna i lišena svakog dodatka ili začina, naprotiv. Sterilna ishrana koja će biti sa minimumom kalorija i sa odricanjem od svakog mogućeg dodatka (u razumnoj količini) po meni nije rešenje. Posle dijete će osoba valjda jesti normalno (i dalje zdravo) i biti u prilici da joj se u obroku nađe i susam i svašta nešto.. prema tome i na dijeti treba da bude tako.
    Oni dodaci koji su suvišni u ishrani generalno (i na dijeti i bez dijete) su druga priča.... ali susam nije ni na kakvoj crnoj listi.

Dakle, kao što ti rekoh pre... neko se plaši vampira, neko magije, neko promaje a ti... ti se plašiš susama i senfa. Oboje neosnovano.
    Pravda za susam! Pravda za senf! (ako želite senf bez šećera, što je idealno rešenje, onda jedite Dijon / Dižon)

:)
    Slika

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Vau opet antologijski post! :009: Mnogo mi se sviđa novi naslov dnevnika. Odlučila sam da ga sačuvam kad budem na 99,99 (evo me kao promotivna cijena).
    Rasporedila sam dvopek na doručak i ručak iz dva razloga. Previše mi je za doručak (danas sam pojela 80 grama-nisam mogla ništa da stavim u usta satima poslije-mnogo sati poslije), a i ne volim hranu bez hljeba. Hljeb je moja prva i najveća ljubav (mislim tijesta generalno). Skokom s un-om dozvoljenih 50 grama da duplu dozu postade mi skoro previše. Mislim da će sljedeće sedmice biti malo korigovan tj. smanjen.
    Za sada sam primijetala da sam od svega toliko sita da sljedeći obrok moram gurati u usta pošto uopšte nisam gladna, ali trudim se da ispoštujem neku pristojnu satnicu. Kao za peh kako sam krenula sa Đ nikako da ustanem prije 12:00. Dok se provučem kroz kupatilo popušim i prokrmeljam već je pola 1-1. Onda doručkujem, a vrijedan narod ruča. I tako prolaze sati i ja nikako da ogladnim i da počnem da maštam o hrani, pogledam u sat i shvatim da je 18 h debelo prošlo pa se nametne da mi je oko 19 h ručak koji je večera za normalne ljude. Prvi i drugi dan sam išla u teretanu od 21- skoro do 23. Čim dođem kući večera. I onda počinje ustvari moj dan. Zjakam po ovom prozoru u svijet do sitnih sati i sasvim je normalno da ne mogu da ustanem u 10 (da ne pričam o nekim ekstremnijim vremenima).
    Probaću da se nagovorim na ranije ustajanje, pa samim tim i na normalnije satnice obroka. Morala bih i teretanu da prebacim u raniji termin, iako mi ovaj najviše odgovara (pozeri odu kući, slobodna je većina sprava, ne moram da se guram, a i Diskaveri ima dobre emisije u tom terminu), pošto mi je jako bitno da večeram poslje teretane (mislim moglo bi i prije ručka to da se odradi, ali mi se nekako ne troši dan na znojenje).
    Trudiću se da budem bolja - obećavam.
    Pritisak ne mjerim, ali mislim da je skroz ok. Ima još Sunca i nije sve uspavano. Pijenje vode i teretana me "dižu" pa nemam usnule izlete, pogotovo one kritično intenzivne.
    Da mi je neko rekao da ćeš postaviti pjesmu u mom dnevniku (ili bilo čijem) mislila bih da je prolupao :D . Baš je milozvučna, a i poruka mi se sviđa.
    Što se senfa i susama tiče ne dramim :D , nego samo upozoravam da treba biti obazriv. Na sreću nisi spoznala šta je neumjerenost u jelu i piću (na duže staze). Ja bih bez problema stavila šaku susama koliko ga volim, što nije ni malo malo (30-40 grama bar), pa se vodih samom sobom (neumjerena sam i u origanu...).
    Bila sam izvan kuće cijeli dan (što me nije spriječilo da ponesem krišku dvopeka,tikvicu i paradajz sa sobom i poslužim se kuminom kuhinjom).
    Dan 3
    D: 80 grama dvopeka, zrnasti sir, karfiol, šolja jogurta (514kalorija)
    R: 2 jaja, tikvica, 20 grama dvopeka, paradajz (323 kalorje)
    V: sir (40 kalorija)

Ukupno bez uračunavanja ulja 876 kalorija (ruku na srce prebacila sam hiljadu jedva). Kući sam došla oko pola 2 i tada večerala iako uopšte nisam gladna. Pojela to malo sira što mi je ostalo u posudici, ako se to uopšte može nazvati večerom. :mahalo:
    Umalo zaboravih Pink nema stvarno nikakve potrebe da mi se zahvaljuješ. Forumu i vama hvala, jer moj dnevnik ne bi imao skoro nikakvu funkciju i smisao da nema tuđih komentara u njemu. :009:
  • tamy
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od tamy » pre 9 godine

gde mogu da procitam nesto o tvom sistemu ? :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Lepi su ti jelovnici.

Razumem te sa hlebom, i ja moram bar jedno parče (ne moram samo uz testo, krompir i pirinač) .... to je stvar navike, tako jedemo od malih nogu, na naših prostorima jede se više hleba nego bilo gde u svetu !
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

Cico mico cica maco :013:
    Sta da ti napisem, sta da ti rJeknem sto vec neko nije :headbang: zaista velika promena, zaista velika transformacija :013: i ja jako srecna zbog toga :009:
    Samo napred :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

E ako je nešto moglo da me natera da se upišem posle ovoliko vremena, to su tvoje slike. :) Bukvalno su mi pošle suze na oči... nije ni običnom posmatraču svejedno kad vidi nekog ko je nešto uradio za sebe. I ne mislim pritom na izgled (suvišno je i da komentarišem koliko sjajno izgledaš sad), nego na promenu percepcije same sebe, ili da kažem, na promenu percepcije razllike "debeo čovek vs vitak čovek". Neću da elaboriram temu eda se neko ne bi uvredio, ali ne treba ti više da "zračiš" kao tetka koja razmenjuje recept za gurabije (slika br. 2).

Drugi razlog što sam svrnula, molim te da zapamtiš da nijedna dijeta ne daje rezultate ako se unosi premalo kalorija. Nemoj amaterski da pristupaš (jer nisi amater), nego iskoristi baš taj susam koji voliš i slične stvari. Ulje na salatu, susam preko salate ili preko sira, šta već voliš od takvih masnjikavih namirnica - kad god ne znaš čime da dopuniš. Ja od proleća do zime pojedem maltene svaki dan zelenu salatu sa dobre dve kašike propečenog susama i kašikom maslinovog ulja bez obzira na to šta sam drugo ždrala (a za slučaj da nisi primetila, vrtim se oko 50 kila). Bila bi kosmička nepravda da jedeš duplo manje od mene, ako me razumeš. (Kad smo već kod dodataka, senf ima vrlo malo kalorija u odnosu na druge začinske prelive, a priča o "slanoći" je takva da sam jednom izračunala da dobra kašičica senfa ima soli kao 2,5 kašike kiselog kupusa, puta manjak soli vodi ka Alchajmeru, pa ti sama vidi gde se senf uklapa. I još štošta što se bespotrebno izbacuje iz dijeta.) I da podvučem ovo što ti Mrša stalno piše, kreni da luduješ malo sa eksperimentima. Od tih namirnica mogu tako dobra jela da se naprave da ne bi poverovala (a da pritom ne budu čorbuljaci). Ako manjkaju ideje, znaš gde da me nađeš. (A imala bih i neke savete za opuštenu kožu, pa i za to znaš gde da me nađeš.)

Još jednom čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 9 godine

Super su ti jelovnici, samo molim te malo povecaj kalorije, nemoj da se navikavas na tako malo hrane.

I bravo za FA!!
Odgovori 2547 postova