od Debeliccka » pre 12 godine
Hvala ti Dudo..Inače, znam i ja mnogo fora i imam mnogo ideja...ali treba hteti...Baš kao što sam pisala u onom kilometarskom postu, sve je u glavi, ne moram ja to ali hoću (da npr uzmem taj slatkiš)..Kao i sa bacanjem cigareta, ja ne želim da prestanem jer ih volim, i dok god je ovakvo stanje, dok stvarno ne odlučim, suvišno je meni davati savete...Ti slatkiši, da se razumemo, nisam ja baš neka mećava, ne volim ja njih baš sve, nego neke a ove druge zaobilazim, ali problem je u psihi kao što sam navela a ti izgleda savršeno razumela.. Dakle, nisu to uvek posebne količine slatkiša bile kod mene nego je problem što su bile uglavnom svakodnevne....A sklona gojenju jesam...definitivno, i onda ušla u taj začarani insulinski krug, ugojila se rekordno u poslednje vreme...A kako sam se tek loše i bez energije osećala poslednjh godinu dana, ne mogu da opišem, sve je to taj šećer.....Zato mi je jako stalo da se odviknem odnosno da ih jedem ali da to ne bude moranje nego ponekad, jer sam uvidela koliko je to loše...Od prvog dana na UN dijeti imam neuporedivo više energije i zaista se bolje osećam... Očekujem čak i da će mi pms postati blaži a i ms manje bolan...
A što se tiče te konverzije namirnica i kursa kalorija, što ti uzimaš za primer juneću šniclu, i ja sam to sto puta razmišljala...Nekad davno sam jedno vreme imala naviku da na poslu jedem one grisine sa kikirikijem i tako jednom pogledam kcal vrednost, shvatim da je to ceo dobar ručak...i kažem više ne za mene tog smeća..Niti me zasiti niti je slatko a tona kalorija...Pa ako mi se jede slatko uzeću baš čokoladu a te slane grickalice nikako (doduše čipsove i to nikad u životu nisam ni jela)....
Elem, ima mnogo trikova, poput tog tvog, ima i da se pije čaj i da se jede voće i da se jede šargarepa i da se pomisli na silne kcal i da se pomisli na Mršavića i na svoju sliku od pre kad si bila avion...ali preduslov je psiha...i ta promena filozofije o kojoj ja i tupim sve ovo vreme...
Ali stvarno ću se potruditi da se dodatno odviknem, pokušaću recimo sledećih 2-3 UH dana da jedem slanu večeru, pa da se stvarno odviknem...
Danas bio V dan:
21.Dec- V dan - 45/91 - pola puta
D, U, R, U, V:
4 mandarine, 2 jabuke, 2 male banane, 2x 30 gr kikirikija, tanjir povrća na vodi - karfiol, brokoli, šargarepa...
Sledeći UH verovatno preskačem, ili onaj drugi, da bih štimala P za Božić (u protivnom će mi biti V za Božić)
5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...