Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Dnevnik Debeliccke Polumrsavicc

od dudank » pre 12 godine

Ovo sam pisala bar deset puta :D , ali nikad me ne mrzi da ponovim.

Meni su slatkiši realno smetali, znali su da mi izazovu užasne bolove u stomaku, temperaturu, svrab, mada najčešće samo blage bolove i mučninu, taman koliko da ne raskinem s njima. I onda sam u novinama pročitala ideju, tj. dve ideje, bio je tekstić o skidanju sa šećera... i kao neka mala tablica šta je kalorijski pandan određenim slatkišima, tj. šta se sve lepo može pojesti za te kalorije. Mislim da je prevagnulo kad sam kao pandan ne sećam se više ni kom slatkišu ugledala juneću šnicu... a strašno volim juneće šnicle... i otad sam uvek zamišljala šniclu kad god mi krene ruka prema nečemu slatkom. :) I tu je isto bila fora da se u trenucima napada umesto slatkiša uzme parče hleba i polako, polako žvaće, bukvalno da se istopi u ustima. To smiruje insulin i stvarno deluje kao prva pomoć u skidanju sa šećera.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 12 godine

Hvala ti Dudo..Inače, znam i ja mnogo fora i imam mnogo ideja...ali treba hteti...Baš kao što sam pisala u onom kilometarskom postu, sve je u glavi, ne moram ja to ali hoću (da npr uzmem taj slatkiš)..Kao i sa bacanjem cigareta, ja ne želim da prestanem jer ih volim, i dok god je ovakvo stanje, dok stvarno ne odlučim, suvišno je meni davati savete...Ti slatkiši, da se razumemo, nisam ja baš neka mećava, ne volim ja njih baš sve, nego neke a ove druge zaobilazim, ali problem je u psihi kao što sam navela a ti izgleda savršeno razumela.. Dakle, nisu to uvek posebne količine slatkiša bile kod mene nego je problem što su bile uglavnom svakodnevne....A sklona gojenju jesam...definitivno, i onda ušla u taj začarani insulinski krug, ugojila se rekordno u poslednje vreme...A kako sam se tek loše i bez energije osećala poslednjh godinu dana, ne mogu da opišem, sve je to taj šećer.....Zato mi je jako stalo da se odviknem odnosno da ih jedem ali da to ne bude moranje nego ponekad, jer sam uvidela koliko je to loše...Od prvog dana na UN dijeti imam neuporedivo više energije i zaista se bolje osećam... Očekujem čak i da će mi pms postati blaži a i ms manje bolan...

A što se tiče te konverzije namirnica i kursa kalorija, što ti uzimaš za primer juneću šniclu, i ja sam to sto puta razmišljala...Nekad davno sam jedno vreme imala naviku da na poslu jedem one grisine sa kikirikijem i tako jednom pogledam kcal vrednost, shvatim da je to ceo dobar ručak...i kažem više ne za mene tog smeća..Niti me zasiti niti je slatko a tona kalorija...Pa ako mi se jede slatko uzeću baš čokoladu a te slane grickalice nikako (doduše čipsove i to nikad u životu nisam ni jela)....

Elem, ima mnogo trikova, poput tog tvog, ima i da se pije čaj i da se jede voće i da se jede šargarepa i da se pomisli na silne kcal i da se pomisli na Mršavića i na svoju sliku od pre kad si bila avion...ali preduslov je psiha...i ta promena filozofije o kojoj ja i tupim sve ovo vreme...
    Ali stvarno ću se potruditi da se dodatno odviknem, pokušaću recimo sledećih 2-3 UH dana da jedem slanu večeru, pa da se stvarno odviknem...

Danas bio V dan:
    21.Dec- V dan - 45/91 - pola puta
    D, U, R, U, V:
    4 mandarine, 2 jabuke, 2 male banane, 2x 30 gr kikirikija, tanjir povrća na vodi - karfiol, brokoli, šargarepa..
    .

Sledeći UH verovatno preskačem, ili onaj drugi, da bih štimala P za Božić (u protivnom će mi biti V za Božić)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • PufPufna
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od PufPufna » pre 12 godine

U pravu si, sve je u glavi. Kad ti dođe taj napad za slatkišima ili nekom hranom koju ne smeš da jedeš kao da mozak sam blokira sve te super ideje i kao da sam traži izgovor. Barem ja uvek imam taj osećaj. :020: Možda je dobra fora da se polepe slike nekih glumica po kući. :neznalica:
  • okruglasta kockica
    Početnik
    Početnik

od okruglasta kockica » pre 12 godine

Kod mene bi to izbacivanje imalo kontraefekat, onda bih ih samo još više želela. :D Ovako stvarno nemam potrebu za slatkišima, a taj svaki treći dan mi je kao da se počastim malo što sam bila dobra i što istrajavam. Na poslu smo svaki dan jeli slatkiše i slaniše dok nisam bila na dijeti, a sad kolege pored mene jedu, čokolada stoji tri dana pored mene, uopšte ne dolazim u iskušenje.

Jedno vreme, dok sam redovno pila zeleni čaj, skroz sam blokirala potrebu za slatkim, a do tada sam svako jutro (nemojte da padnete u nesvest) jela šećer kašikom. Od zelenog čaja kao da su mi se blokirali receptori za slatko, uopšte nisam osećala ukus šećera, samo te mrvice u ustima, i tako sam se odvikla. Pa možda to da probaš.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na sugestijama...Okruglasta, ni meni se sve ovo vreme uopste ne jedu slatkisi, dakle skroz sam ok, OSIM sto na UH dan jedva cekam da ih jedem zato sto je dozvoljeno. A moja ideja, cilj i zelja je da udjem u taj stadijum i da ih ni na UH dan ne zelim, da uopste ne mislim na njih, da se ne podrazumevaju i da me zabole za njih kao za lanjski sneg...Zato bih ja zelela da probam npr 3 UH dana bez njih, tako bih se mogla skroz skinuti sa toga sigurno, samo ako budem stvarno htela, jer bas se sve moze kad se hoce....pa ljudi se skinu sa heroina, ali treba hteti i zeleti...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • masa
    Početnik
    Početnik

od masa » pre 12 godine

Upravu si Debeliccka, sve je stvar volje.
    Slatkisi nisu nikakav problem ako resis da netreba da ih jedes.
    Ja ih prosto obozavam, narocito cokoladu. Dok sam studirala znala sam da pojedem sama 300gr cokolade za obrok :prasence: (a tada sam bila zabrinjavajuce mrsava). Ali dok sam drzala atkinsovu dijetu (u jednom pokusaju je to trajalo nekih 45 dana) nisam nimala nikakve potrebe za bilo cim slatkim.

Izborices se ti sa secerom uz nasu pomoc :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na podršci.
    Evo i mene...

Juče:
    22.Dec- P dan - 46/91
    D: 2 jabuke
    R: Riba, ajvar
    V: Riba ajvar
    Piće: 3 loze (kasnije uveče)

Napomena: ručak u 11:30, večera u 15:45 - spletom nekih specifičnih okolnosti.

Danas:
    23.Dec - S dan - 47/91
    R: prebranac, salata od cvekle, 3 tonus hleba
    V: prebranac manje, salata iz turšije
    Edit:
    V2: 2 Tonus hleba sa malo ajvara (bila sam neopisivo gladna)

Još smišljam kad tačno da pretumbam dane tj preskočim jedan UH dan kako bi uštimala P za Božić, možda sutrašnji UH preskočim, videću još...
    Poslednja izmena od Debeliccka u 24 Dec 2012, 09:34, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 12 godine

A i tri loze su splet specificnih okolnosti? :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hehe, tako je, I loze su splet nekih okolnosti...ali ne zalim ni malo...vredelo je...ni manje ni vise nego 3...
    A bas sam neka...nasla za shodno da naglasim i objasnim termine obroka, a 3 loze I to predobre, to sam se napravila luda, kao...mozda niko nece primetiti ili ce mozda misliti da sam sinoc sedela u 3 lozze u pozoristu npr ( nemam kvacice na mobilnom ali razumeces me)
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Mda... takozvana ložovača... pije se samo u pozorištu (s ložačem parnog grejanja pozorišta). :roll:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Jao Dudo, kako znas? Ti sigurno zivis ovde negde u kraju pa si me provalila ko sam....Jeste, bio mi je lozzacc tu
    Slika

• masa
    Početnik
    Početnik

od masa » pre 12 godine

Ma lozzacci su super 8) , pa moras po nekad i da se opustis uz lozzacca :wink:
  • okruglasta kockica
    Početnik
    Početnik

od okruglasta kockica » pre 12 godine

Hahaha ja sam mislila da sam jedina ženska koja pije rakiju :16: Kako je provukla te 3 loze neprimetno, ahhahah!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa nije to baš bilo kakva rakija, to je specijalna domaća loza (a proizvodi se od grožđa, mogla bih, po Tinčicinoj sugestiji, da je uvedem kao piće za V dan, voće.... 8) )...baš onako lepa...(inače ja pijem druga pića, ali mi je ovo došlo u kuću na poklon, slučajno probala i otkrila šta ću da koristim za alkoholne brljeve dok ne nestane - flaša je od 1/2 litra...) Ponekad malo sa ložačem....

No, iza mene je još jedan UN dan (ujedinjeni neprežderevači)....
    Videće se iz priloženog da još uvek nisam izbacila slatkiše iz UH dana, ali i dalje planiram da uvedem taj vid restrikcija...

24.Dec - UH dan - 48/91
    U: 1 banana
    U: 1 mala mandarina
    R: 4-5 kom Tonus hleba sa ajvarom
    V: Palačinka sa nutelom i višnjama :cry: , 1 rebro crne čokolade

Sutra se vitaminiziram.....
    PS. možda neki revizor i primeti da se kikiriki manje pojavljuje na mojoj trpezi, hvala Bogu...
    Slika

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Potpuno mi je jasno da ja pojedem veću količinu hrane na V dan nego iko na ovom forumu, bar sudeći
    po dnevnicima koje sam ja videla....Doduše imam i naporan tempo ovih dana...Jednostavno, ja na ovaj V dan, do ručka imam potrebu sto puta da jedem, posle ručka i nekako...ali prva polovina dana je beskrajni osećaj tražnje za još hrane... Kao i uvek, kasnije poslepodne i uveče taj osećaj ode....
    Trebala bi mi ona moja dijeta po broju karaktera...opet sam upotrebila 525 karaktera da ispišem šta sam jela... Ali dobro, šta da se radi...

25.Dec - V dan - 49/91
    D: 1 banana
    U: 2 male jabuke
    U: 1 mandarina
    U: 1 banana
    U: malo kikirikija
    R: tanjir barenog povrća - brokol, karfiol, šargarepa
    U: malo kikirikija
    U: limunada
    V: sušene brusnice i kikiriki
    Slika

Odgovori 3271 post