Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 12 godine

Nedo, nisam pomerila krajnji cilj nego sam ga nehotice premasila....Prvih 91 dana UN sam zavrsila sa 62 i bila sam prezadovoljna....Onda sam, na UN Odrzavanju, tj drugih 91 dan, pala na 59, dakle 3kg below target...Jeste malo malo, ali tih, trenutnih, 3 kg ispod cilja ce mi sluziti kao manevarski prostor da se lakse sacuvam da ne odem preko 62.....da mi to bude prostor za variranje i gojenje....Videcu na kojoj brojci cu se stabilizovati....

Inace, znam sta pricas i u pravu si....Jeste da je i stvar ukusa, ali svakako ne treba ici prenisko....

Ljub i tebi
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Sany_91
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Sany_91 » pre 12 godine

Svaka cast! Sve cestitke i skidam kapu 8) :009: :009: :009:
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 12 godine

Samo da te :009: ! Nadam se da da si dobro i pored svega! Kako je mama? :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

15. Maj '13 – 11.dan – Kad bi ovo bio UN bilo bi PSUHV – 4 u 1 dan...sa sve UH večerom
    D: Banana
    U: Banana
    D2: Kiselo mleko, 2 tonusa
    U: Pomorandža
    R: Salata (zelena + svež kupus + peršun + tunjevina iz salamure), 2 tonusa
    V: 2 kolača, malo sladoleda Blah Blah....

Inače, jutros sam proverila gde sam ono stala sa vagom....još je 59 ali ona ,,skazaljka,, kao da naginje da krene ka 60kg.....kako god hoće....Šalim se, nije kako god hoće..može ona da ide par kg gore ali više ne...i ne odjednom nego polako po malo po nekad.....mislim tako bi trebalo....
    No, nije ni bitno...

Malopre sam stigla kući....a izašla jutros u 7.30...

Sany, hvala ti!
    Moravka, hvala ti što pitaš.
    Mama je dobro, mada ona i dalje ima onaj veliki problem...
    Onda kada je onaj kamen u žučnom kanalu ustanovljen (nakon onih groznih napada) plus drugi kamičci u žuči.....putem antibiotika i promenjene ishrane napadi su obustavljeni...ali sećaš li se možda da je i konstatovano da maltene pomoći nema jer se to može rešiti samo pravom operacijom a ona sa svojim kardiološkim stanjem nije za to sposobna...Onaj pokušaj onog ERCP-a nije koristio pa tako ni tom metodom nisu uspeli da otklone kamen...zbog nekog velikog džepa/ divertikula, koji se baš tu negde namestio da i on smeta i pravi probleme...
    Tada sam bila potpuno potonula i ....nemam reči da ti opišem.....
    Onda smo išli kod još nekih lekara, itd...ne zato što ovi prvi nisu bili u pravu, nego zato što smo nastojali svakako da ipak dođemo do zaključka (lekarskog i kardiološkog) da ona ipak sme da ide na operaciju...Tu je bilo mnogo nekih komplikovanih i skupih (sve plaćamo) dijagnostika....Na kraju je i njen kardiolog dao pozitivan zaključak...
    Onda je postalo problem ubaciti je u bolnicu i to ne bilo gde nego kod odličnih hirurga jer ovo nije rutinska operacija, naprotiv.
    Uspeli smo i to...u bolnici je.....Ležala je nekoliko dana da je pripreme za operaciju i u ponedeljak (pre 2 dana) je trebalo da bude operisana...Inače je noći petak na subotu imala, tamo u bolnici, težak žučni napad. A ostale dane je bila dobro, i sad je hvala Bogu.
    Ali....uvek se pojavi neko ali....operacija je otkazana. Kardiolog nije dao saglasnost. Rizična je za operaciju. Njeno kardio stanje se izgleda dodatno malo pokvarilo...valjda od ovog iscrpljivanja sa ovom bolešću. Inače, nisam iznenađena....ljudi koji su imali infarkt se ne operišu uglavnom. A pogotovo njen infarkt koji je bio jedno čudo i pakao....gde je bilo pravo Božije čudo da je preživela i pet dana u infarktu i takva bajpas operaciju i postoperativni tok i jedva se stabilizovala.....
    Elem...kardiolog nije dao saglasnost...Tu sam ponovo doživela potonuće......
    Ali, hvala Bogu, ovaj njen Dr u bolnici i tamošnji načelnik imaju plan za nju...oni hoće da je ,,poprave,, zaleče i pripreme za tu operaciju, prebacuju je na Kardiologiju (trebali danas ali nije bilo mesta) da bi je tamo pripremili...Ako Bog bude hteo da to sve uspe, operisaće je i nadam se rešiti problem.....Nadamo se sada toj dobroj kardiološkoj pripremi i njenom osposobljavanju za operaciju, saglasnosti kardiologa (bez koje nema operacije).....Eto tako....
    Oni imaju dobru volju, inače je ne bi ni slali na Kardiologiju (jer njoj nije neophodna hospitalizacija zbog samog srca....ona je stabilna i dobro,....samo nedovoljno sposobna za totalnu anesteziju i operaciju tog ranga)...
    Sutra ujutro bi trebalo da pređe na Kardiologiju...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 12 godine

....od svega sto si napisala, najvise zelja dobrih usmeravam prema tvojoj mami...najvise.
    citala sam malo pazljivije jutros tvoje dnevnike, i u mnogome se slazem, ostaje da ne odustajem....
    veliki pozdrav za tebe i mamu !
  • Maza
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Maza » pre 12 godine

Debeliccka,

Veliki kisssss :009: :009: :009: za tebe, još veći za tvoju mamu. Uz tebe smo... :009:
    Ne odustajem...
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hoćka, Mazo, hvala vam mnogo. :009:

Inače....pre koji dan sam komentarisala da mislim da imam 60 kg...pa sam juče ujutro ustanovila da imam ipak 59kg - ali mi se činilo da skala ima tendenciju da se pomeri na gore....

Onda sam jutros kad sam ustala videla po sebi da sam drugačija pa sam se opet izmerila (inače se ne merim tako često) i ustanovila da sam ispod 59, (58 ili 58,5, otkud znam ...)...Dobro, to je apsolutno trenutni efekat...i već sutra ujutro toga neće biti, mogu da se kladim....

Nego, zašto sve ovo pričam......
    Sinoć sam pojela ona dva kolača i sladoled (planski), kao večeru....
    Juče sam imala dosta obroka kao i svaki dan (doduše nisu visokokalorični)....

Poenta priče je poruka devojkama koje su na UN:
    ne bojte se večere na UH dan i slobodno lepo jedite i obeležite tu večeru kao malu gozbu....bez brige....(naravno pod uslovom da ostala pravila poštujete)....Dok sam bila na UN, uvek mi je ta UH večera bila bogata i nisam nikad ni pomišljala da se zaustavim na malo, a ponekad je bilo baš baš puno...
    Neće vas ugojiti ta večera, naprotiv, može da vam pomogne u mršavljenju!
    Pričala sam ja ovo i ranije ali eto poželeh da ponovim....

Pozz, vidimo se!
    :009: :mahalo:
    Slika

• alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 12 godine

E ovako... Pošto imam jako mnogo propuštenog gradiva, najpre sam se vratila pet stranica unazad... Pa sam uz milion prekida iščitala najvažnije.
    U stvari me je najviše zanimalo šta se dešava sa mamom jer od toga najviše (trenutno) zavisi i kako si ti...
    Ne znam šta bih rekla, osim ono što i sama znaš - da želim da sve prođe najbolje što može i da se mama oporavi koliko god je to moguće...
    O ostalom smo pričali više puta... osim toga imam "slučaj" svoje mame... i jako dobro znam o čemu pričamo. To, naravno, ne pomaže... ali nam prija saznanje kad znamo da ljudi brinu i da im je stalo...
    Što se dijete/ishrane tiče, to si već apsolvirala i dplomirala mnogo olje od većine nas i nemam ja tu šta ni da dodam ni da oduzmem... sen+m da te pohvalim :wink: .
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala Alfa :) :009: .

Jučerašnji jelovnik sinoć nisam napisala...dan se završio vanredno, zbog neke pice...

16. Maj '13 – 12.dan – Tog jutra se pojavio privremeni minus, 58-58,5kg !!!???
    D: Banana
    U: Mala banana
    R1: Kupovna salata (kupus, šargarepa i šećerac malo, kupovna salata), Kiselo mleko, 3 tonusa - 11:15h
    U: Mala banana
    R2: Ista salata kao R1, 3 pečena jajeta - 15:15h
    V: Kuvani đevrek ( u letu na ulici) - 20h
    V2: Malo President mladog sira, parče pice - 21:30h
    Piće: 1 pivo

Što se tiče ove pice iz V2, potpuno neplanirano, čak mi se ni malo ne dopada, nego je kupljeno za nekog drugog.....Ali, ja sam bila tako beskrajno umorna i tako se osećala bespomoćno od umora i od svega...pa sam to tako smazala....a onda se osećala kao da sam pojela 5 kg hrane....

Vidimo se...
    :mahalo:
    Slika

• gana
    Početnik
    Početnik

od gana » pre 12 godine

mogu da zamislimdkroz koji stres prolazis,nadam se da ti je mama na kradijologiju prebacena i da je sve ok,ja sam na svoj 20 rodj imala operaciju zuci,odstranjena je,sbe ok je bilo,opet kod tvoje mame i ima puno drugih faktora koji komplikuju stvar,nedaj se mrso nasa...
    sto se tice kg :headbang: super
    i moj uh je katastorfalno obilan u pocetku nije bio a sad :020:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Gana, hvala ti. Prebаčena je mama.

Sinoć sam bila beskrajno umorna, danas nastavila da budem ista takva što će se videti i u jelovniku dalje...
    Jutros kad sam u Maxiju htela da kupim salatu, nije je bilo....i onda sam samo onakva nikakva odlučila da kupim zeljanicu (jedna od retkih stvari koje mi se dopadaju iz njihove pekare, i jedna od retkih pekarskih stvari koje volim, volim zeljanicu i kuvani đevrek)...i to sam kupila...(i to dve one pitice, što je 300 grama)..

17. Maj '13 – 13.dan – Zeljanica dan,zaređala sam sa svaštarenjem ovih dana
    D: Zeljaničica 300 gr*
    R: Kiselo mleko i 2 Tonusa
    V: Zelena salata, President mladi sir

(*zeljanica je sa sirom i zeljem i potpuno je savršena, nisam je jela 7 meseci)...
    Posle ove zeljanice, naravno da nije bilo gladi....mogla sam i da ne jedem ceo dan..ali sam naravno jela...
    Kupila sam divne jagode, ješću ih sutra i prekosutra....

Vidimo se...
    :mahalo:
    Slika

• Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:) eh super,pa da te pitam onda sta mislis o cokoladi 100g na uh dan za veceru,i griz/puding s mlekom na uh ? :roll:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Mislim da apsolutno treba to da pojedeš i da nemaš ni trunku osećaja krivnje.
    Dozvoljena su dva kolača ili parčeta torte npr....što je (u slučaju da se bojiš kalorija) kaloričnije nego ta čokolada...Inače čokolade odavno nisu od 100 grama nego 80 ili 90 grama...
    Ako si mislila da UH večera treba da ti bude jedan red čokolade ili jedan zalogaj kolača, grešiš. Slobodno to pojedi. Ako se pridržavaš ostalih pravila i nemešanja namirnica, jedeš redovne obroke, ova UH večera ne da ti neće škoditi nego će ti pospešiti mršanje.
    Postoji nešto što se zove usporavanje metabolizma sa niskokaloričnom ishranom. Ti o tome možda ne znaš mnogo a i imaš druge prioritete: uradila si mnogo toga, krenula na dijetu, upoznala se sa ovim režimom, dala sve od sebe da ga poštuješ i da istraješ - i sve ovo je za svaku pohvalu i čestitke! Zato sam srećna zbog tebe, zaslužuješ svaki taj minus i istinski se radujem zbog toga!
    Sa svim tim svojim velikim bitkama koje uspešno dobijaš, nisi stigla da misliš još i o ovom aspektu..
    Zato sam ti ja govorila da ne treba da ti budu premali obroci i da svakako treba da uzimaš užine do ručka da ne bi imala onih 20 sati između večere danas i ručka sutra na samo 2 voćke.....

P i S dani su niskokalorični i organizam tj metabolizam kreće po malo da se usporava. Ova večera ga razmrdava, nije ona slučajno tu...ubrza metabolizam plus nahrani čula i učini srećnim ljubitelje slatkiša pa nemaju ni osećaj da su na dijeti i ne dolaze u krize....Dobre li dijete, zar ne!?

Posle UH dana ide Vitaminski taman da te smiri i vrati u kontrolu i da pročisti organizam i da njime počne novih 3 dana niskih kalorija (V, P, S)....U ovom UH danu, uzmi lepo D i R po propisu a za tu večeru slobodno se opusti...
    Ne znam da li si čitala, ja sam baš lepo jela moju veliku kupovnu palačinku sa plazmom, nutelom i višnjama, plus sladoled.....
    Bez brige, prijatno!
    Slika

• Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:D jaoj,pa sto te pre nisam pitala :D ja se uwek ustrucavala,a danas eto po drugi put jedem malo vecu kolicinu slatkisa...Vidis koliko mi je korisno citati svaki tvoj savet i pitati te kad prigusti,uwek nesto nowo naucim :D I hvala ti na onim iskrenim komentarima,veoma mi laskaju i daju mi uvid u to kakva sam ja ustwari u dijeti,ni sama ne mogu verovati da ovog puta uspevam u svojoj zelji...ovo su dosta korisne informacije koje cu od sutra primenjivati,greška je sto sve to dosad nisam znala pa sam se ogranicavala na UH dan.Od sada cu znati sta mi je ciniti. :D HVALA TI PUNO!!! :009: :009: :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Samo na brzinu, sa mob., da raportiram...
    Spavala 8 sati (što ispada mnogo u odnosu na uobičajeno) pa mi danas hrana nije ni padala na pamet...Nakon dugog vremena ceo dan blejaž po gradu i bastama, bila u bolnici u poseti, sve ostalo blejanje...divan dan...

18. Maj '13 - 14.dan moje hrane, cini mi se
    D: jagode, banana, malo sasvim kikirikija
    R1: banana
    R2: kikiriki
    D: zelena salata, piletina, mladi sir President, 1 tonus

Pice: danas 1 pivo i kasnije pivo u planu.

Vidimo se!
    Poslednja izmena od Debeliccka u 20 May 2013, 14:07, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

Odgovori 3271 post