Mi smo tad našli ovo uputstvo koje sam rekla (i tako su nam rekli), na ovaj link sam naletela na brzaka dok sam tražila precizan recept za pravljenje, ovaj naš odokativni baš i nije za neku preporuku

. Sad sam baš njuškala šta piše i na engleskom ... sve u svemu, svi se slažu da ga je najbolje brati baš pre nego što počne da žuti (mislim da na drvetu još uvek ima lišća koje nije počelo da žuti).
Mi smo ovo amaterski pravili, više da probamo ... precizno se pravi u 70% alkoholu, sa tačno definisanom gramažom.
Ginko može imati i svojih kontraindikacija. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama, ljudima koji koriste pojedine lekove (npr. antidepresive) može izazvati probavne smetnje i alergijske reakcije.
Naša tinktura je prilično slaba, pa računam da ne može da izazove ove reakcije (dobro, nikad ne znamo na šta smo alergični ako ne probamo). Sve u svemu, kako dosada nisam pila nikakve lekove (osim antibiotika kad sam morala i lekova protiv bolova par puta godišnje kad zaista ne mogu da istrpim bol u glavi ili kičmi), a ni neke vitaminske dodatke (čvrsto ubeđena da ja sve to mogu da unesem hranom), meni je ovaj eksperiment sa ginkom baš interesantan ... ja se više igram ... računam, ne može da škodi, pa ako pomogne ... a činjenica je da smo svi preopterećeni, život je jako ubrzan, obaveza previše i svaka pomoć u koncentraciji je dobrodošla

.
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.