Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, ali debela

od narcisa » pre 9 godine

Hvala vam stvarno i na guranju i na motivaciji.
    67/91 P-dan
    D:banana
    R: 3 jaja na oko, praziluk, ajvar, kriška hljeba + supa
    V: 1 jaje, što ga koka daje + malo hljeba, pošto jaja bez hljeba stvarno ne mogu

Satima već ležim u krevetu i čitam Mušemu. Definitivno sam se zaljubila. Dobila sam jutros i za sad bez nekih bolnih simptoma. Uskoro je ručak pa trka s obavezama. :009: :mahalo:
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Ti uopste ne brljas,bas si diaciplinovana,a najmanje se opterecujes dijetom.Blago tebi!!!!:)
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Iva ja sam najteža (ženska) osoba na forumu i definitivno najviše brljam (u oba pola). Samo što se ja ne uzbuđujem oko toga. Moji brljevi nisu histeričnog karaktera tipa polomila sam nokat, odoh da se utješim, pa pojedem 2 kutije jafe, saramu i litru kole. Sad sam prelistala moje jelovnike i malo - malo nešto nije tu po propisu, ali ja se vodim svojim propisima, pa te izlete ne svrstavam u brljanje. I smršala sam 12 kg za 2 mjeseca, vragu malo bilo. Generalno sam prilično čvrsta psihički. Tek kad sam došla na forum imala sam 146 kg (treći dan dijete), šta misliš gdje bi mi kraj bio da sam se oko svega sekirala i da sam maštala kako ću se istopiti za tren oka. Ja sam sebi stavila cilj od 110 kg do nove godine i postigla ga i prestigla ( najmanje imala 106, pred kraj decembra). Imala sam ludu sreću da sam naišla na Debelićku aka Jetrvu, tj ona je naišla na mene (a onda smo se našle ;) ), koja me uzela pod svoje mentorstvo. Da nije bilo njenog pristupa vjerovatno bih počupala nokte i kosu od muke, ne bih imala pojma o "PRAVOJ ZDRAVOJ" ishrani, možda bih i skinula tu cifru (iskreno sumnjam, mislim da bih posustala nakon petnestak dana da nije bilo foruma i sad bih imala 160 kg). Meni je zanimljivo da sebe uopšte nisam vidjela debelom (tek sam se naknadno suočila sa istinom) i da sam na dijetu krenula pošto mi je dosadno, pa da vidim kako bi to izgledalo da sam mršava. Pročitala sam milion postova, savjeta, tekstova i shvatila da je*** estetiku šta ćemo sa zdravljem?. Ja i dalje učim kako da budem osoba koja želim da postanem, ali sumnjam da će se neke stvari ikada promijeniti. Ja volim sirnicu, peciva, kolače, pire sa ćuftama, picu, sireve s pečenicom u hljebu, sokove, pivo, vino, ali ono što moram da jedem da bih bila zdrava su mesa (koja ne volim, mislim ok ponekad...), zeleniš, salate, voda i čajevi. Generalno ovaj separatistički, a ne hedonistički pristup hrani. Vidjećemo dokle ću dogurati, ali sam svakako shvatila da od dijete kao dijete nemam ništa, ako ću se vratiti starim navikama poslije toga. Koliko-toliko sam na vrijeme krenula u ovu proceduru i stvarno svašta naučila, pa ću u najmanju ruku biti dobra mama jednog dana (ako Bog da), koja neće svoju djecu toviti čipsevima, smokijima, kupati ih u čokoladi i marmeladi. Ovaj moj dnevnik je ulaganje u budućnost. :mahalo:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

68/91 S-dan
    D:banana, mala
    R:vok - praziluk, tikvica, kukuruz, paradajz salata, kriška hljeba, možda i neki krompir skuvam
    V:pola

Danas se osjećam super. Od jutros neke kućne obaveze u vidu veša i spremanja. Ne izlazi mi se napolje, iako je fino. Možda se ipak predomislim. :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

narcisa napisao:ali sam svakako shvatila da od dijete kao dijete nemam ništa, ako ću se vratiti starim navikama poslije toga.

To je najbitnije shvatiti, znam mnoge koji su uspeli da skinu puno kila ... pa ih onda čas posla vratili nazad.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

69/91 Uh dan
    D: kruška
    R: tri kifle (nisam bila kući)
    V: mala baklava 2x3 cm (napokon), gric ružice, 2 ona strana mančmaloa, 2 bajadere, rebro crne čokolade

Bilo je svega toga na tanjiru, ali mi ništa nije bilo fino.... To je standardno i zvanično ukusno, ali meni čak ni bajadera (koju obožavam) nije bila nešto... Sljedeća uh večera će obavezno biti sirnica. Toliko sam se meračila na ovu večeru i otišla kod kume da se zajedno sladimo i baš sam tužna što mi nije bio ćejf u stomaku, ali smo zato zalomili do iza jedan. Prebiranje po ozbiljnim životnim temama.
    Samo da prijavim da sam sinoć 4 sata listala recepte po internetu i prepisivala ih u svesku, i balila po tastaturi, pa sam vjerovatno zato razočarana večerom.... pms u sred mc-a... :mahalo:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

Bice bolje drugi put, hocu reci za cas ce doci druga Uh vecerica, imas vremena da se pripremis :009:
    Vidim da su se smanjili jelovnici, lepo lepo, samo guraj :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Mišo, nisam baš sigurna da su se smanjili, ali su prilično zadovoljavajući. Danas voće bez problema, ali sam se krvnički posvađala s mamom. Vazduh može da se siječe... Ja se držim moje strane.
    70/91 V-dan
    2 banane, kruška, kikiriki, badem, par boba grožđa
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Ma kako se nisu smanjili, kad su D,R,V...bez uzinica a opet nisu ne znam kako obimni...a sta bi sa majkom, kad si vec pocela tu temu? Cuvaj je :009:
    Jel bilo onog ...pogled.."seces lubenice njima" :-P ...bilo bilo..vidim...
    Mogla bih ti se i ja pridruzuti jedan dan sa vocm, al tesko da se nateram :nasilan:
  • smiljana78
    Početnik
    Početnik

od smiljana78 » pre 9 godine

Draga moja, ti bas lepo guras ovu dijeticu.
    Delujes mi skroz smireno i opusteno i to mi se mnogo svidja.

E, kad tako pisete o vinu prosto mi zao sto ga ja ne volim. ja sam seljanka, radije udaram po pivu:)
  • zvezdica87
    Početnik
    Početnik

od zvezdica87 » pre 9 godine

Narcisa postovi su ti zajista divni, meni odisu optimizmom. To je zajista ohrabrujuce, kao i kilogrami koji su iza tebe, ne odustaj :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Smiljo brate sestro, nemam ja ništa ni protiv piva :D .
    Mišo, to s mamom je hronična situacija koja je imala okidač sinoć, tako da...
    Zvjezdice hvala na komplimentu, a odustati neću. Moje ime u rječniku stoji pod inat.
    71/91 P-dan
    D: šaka badema
    U: mandarina
    R: sir, jogurt, tikvica, paradajz, kriška hljeba
    V: pola

Zbog pomenute situacije zategnuto je u kući, ali tako mora da bude. Šta je - tu je. Engleski, teretana, standard, život teče dalje. :mahalo:
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Joj,ja sam ti veliki protivnik tih zategnutih situacija,pogotovo sa mamom.Oplakala sam svaki put kada sam se brecnula na svoju.Ali,to je moj slucaj,nisam u toku sa vasim problemima,pa pricam napamet.Izvini....
    A jelovnici su ti lepi i neopterecujuci.Meni je i dalje svaki obrok isplaniran dan ranije i mislim da se bas previse opterecujem,sto nije dobro.Kod tebe je sve nekako lako... :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Poslije kiše dođe sunce. Sinoć sam zaspala u 8, tako da večerala nisam... čak sam u nekom bunilu razmišljala par puta da se odvučem do kuhinje, ali sam brzo zaspala. Problemi zaglađeni, ali gadan osjećaj ostaje. Sa bilo koje strane da pogledam ja sam u pravu. Vrlo sam objektivna i iskrena.
    72/91 S-dan
    D: banana
    U: grožđa malo
    R: čorba od tikve i krompira, krompir iz rerne, paradajz, dinstane gljive i tikvica, kriška hljeba
    V: pola

Uživam u ovom ljetu poslije ljeta. Ne pamtim kad je novembar bio ovako divan. Zadovoljna sam kako dijeta ide i kako se osjećam po tom pitanju. :mahalo:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Stvarno je vreme divno, da covek ne poveruje da je novembar :-P
    Sad sam se vratila sa nekih obaveza sa sinom u vezi skole i toliko je toplo da sam bila mokra ispod jakne, cak je i skinula...ali zato ce jos i aprila biti hladno...
    Jelovnici lepi :009:
Odgovori 2547 postova