Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • jellena.87
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od jellena.87 » pre 15 godine

Hvala puno na odgovoru, obradovao si me za spanać. :skakutalo:
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jedna mala » pre 15 godine

jelena al to vazi sa sam spanac ako ga spremas sa mlekom onda ide na proteinski dan
  • Lelica
    Amater
    Amater

od Lelica » pre 15 godine

ljudi, pomagajte... prekosutra, ako mi se otkoci vilica treba da operisem umnjak (vise o tome u mom dnevniku, nebitno), taj dan bi trebalo da mi bude vodeni, ali mi je hirurg rekao da tih dana ne smem da drzim dijetu, da moram da jedem nesto kasasto kako bi mi organizam imao snage itd.
    ne bi trebalo ni sutra da drzim vocni dan, a i tesko mi je da jedem bilo koje voce i povrce, jer ne mogu nista osim banane da sazvacem, a nemam cima da ispasiram hranu sad :bas_tuzan: Mislila sam da sutra jedem neutralno kuvano povrce, tipa pecurki i spanaca, a za proteinski da vidim nesto od mlecnih proizvoda, ne znam ni sama...

imate li neku ideju kako ovo da preguram a da ne nakrsim mnogo dijetu, mada sam vec ovih dana imala par odstupanja :neznalica:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 15 godine

Onda tih dana se vladaj po savetima lekara, normalno je da u tom stanju sigurno se nećeš prejedati te ako par dana i odstupiš od dijete količina će biti primerena a hrana barena, dinstana i ispasirana u kašu i samim tim lako svarljiva.
    Slika
    Slika
  • Kety zvana Praslin
    Početnik
    Početnik

od Kety zvana Praslin » pre 15 godine

za pocetak zdravo svima :D
    evo i mog sluchaja-imam 17 god,visoka sam 160 i imam 62 kile znaci trebala bih tj hocu da smrsam nekih 7 kila :) hocu da idem na ovu dijetu ali je problem ovaj grip,tj keva me davi jer organizam ne treba sad da se muci da se ne bih razbolela tralal...ugl to je nebitno jer cu krenuti sa dijetom u januaru (nazalost ) tek posle skijanja jer bi tamo to bilo nemoguce odrzati :cry: ipak cu vam sad postaviti par pitanja: prvo me zanima da li smeju da se jedu zitarice i kad ,ugl jedem nutrivitu ili fitnes sa sojinim mlekom pa nzm dal je to dozvoljeno u ovoj dijeti???i josh me zanima to shto razmak izmedju obroka treba da bude tri ili cetri sata(u zavsnosti od dana) imam tri obroka odredjena a shta je sa ovim jednim izmedju rucka i vecere ,shta tad da jedem?
    hvala u napred na odgovorima a ja cu se setiti jos nekih pitanja :D
  • Ivana31
    Početnik
    Početnik

od Ivana31 » pre 15 godine

Pozdrav veliki svima :D .Koji dan se smije jesti pura (bez icega) :) ??
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Kukuruz se u našim krajevima pojavio pre manje od 5 vekova, ali je odmah zauzeo važno mjesto u ishrani.
    Jela od kukuruznog brašna postala su gotovo najvažniji deo naše tradicionalne kuhinje.

Žganci, palenta ili pura razlikuju se po pripremi, ali su u biti slično jelo što se ne bi moglo reći i za nazive. Više od tridesetak naziva tog jednostavnog jela zabeleženo je u krajevima sa teritorije nekadašnje YU. Bota, cicmara, gloda, greba, jaglji, kaša, palenta, polenta, prpa, pula, pulenta, pura, žganci, žganjci... samo su neka od imena.

Bogatstvo naziva govori o važnosti jela. A po jelu i kukuruzu nastala su i mnoga naša prezimena. Kukuruz nas je obeležio više nego bilo koja druga kultivirana biljka. Današnji kukuruz ne može preživeti bez čovjeka i njegovog truda. A vjerojatno ni čovek bez kukuruza.

Al malo kroz istoriju da ti i odgovorim na postavljeno pitanje: Jela od kukuruznog brašna Pura ili Palenta idu na UH dan.
    Slika
    Slika
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Gigo, molim te, odgovori mi kada da počnem sa turbo dijetom, i kakav je tacno njen raspored?
  • Ivana31
    Početnik
    Početnik

:D :D hvala ti na brzzzom odgovoru
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Nena3110 napisao:Gigo, molim te, odgovori mi kada da počnem sa turbo dijetom, i kakav je tacno njen raspored?

Predviđeni dani za početak Turbo UN su 17, 46. i 75. dan, odnosno 12 dana pred redovni vodeni dan.
    (ko drži prvi put UN dijetu ne preporučujemo turbo režim u prva 2 meseca dijete, ako neko započne drugi ciklus onda može da je uklapa u sva tri meseca)

Raspored dana je sledeći:

1. proteinski
    2. skrobni
    3. voćni
    4. proteinski
    5. UH
    6. voćni
    7. proteinski
    8. skrobni
    9. voćni
    10. proteinski
    11. UH
    12. voćni
    vodeni dan
    Slika
    Slika
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Hvala Gigo!
    Dakle, meni je drugi mesec, tek sledeceg...
  • Ivana31
    Početnik
    Početnik

Nadam se da nisam previse dosadna..danas mi je UH dan..i znam da je slatko za veceru, ali zanima me da li bi bio veliki kiks da jedem i za rucak i veceru(u manjoj kolicini) slatku pogacu s cimetom?? Moliiim sto brzi odgovor...beskrajno zahvalna .... :) :D :D
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Oprosti zbog kasnog odgovora, nismo uvek po ceo dan prisutni na forumu, pa je bolje pitanje za nešto postavljati i po dan dva unapred pre želje za nekim jelom.
    Ivana31 napisao:... da li bi bio veliki kiks da jedem i za rucak i veceru(u manjoj kolicini) slatku pogacu s cimetom??

Konsultujući priručnik u svim primerima za UH dan nisam našao niti jedan primer koji bi odgovarao tvom pitanju te je odgovor da se slatka varijanta ipak preskoči u ručku i ostaje slatko samo za večeru.
    Slika
    Slika
  • Ivana31
    Početnik
    Početnik

Hvala puno..tako cu onda i uradtiti. Sutra mi je UH dan. Ovo sam htjela cisto iz prakticnih razloga, ali nije strasno....U svakom slucaju, hvala jos jednom
  • Okano_25
    Početnik
    Početnik

od Okano_25 » pre 15 godine

Pozdrav svima,

Mene interesuje smije li se kao salata jesti pinđur. To je nešto poput ajvara, znači kuvaju se pečene paprike i mljeveni paradaiz. U toku kuvanja se pored soli, ulja i sirćeta dodaje, otprilike, čaša šećera.
    Može li se na UH dan jesti kolač s jabukama (orasi, gustin, kakao, mlijeko, čokolada)?

:)
    Nothing great was ever achieved without enthusiasm... :)
Odgovori 4679 postova