Odgovori 432 postova
Dnevnik....
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Dnevnik....

od leonida » pre 9 godine

Ja sam se tek skoro odvikla tih zaprški (rešila sam gustinu sa tim da stavim puno luka koji dinstam dok se ne raspadne i moram priznati da je ovako puno ukusnije). Jedino sam ostavila te 2 kašike brašna koje umešam sa pavlakom pa začinim čorbu u velikom loncu ... za to nemam drugo rešenje ... verovatno bi neko izmiksano povrće rešilo problem ... treba eksperimentisati.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Eleonor » pre 9 godine

Leonida, ja se uvek odusevim kad citam o tvojim promenama. Zaista dajes nadu da je moguce promeniti pa...ukus :) Luk jeste odlicna ideja, ali, ako se ne proprzi na bar malo ulja ili masti, bude prenaglasenog mirisa cak i ukus pokvari (ja se danas zeznula s pasuljem :cry: ), druga stvar je sto mm ne podnosi luk...nikakav. Kad ima mesa, kao ne primeti pa stavim malo, ali uglavnom se raspravljamo oko toga, pa ja sebi, kad se uzelim, napravim zasebno sa puno luka i paprike :005: Ali to nije resenje... A pokusala sam, nije da nisam...kad stavim tikvice, nece, plavi patlidzan, ni da cuje, na sve "nove" ukuse se mrsti...Nego, to je prica za sebe...

Nego, imam drugi problem...malecka mi celo poslepodne povraca... Taman prodjose prehlade, sad virus... Nema temp.pa mislim da je virus, a mozda je i nesto pojela u vrticu.... Imate li neki savet, domaci lek, osim uobicajenog-dijeta, rehidrol? :(
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Što se luka tiče, naravno da ga pržim na masnoći - 1 kašika masti/putera ili zdravog ulja je dovoljna i za 1kg luka (i naravno posolim ga i dinstam do besvesti da se raspadne).

Što se malecke tiče ... nije se igrati sa takvim simptomima kod male dece ... lako dehidriraju, pa ne bi bilo loše skoknuti kod čika doce ...

• Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Ni mm neće tikvice i plavi ni da vidi, a ni luk kad je svež, srećom makar se ne buni kad je u jelu.

Nemam iskustva sa dečijim stomačnim problemima, ali svima preporučujem medicinski ugalj, pokupi sve toksine iz stomaka, jedino ne može da se koristi istovremeno sa lekovima jer i njih apsorbuje kao i toksine.

Nadam se da će brzo da prođe :009:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Leonida, Sax hvala za odgovore :) Bolja je danas mnogo. Izgleda da nije bilo nista strasno...Davala sam joj nocas orosal i jutros probiotik i nije vise bilo povracanja. Lepo je i jela, malo keksa, banane i supicu... Moguce da je od neke hrane koju je uzimala predhodni dan, al ko ce ga znati... Kod lekara ne vredi oditi za blaze stvari..Em u cekaonici navucemo jos nesto, em nas vrate zaglupljene a sa istom terapijom. Mislim, nema tu sta da se izmisli, dijeta i tecnost i to je...
    Sax, medicinski ugalj nam niko nikad nije pominjao, niti sam ja ikad koristila....Jel se u apotekama kupuje? Moracu da potrazim....za svaki slucaj.

Danas dan 38
    D:banana
    U:malo suncokreta
    R:corba od boranije, jedan manji krompir-ispecen sa pecurkama, salata, hleb
    V:Boranija od rucka, salata

Za vikend idemo u goste, i nemam pojma kako da odrzim i isplaniram obroke...? Dugo se putuje, svracamo na par mesta, svuda ce da bude neka hrana....bas ne znam sta je pametno... Mislila sam da sutra guramo vocka ali uvece idemo na rodjendan...kako odbiti tortu :oops: Sa druge strane, nesto nam ne mrdaju kile vec neko vreme, mm cak kaze da je dobio kilo, pa mozda treba malo da se "promrdamo" dan dva, pa od ponedeljka po strarom... Ali, sa druge strane, za Vaskrs smo vec "planirali"ohoho odstupanje... Plasim se da skroz ne zeznemo stvar.... Joooj pomagajte drustvo :)
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Da, u apotekama se kupuje.
    Drugarica koja je farmaceut mi je preporučila medicinski tj. aktivni ugalj pre dosta godina kad mi je bilo muka, a ništa nije pomagalo.
    Sad se trudim se da ga uvek imam u kući i posebno na putovanju.
    Uvek sam ga kupovala u tabletama (razmuti se jedna tableta u čaši vode), ali već par meseci ne mogu nigde da nađem, svi imaju (čini mi se skuplju varijantu) u kapsulama http://www.strong-nature.com/proizvod/aktivni-ugalj-250mg-10-kapsula/
    :009:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Šta da ti kažem ... u tom obilju biraš jela koja su ti dozvoljena ...

Sad, kad sam na mom režimu, takođe za jedan obrok jedem samo dozvoljene kombinacije ... prosto mi se tako pokazalo idealno za varenje, a VK dan ubacujem otprilike jednom u 7 dana (juče mi je doduše bio neplanirani VK za večeru ... definitivno imam napade za slatkim kad sam strahovito neispavana, pa popodne legnem i odspavam 1 sat, pa se probudim), ali to kod mene zaista znači da ću narednih 2 dana naročito paziti, a i sledećih 3-4 dana pametno.
    Pošto ti na UN svakako imaš VK dan jednom u 4 dana ... mislim da taj cik-cak efekat na tom režimu nikako neće doneti koristi, a većina ljudi na UN-ki je u drugom meseci imala zastoj ... verovatno se organizam privikne na režim. Kad si na UN-ki ... moraš se držati propisanog režima da bi koristi bilo !!! Nije valjda ta torta nešto što nećeš jesti nikada više, zamoli za parče, pa pojedi na dozvoljeni dan!!!
    Joj, možda ti zvučim malo rigorozno ... ja prosto tako razmišljam ...

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Snalazis se po obroku i gledas da ne mjesas. Mozda ste mogli da rotirate v i uh,ali sad je vec kasno. Dakle gledaj ribu i salatu,a kolacic mimoidji ako je danas bio uh.
    Drugi mjesec su tradicionalno stagnacije pa se ljudi lome. Tada treba izdrzati i pokazati junacke zube.
    Sto se vaskrsa tice ponovicu mudrost koja je meni recena kad sam krenula na dijetu. 1 dan vaskrsa nije problem,problem je drugi,treci,n-ti dan. :mahalo:
  • Vedrana
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od Vedrana » pre 9 godine

Slažem se sa Narcisom. Dozvoliću sebi ''slobodniji'' način ishrane prvog dana Vaskrsa, ali se odmah sutradan vraćam standardnom jelovniku, što bih preporučila svima ovde. Biće teško zbog preostalih ''đakonija'' ali moramo. Jednostavno moramo .
    Naš narod je sklon preterivanju u slavljima, 3 dana Božića, 3 dana Vaskrsa... Za krsne slave se tradicionalno preteruje... O rodjendanima da i ne govorim.
    19.09.2018. 103.3 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Naravno da je naš narod sklon preterivanjima ... uvek kažem da se kod nas na raznim proslavama služi prase za 2 osobe ... pa se onda ostaci hrane vuku po zamrzivačima mesecima ...

• Eleonor
    Amater
    Amater

Heeej drustvo, evo, skitara se vratila :)
    Nas vikend se oduzio (zbog tehnickih problema, al` na opstu radost :D ),interneta nije bilo pa zato nema ni mojih sramnih jelovnika...
    Prvo, zahvaljujem svima na savetima... Nismo uspeli da budemo "strogi"i da se drzimo 100% pravila ali recimo da je bilo 2:3(dva dana bas VK hrana, tri dana smo pazili...) Danas guramo vocka, da se povadimo ako ikako mozemo. A na vagu ne smem da stanem jos koji dan :oops: Zelim da zivim u nadi ,heheheh :)
    E sad ,sto se tice Uskrsa....joj ljudi, svega se covek uzeli za 7 nedelja posta :oops: Kako da kazem da cu samo jedan dan da brljam kad unapred znam da nece da bude tako.... Plasim se da ako postavim tako "strog"zahtev, ne pocnem samu sebe da varam, pa malo po malo skroz odustanem... Jos ce da bude puna kuca gostiju, puno dece....po ceo dan u kujni...uh... Nadam se samo da cu da budem bar malo pametna, ali od Un-a nema nista, da se ne lazemo... Ako bi razmisljala glasno islo bi ovako: bez belog hleba, sto manje testa pogotovu poslepodne... Bez sokova-gaziranih i onih drugih, mozda samo koja zdravica :) Slatkisi-ograniceno, mozda da se pridrzavam hrono pravila pa da budu izmedju rucka i vecere?. Nema krompira uz meso, nema majoneza i raznih dodataka koji sadrze brdo kalorija, i najbitnije, bez grickanja. Da pokusam da se drzim obroka i bez dodataka nakon toga. M? Sta kazete? Da li ovo moze da "pije vodu" par dana? Ne ocekujem da bude minusa naravno, ali bi bilo dobro da ne bude mnogo stete...
    Dok razmisljam o tome evo danasnjeg menija
    Dan 44 (39-43 bzvz)
    D:banana
    R:vocna salata
    U:jabuka
    V:kikiriki
    Poslednja izmena od Eleonor u 28 Apr 2016, 12:02, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater

od Milan_Dj » pre 9 godine

Pozdrav od mene.
    Dvoumio sam se da li da pisem nesto. Nedavno sam se aktivirao na forumu, ne poznajemo se itd. Zato bih zamolio bez ljutnje sto sam sebi dao slobodu da ti ukazem na nesto.

To sto je sproveden post ne opravdava krsenje dijete od nekoliko dana. Takodje, kao sto su autorke UN dijete napomenule, nije problem ako se jedan dan "opustimo", ali unapred dati sebi oduska nekoliko dana "slobode" je previse. Praznika ce uvek biti, i slava i svadbi i rodjendana. Ako se vec radi o prazniku, i ako se govori o porodicnom rucku onda je ok taj jedan dan moze da bude krsenja, sve preko toga je previse. Naravno da nismo svi isti i da svako sebe najbolje poznaje ali eto, ovo je moje vidjenje stvari. Opet kazem, bez ljutnje. Sve sto sam napisao je dobronamerno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Eleonor u epizodi "hod po zici".
    Ne mjesaj skrob i protein,sto vise salate, sokovi ic,a zar je taj popodnevni slatkis toliko bitan? Jednom u cetiri dana je sasvim ok. Lako se covjek skroz prevali u tepsiju. Pamet u glavu i bice sve ok. :009:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Iskreno, i sa moje tačke gledišta je pravilno kombinovanje savršeno primenljivo i za vreme praznika ... pa odlučim ... ili ovo ili ono ... ne mogu baš sve odjednom, ajde uzmeš jedan dan gde ćeš u jednom obroku natrpati sve i svešta, ali više takvih dana uzastopno ni u normalnoj ishrani nije dobro, a ne kad si na dijeti. Probaj da odlučiš danas ću jesti ovo, a sutra ono drugo ... u mojoj glavi to savršeno funkcioniše. Nadam se da ne zvučim prestrogo, nije mi to namera ...

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Ne razumem se u UNku i kako najbolje funkcioniše, ali tvoj plan mi nezavisno od nje deluje veoma slično mom, rekla bih i razumno, ali ne smem, jer zbog sličnosti ne mogu da tvrdim da nisam pristrasna :wink:

I ja sam se brinula oko praznika, iskušenja i raznoraznih đakonija.
    Ono što sam rešila je da na Uskrs 2 dana izgledaju otprilike ovako:
    za doručak jedem finu vruću pogaču, jaja i sve đakonije koje se nađu na trpezi
    za ručak meso, salate... sve što mogu da uklopim u dosadašnji princip ishrane i nemešanja plus čaša vina
    pošto planiram i da se zasladim u kombinaciju stiže i torta ali dosta posle ručka (kao i kod tebe po hrono pravilu)
    večera ako bude biće minimalna (1 kiselo mleko)

Da nije vruće pogače i torte to bi bio takoreći standardan meni.
    Grickalice, sokovi, žvaćkanje između obroka i sl. su apsolutno nepoželjni.

Srećno i pametno! :009: :mahalo:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
Odgovori 432 postova