Odgovori 266 postova
Kada je na redu voćni dan...
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    od 314pezos » pre 16 godine

Nama ispočetka dijeta traje 91 dan ako je kreneš ispočetka, dijeta se produžava
    Slika
    Slika
  • sandrica88
    Početnik
    Početnik

od sandrica88 » pre 16 godine

meni je danas prvi vocni dan, i super se osecam... u 8 sam pojela 2 jabuke, u 10 2 banane (male), i u 12 2 narandze... videcemo kako ce biti do uvece...za sad sam ok,,, ne osecam glad, nije mi lose, nije mi muka... super
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jedna mala » pre 16 godine

to je bitno da se osecas dobro i da nisi gladna mozes da jedes i kostunjavo i suvo voce al samo kao uzinu recimo 8 badema ili lesnika 8 suvih sljiva ustvari kolicina ne sme da bude veca od 100 gr al to treba da se rasporedi u vise delova super utoli glad na ovaj dan mozes da jedes i povrce napravis salaticu neku jer je to ustvari VITAMINSKI dan a ne vocni kako ga mi zovemo
  • Lela 75
    Početnik
    Početnik

od Lela 75 » pre 16 godine

jedno pitanje - da li smeju masline da se jedu - verovatno ne ali ajde da pitam?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Lela 75 napisao:jedno pitanje - da li smeju masline da se jedu - verovatno ne ali ajde da pitam?

Možeš da ih jedeš, al pošto su one vrlo malecke, morala bi više komada da ih pojedeš a onda dolaziš u problem sa solju, jer su masline izvor slanih materija koje baš i nisu preporučljive za bilo kakvo više unošenje u organizam, jer so vezuje vodu koja nam je bitna za izbacivanje masnih naslaga iz organizma.
    Znači možeš, al onda gledaj bolje da to ipak bude kao dodatak nekoj salati 8)
    Slika
    Slika
  • Lela 75
    Početnik
    Početnik

od Lela 75 » pre 16 godine

Hvala tako cu i da uradim..
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

Posto je ovaj dan u stvari vitaminski dan, znaci moze i povrce, a da li moze da se skva supica/corbica od povrca bez masnoca sa malo morske soli?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ella, samo da nije povrće skrobno onda može :D
    Slika
    Slika
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

Nije bilo skrobno: mrkva, persun, celer, praziluk :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Još da si posebno obarila mladu zelenu tikvicu i da si je ispasirala na kraju u gotovu čorbicu i dobila bi neškodljivu krem čorbicu (a sve po pravilima)
    Slika
    Slika
  • salata
    Početnik
    Početnik

od salata » pre 16 godine

Danas mi je bi prvi tkz vocni ili vitamiski dan. Pojela sam bananu, grejp, tresnje, nekoliko badema i veceras 2 suve sljive. Jedino nisam mogla da pijem vodu, nije mi islo :010: Da li je i kod ostalih tako na vitaminski dan :?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

VODA ... magična reč i ključni element svake dijete ... 2-2.5 L vode (a može i više) dnevno se smatra nekom optimalnom merom koju osoba koja je na režimu ishrane a u vezi skidanja kilograma, jer voda ispira organizam i izbacuje sagorele masnoće iz našeg tela. Ako se ta voda ne popije i efekat dijete će biti daleko slabiji.
    Slika
    Slika
  • jedna mala
    Amater
    Amater

Re: Kada je na redu voćni dan...

od jedna mala » pre 16 godine

meni voda ide slabo svim danima al se trudim da popijem sto vise tako sto drzim casu uvek u blizini pa kad god pogledam u nju ja popijem bar gutljaj
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 15 godine

Nakon polemike na forumu postavio sam pitanje autorima UN (Rina's) režima ishrane
    U našem izdanju knjige Rina's 90 na vitaminski dan a u pitanju je recept za ručak na dan 82 Salata od voća i povrća ... u receptu se spominje 100 gr račića iz tegle pa zar to nisu proteini ... ili prevod recepta nije dobar?

stigao odgovor:
    Mojca Poljanšek napisao:Poštovani Igor!
    To sa račičima je svakako greška ali nas još niko nije upozorio na nju. Sami smo saznali za tu grešku prije dva meseca kad smo kontrolirali tumačenje njemačke knjige. Molim da to poručite svim forumašima, izvinjavamo se ali ... nobody is perfect.
    Slika
    Slika
  • pogachica in love
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od pogachica in love » pre 15 godine

Da li med mozhe da se koristi kada se jede voce, recimo narendane jabuke, cimet i kashicica meda?
Odgovori 266 postova