Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od lasata » pre 15 godine

Mozes mada je mleko u prahu koje se dodaje u 2u1 punomasno pa je bolje popiti nesicu sa mlekom... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Lelica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lelica » pre 15 godine

Uh..hvala! Sad mi je svanulo..hahahaha..vec sam pocela da kriziram, jer inace pijem slatku kafu, pa mi je ovaj totalni obrt tesko pao :oops: E, pa. dobro jutro i vama! :skakutalo:
  • Lelica
    Amater
    Amater

Izvinjavam se jer krsim pravilo i pisem 2 posta za redom ,ali sam u dilemi i HITNO mi treba vasa pomoc!
    Danas mi je skrobni dan i skuvala sam tzv, Zlatnu mesavinu (Frikom) koja sadrzi grasak, sargarepu i kukuruz! I ja to lepo donela na posao, a onda mi padne na pamet..da li kukuruz spada u skrobni dan, jer sadrzi i proteine i UH, mada je 80% skrob :?

I sva sreca da imam i samo grasak za rucak, a do vecere cu valjda dobiti savet od vas..da znam da li da odvajam kukuruz iz mesavine :oops: (i ima li to smisla uopste :020: )
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Novi datum, novi post... Znaci nisi prekrsila pravilo foruma... :)
    Kukuruz secerac ide na skrobni dan tako da ne moras nista da vadis nego lepo uzivaj u rucku...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 15 godine

Kukuruz biljka čudnovata ... po pravilima ovog režima ishrane kukuruz u zrnu ide na skrobni dan a mleven kao kukuruzno brašno ili palenta ide na UH dan.
    Slika
    Slika
  • blondie82
    Početnik
    Početnik

od blondie82 » pre 15 godine

Ja jos uvek nisam pronasla taj spisak neutralnih namirnica, ako ga uopste negde i ima. A na moje pitanje niko ne odgovara! Iscitala sam celu temu. Krastavac, tikvice? Ima li jos sta? Znam i za pecurke!
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Neutralno povrće ti je sve osim skrobnog tako da je bolje da ti nabrojim skrobno povrće a to su: krompir, pirinač, pasulj, grašak, boranija, bob, sočivo, kukuruz i ostale žitarice u zrnu kao i soja u zrnu.
    Slika
    Slika
  • Lelica
    Amater
    Amater

hvala, drugari! tatatatira! :skakutalo:
  • blondie82
    Početnik
    Početnik

Hvala, hvala! :D A u sta spada susam? Jesam li pogresila kada sam ga na UH dan stavila zajedno sa pecurkama na podlogu za picu? Nisam mnogo, ali ipak? I Gio sta ti misli o Cedeviti, kda ili moze svaki dan?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Susam možeš da stavljaš na pizzu, a cedevitu se trudi da je izbegavaš jer iako piše da nema šećera znaj da je ima skriveno u E oznakama. Najboljhi izbor je ili čista voda a ako baš i ne ide sa čistom onda iscediti jedan limun na 2L vode.
    Slika
    Slika
  • blondie82
    Početnik
    Početnik

Pa dobro i to sa limunom bas volim, tako da nece biti problem! Super za susam!
  • Lelica
    Amater
    Amater

lasata napisao:Mozes mada je mleko u prahu koje se dodaje u 2u1 punomasno pa je bolje popiti nesicu sa mlekom... :)

Samo da proverim jos jednom..ovo se odnosi samo na proteinski ili na svaki dan?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Odnosi se na svaki dan jer postoji dogovor na forumu da se ne odricemo kafe sa nemasnim mlekom... A i autorke knjige su rekle da to ne predstavlja problem ako je organizam vec naviknut... :)
  • Lelica
    Amater
    Amater

:skakutalo: :013: :pozdrav: :05:
  • Lelica
    Amater
    Amater

ne znam da li ste o ovome vec pisali, al da pitam:

moze li na proteinski dan da se pije supica od paradajza ili pecuraka, ili mora samo bistra?

Aleva sad ima neke super kesice koje se samo razmute u vodi, ne moraju da se kuvaju, tako da mi je to mnogo truda ustedelo, jer mi rucek uvek bude na poslu, gde nemam gde da ih kuvam...a ni od kuce da ne vucem :skakutalo:
Odgovori 4679 postova