Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Krećem i ja

od volja cini cuda » pre 9 godine

Ma nisi lencuga. Ti si pronasla sta tebi prija, a to je setnja i samo se drzi toga. Nekom prija intenzivan trening, nekom pilates, nekom setnja..
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ja ovu ishranu zaista ne smatram za dijetu ...
    Naravno da nije dijeta… :) A sećaš li se koliko si bila u strahu da nećeš moći lako da održavaš kilažu?! Tad sam ti rekla da ću da ti ispišem sve tako da ti odmah bude i jasno i lako, pa ne samo da si je održavala nego si brzo skidala i nove kilograme.

A slike, u pravu je Kufi, zamaglila si ih ali nedovoljno…. a takođe je u pravu da ovaj forum nije baš neko opšteposećeno mesto...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Forum nije, sajt jeste 8) .Doduše nemaš apsolutno razloga da se stidiš zbog bilo čega. Ja ću objaviti fotke bez magle, ali ću se potpisati nik-om. Pa ko vidi-vidi.
    Mislim svi koji me znaju već znaju da sam smršala :wink: . :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

U pravu si Narcisa, sajt je nešto drugo...
    Jedva čekam tvoju priču! :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Znači, postajem poznata ličnost :013:
    Meni je ovako ćoravoj to izgledalo dovoljno zamagljeno :D
    Možda to i ne dobro izađe ... nikad se ne zna kakvo zanimljivo stvorenje može da mi priđe :D
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Ashtanga
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Ashtanga » pre 9 godine

Kufi Ja ovu ishranu zaista ne smatram za dijetu ... prešla mi u potpuno prirodnu, svakodnevnu ishranu u kojoj uživam ... bukvalno nikad ne poželim da se vratim na staro (sasvim mi je dovoljan taj jedan VK dan u 5 do 7 dana), ako mi se nešto kaloričnije jako jede (tipa pite ovakve ili onakve, slatke ili slane), ja to jednostavno ostavim za sutrašnji doručak i to računam u normalan obrok, ne u VK dan. Hoću da kažem da bukvalno jedem sve (trudim se zaista samo da minimalno konzumiram hranu sa aditivima, ali to ne smatram za žrtvu, već za dobru stvar koju ćinim za svoje zdravlje ...). Jedino ... sladoled ... njega jedem u daleko manjim količinama nego nekad (pre sam hladno sama pojela celo pakovanje sladoleda, koliko god bilo, sad se ograničim na jednu porciju i to računam kao obrok - čak ni to ne računam kao VK dan).
    E tako ću i ja kad odrastem (dijetno). Ti si mi uzor! :ljubav2: Super je kad si promijeniš život ovako na bolje! I ostaneš promijenjena na najbolje. Svaka čaaaast!!! Mene je isto strah kako ću jednom (nije bitno kad, ali jednom) kad smršavim... Htjela bi ostat u ovoj zdravoj priči. Trenutno mi se čini da bih to mogla bez problema, ali me malo strah trenutka kad ću probati jednu kocku čokolade ili keks.... Strah me da će se ona zvijer vratiti i opet iz početka. Lako je zabrijati na 2-3-4-tjedna, mjesec, 2, 3, 4... Ali ostat u tom "mode-u"... E o je umjetnost. Barem meni. Nisam nikad uspjela. :placljivko:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne brini ... uzmem ja ponekad štanglu čokolade kad mi se jede (sreća pa ja nikad nisam volela Milke, nego prave čokolade sa velikim procentom kakaoa) ... i zaista nemam potrebu za više ... pojedem 2-3 palačinke tu i tamo (to računam kao obrok) ili 1-2 kolača (zavisi o kakvom kolaču je reč, i to prosto računam kao obrok) ... i zaista nemam više potrebu za više od toga ... a iskreno, i retko mi dođe.
    Samo vodim računa da u glavi o tim stvarčicama ne razmišljam kao o desertu, nego kao o obroku. Ako mi se baš jako jede kolač ... to znači da neće biti mesa/sira/jaja ... taj kolač je zamena za doručak, ručak ili večeru (gledam da bude doručak, ali desi se i drugačije).

Nekako se navikneš ... sad su mi jela koje sam nekad volela (neka od njih) neukusna :neznalica:
    Kad počneš da eksperimentišeš, ubaciš puno začina (onih koji se tebi lično sviđaju), pronađeš nove ukuse ... otkriješ šta si sve propuštao svih ovih godina (ne zaboravi, ja jesam gurman i uživam u ukusno spremljenoj hrani).

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Leonida, sad kad ne pišeš jelovnike, ubaci ponekad neki pametan recept, ti bar voliš da kuvaš.. :wink:
    Slika

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Joj ... ovih dana ne kuvam ništa pametno (po vrućinama eventualno nešto na brzaka tipa jaja sa tikvicama, spanaćem i sl i one moje čorbice ), a glavni razlog što ne kuvam je što se na moju veliku radost zaređaše u okolini neki roštilji i kotlići maltene svaki dan (a to nije nešto što bih ja izbegavala :) ). Kad malo zahladni u budem imala volje da kuvam ... javljam se :)

• Ashtanga
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Ashtanga » pre 9 godine

Zapisala sam si u svoju bilježnicu ovo boldano. Kolač, palačinke... računati pod obrok!
    Odlično! Hvala! :009:
    To je, kao, nešto što ne bi trebalo bit problem zaključiti sam, ali lakše mi je prihvatiti
    tu činjenicu kad znam da netko to prakticira u životu i preživljava na taj način. :020:
    Desert je desert! :roll: To ne može bit obrok! :roll: (zato mi se desio višak kila).

Zato uvijek pojedem cijelu čokoladu-ko da me strah da će se do sutra pokvariti ako ju sad ne uništim SADA. :roll:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Evo primer današneg do zla boga neorganizovanog jelovnika (samo da pokažem koliko je zapravo nemoguće kalorijski pojesti previše ma koliko uslovi bili neočekivani) ...
    Doručak: slatki kornet sa 2 kugle sladoleda (zaboravila doručak, a završavala neke poslove po gradu po ovoj temperaturi ...)
    Ručak: 2 kajsije, 2 kuvana kukuruza (posle posla svratila kod mojih ... obožavam kuvani kukuruz)
    Užina: 50 gr slanog keksa sa makom (još uvek kod mojih, oni to kupuju ,,, interesantan ukus)
    Večera: svečano kući ... ali me strašno mrzi da kuvam ... znači veliki krastavac, veliki paradajz, 125 gr fete, 30 gr čvaraka, 1/2 parčeta hleba (ipak ne mogu da jedem čvarke bez hleba, a nisam mogla ni htela da im odolim).

Sve u svemu ... oko 1400 kcal ... nisam ni pazila ... bila maksimalno neorganizovana ceo dan, nisam kuvala ... jela zaista koliko sam bila gladna ... pa je opet nemoguće preterati.

Za sutra planiram jedno obično svakodnevno kinesko jelo koje ja jako volim i koje nećete naći po restoranima, kućna varijanta, pa se setih da verovatno niko od vas nije imao prilike da ga jede, a ko god ga je probao kod mene, pokupio je recept (ja naučila od Kineza).
    Pola glavice iseckanog crnog luka i par čenova grubo isečenog belog luka propržiti na malo ulja, da ostane tvrd, čisto da malo promeni boju, onda dodati 2-3 veća paradajza i posoliti, kuvati još malo da se dobije neka vrsta sosa, ali ne toliko da se paradajz raspadne, onako bude poluraspadnut (Kinezi svo povrće jedu polusirovo i ja sam tako navikla, svakako će biti ukusno i ako više ispečete luk i duže kuvate paradajz ako je to ukus koji se vama više sviđa).
    Odvojeno ispeći omlet od 2-3 jaja (umutiti jaja, pa onda mešati na tiganju dok pečeš, naravno posoliti pre pečenja).
    Pomešati omlet sa paradajzom i jelo je gotovo. Kinezi ga jedu uz pirinač (baš ćudno :) ). Ja planiram tikvice umesto pirinča ...

• oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Tek sada procitala tvoju pricu, jako mi se dopada, lepo napisano i istinito,bravo, svaka cast, samo nastavi tako, a znam da hoces, pozdravce od mene na brzinu :mahalo: :pivo:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od marrayya » pre 9 godine

Ja obozavam sve od paradajza, a pogotovu kad se termicki obradjuje. Probacu ovaj sos sa lukom i paradajzom uz neku testeninu :009:
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

Za sutra planiram jedno obično svakodnevno kinesko jelo koje ja jako volim i koje nećete naći po restoranima, kućna varijanta, pa se setih da verovatno niko od vas nije imao prilike da ga jede, a ko god ga je probao kod mene, pokupio je recept (ja naučila od Kineza).
    Pola glavice iseckanog crnog luka i par čenova grubo isečenog belog luka propržiti na malo ulja, da ostane tvrd, čisto da malo promeni boju, onda dodati 2-3 veća paradajza i posoliti, kuvati još malo da se dobije neka vrsta sosa, ali ne toliko da se paradajz raspadne, onako bude poluraspadnut (Kinezi svo povrće jedu polusirovo i ja sam tako navikla, svakako će biti ukusno i ako više ispečete luk i duže kuvate paradajz ako je to ukus koji se vama više sviđa).
    Kad ti dodjemo u goste djuture da nam pravis ovo! :)
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Znači, žurka kod mene :013:
    Slažem se. Samo, Kufi, ponesi čepiće za uši ... bojim se da muzika nikako neće biti po tvom ukusu :D

Odgovori 1289 postova