Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, ali debela

od narcisa » pre 9 godine

Danas napokon bez glavobolje, migrenčuge odvratne. Sva sam pirlitava i srećna, tri dana me mučila.
    Mišo ja upisujem nazovimo plan, a i realizacija je :). Sve je u redu s brojevima i danima.
    Štramplice nisam još furala, vrijeme je gadno i ne izlazi mi se iz kuće. Pičim samo koliko moram, ali kontam da ću u subotu vanka da ih pronosam. Drugarica slavi rođendan, pa će pored štramplica pasti i koje pivce.
    37/91 V-dan
    2 banane, badem, grožđe, kruška....
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

Ali cekaj da povezem onda...7okt. ti je vocko?
    Jer je i meni danas vockooo :wink:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Da daaa 7.10 voćkodan, samo što si ti na održavanju pa ćemo se razići uskoro :009:
    Haj kad sam već ovdje da napišem da osjećam glad, a zobam svaki čas nešto. Sutra sam se namečila na riblji meni, al nemam pojma hoću li imati volje da odem po lignje za ručak... Gadno je gadno, a i gladno :mahalo:
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 9 godine

Liiignjee mmmm...kako ces ih praviti? Meni je uvek kod tih ribljih specijaliteta najlepsi a i najbitniji, tako reci, umak - maslinovo ulje, beli luk, mirodjija i limun-brdo limuna :D
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ja u umak za lignje ne stavljam mirodjiju, već uz maslinovo ulje, beli luk i limun dodam ruzmarin, bosiljak, origano ....
    Uz sve to kuvani krompir sa masl. uljem i peršunovim listom .... porodično obožavamo ovu kombinaciju !!! (kad sam bila na UN taj krompir sam jela sutradan - nije baš tako fin kao svež, ali bar rešim sebi ručak za dva dana)
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Pozdravlja vas lijena domaćica :D . Lignje sa žara - kupovne. Ne volim te dodatke, mada ih pravim za slavu u količinama. Kod nas je standard dalmatinski: ulje, peršun, bijeli luk. A druga opcija je odlična uz dimljeni šaran i te masnije ribe (tako kažu) majoneza, sitno sitni bijeli luk i sitno sitni kiseli krastavci. Pošto ništa ne jedem od toga ne znam kakav je ukus, ali znam da ode pozamašna količina kad je ribokolj. A ne preferiram ni limun (ja sam primjer izbirljive osobe).
    38/91 P-dan
    D:... još uvijek ništa, nema u kući, pa čekam mamu da mi donese ananas
    R: lignje sa žara, paradajz, kriška hljeba, supica
    V: tunjevina i paradajz
    Dan je totalno laku noć. Budim se ja i sve sivo i tmurno, bacim pogled kroz prozor i sliku upotpuni strvinar golub na balkonskoj ogradi. Sunula sam kafu i čaj i supici se veselim, a mislim da će biti još čaja. :mahalo:
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Lignje su nesto sto obozavam,ali ja nemam gde da ih kupim,mislim,imam,ali one zamrznute,Frikomove i nisu nikakve!Bas ti zavidim! :-P
    A cajeve i ja trosim u ogromnim kolicinama,imam kolekciju od preko 30 vrsta i kada pocnem da ih pijem znam da je kraj lepom vremenu... :placljivko:
    Pokusala sam da iscitam tvoj dnevnik,zanimalo me je koji je ovo krug Un,ali stigla sam do prvog kruga odrzavanja i beba me je prekinula posto se probudio! :D U svakom slucaju tvoj uspej je oooooooooogrooooooomaaaaan! :013:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Malo ljudi voli lignje, bar u mom okruzenju, a ja ih obozavam, i vidis imam ih, a sve nesto ne znam sta bih sa njima,sad kad sam na un, inace sam ih pravila meni i muzu, deca ne vole, dok jos nisam bila na un, i jednom dok jesam, ali ja nisam jela, nije mi bio dan za njih, ali ja ih svakako pravim i sa testom, domacim, sampinjonima, pa od gore slaninicom przenom pospem, ili zapecem na vrlo malo ulja na rebrastoj tavi pa ih punim, pa u rerni...ali je to bomba sada za organizam, pre o tome nisam puno mislila... :020:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ima lignjoljubaca i čajoljubaca očigledno za izvoz. :D
    Iva, ja sam odradila pošteno redovnu + održavanje (prekinula nakon dva mjeseca i nešto preko), pa još jedan krug redovne i onda otišla mast u propast. Depresivni januar i februar su mi nakalemili 10 kg viška. Imala sam još par "početaka" i hrpu zdravstveno - psihičkih problema, i u međuvremenu obrnula još jedan mjesec un-ke. Sad sam konsolidovala redove i držim do kraja, kako redovnu, tako i održavanje. Imam neke ideje i idejice o modifikaciji, al o tom po tom. Hvala na hvali i podršci.
    Mišo daj mi te lignjaste recepte. Ja ih volim, ali ih nikad nisam spremala u kućnoj režiji, a sve mi se čini da bih htjela u tome da se okušam.
    Elem, porcija je bezobrazno mala. 3 lignje, ali TRI! Jesu velike, ali ruku na srce izmjerih ih kad cca 80 grama. Popi*dila sam. Utukla sam 2 paradajza i nešto malo više hljeba (kad kažem malo više mislim na ukupno 60-70 grama). :mahalo:
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 9 godine

Mislim stvarno! Tri lignje?! Pih, pa to i da ne pocnes da jedes :D Zato ti lepo uzimaj recepete pa pravi u kucnoj varijanti, i to napravis toliko da ti ne Leba ne treba :evil:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

39/91 S-dan
    D: tri kruga ananasa
    R: krompir, gljive, paradajz, kriška hljeba
    V:pola

Da prave su škrtice. Danas opet tmuran dan. Akcija spremanja kuće. Dolaze gosti u nedjelju, sve mora da blista. ja sam neka na tri ćoška, nadam se da ću do večeras da se regenerišem, jerbo planiram vanka. :mahalo:
    Poslednja izmena od narcisa u 10 Oct 2015, 14:44, izmenjeno 1 put ukupno.
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Draga nema tu nekog posebnog recepta...pravim ih svakako...ja ih kupujem neociscene, pa ih ocistim, tu treba puno vremena, tako stavim u zamrzivac i kad odmrznem, recimo stavim u rebrastu tavu, prosto zbog izgleda, pa ih punim sa cime god imam, sampinjoni, nekad kukuruz, slaninicu, sir...ali to sve dok nisam bila na dijeti,...a mozes ih eto sad mi palo na pamet napraviti sa salatom svezom, tipa paradajz, zelena, i njih prvo skuvaj, przi, kako volis, pa onda na salatu za proteinski...
    Ja uvek u bilo koji recept dodajem sta imam...ako imam recimo kukuruz,onda njega, ako ne onda sampinjone, sta imam od povrca...jednom sam ih pravila sa domacim testom, sama umesila, pa na onu masinu razvaljala, prvo dinstala luk, dodala slaninicu, sampinjone, grasak, pa lignje...i onako besamel sos...imam i slikice od toga...pa sve na testo,imali neke goste, za prste polizati...bar tako kazu :D ali opet sada na dijeti i ne mozes grasak sa lignjama i jos besamel...
    Upisi na googl recepti sa lignjicama, i naci ces nesto sto ti sada odgovara trenutno...a ako budem uskoro pravila i ja, napisacu ti tacan recept... :D
    :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Mmmmmmm želim tu kalorijsku bombu :D
    Sunoć bila vani i sunula tri čaja kamilična, zato će večeras biti neki alkoholizam. Test živaca je bio poslije izlaska. Drugarice u pekaru i ja kupim mafin za večeras i sjedim i gledam kako one jedeu. Nisam pojela - da ne bude zabune, eno ga tamo u kuhinji.
    40/91 UH-dan :evil:
    D: tri kruga ananasa
    R: pica četri vrste sira ili "domaća" lepinja
    V: parče savršene torte i mafin + rebro crne čokolade, a možda i šolja mlijeka....

Jede mi se pica - strvarno, još od sinoć. Maštale smo da odemo danas na tu specijalnu u jednu selendru, ali bljutavo vrijeme + sestra ne može, tako da ostah kratkih rukava. Sad mi je već vrijeme ručku. Mama je pominjala da bi jela neku piletinu, pa ako nju dočekam ješću samo lepinju, pošto ne mogu samo nju da naručim. Ako mama zaglavi zvaću ovu picu i uživati za sve pare. Drugarica mi je sačuvala parče torte i danima mu se već veselim. Dobila ju je na poklon, a samo u dekoraciji ima 10 e. Posuta je Đotom i mm bombonama, a sa strane idu dve kinder čokoladice pa dva milka lila štapića i tako u krug. Jedva čekam da je ždrknem.
    Obožavam UH - dan - OBOŽAVAM.
    Majke mi samo se na njega najedem i eventualno na protein ako jedem sir...
    Još malo pa na pola dijete, ko bi rekao, ko li bi se ponadao.
    Naravno da se nisam upisala u teretanu... Lažljiva sam koza. I tako kontam danas da se upišem i skontam da ne mogu do srijede otići na trening.... i da ću uskoro na putić jedan-dva.... Platiću, ali sam skeptična.... :mahalo:
    Zaboravih sličicu gotivnu da metnem https://scontent-atl3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=569631C4.
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Kratko cu, ali slatko...toliko si mi ulepsala dan/noc, ovim poslednjim gotivnim redom koji si metnula :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ima super tih sličica :D .
    Juče pala lepinja, i uveče dva B vitamina.
    Trka, frka, panika. Gosti samo što nisu došli. Kuvanje u količinama, cijela kuća miriše, a meni je VOĆNI dan :x :010: . Predivne svinjine šnicle i princez krofnice i taj čokoladni kolač i pita od jabuka i supa i sveeeeee :cry: . Fuf!
    41/91 V-dan
    2 banane, ananas, grožđe bijelo, narandža, jabuka....

Ko preživi - pisaće. :mahalo:
Odgovori 2547 postova