Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od dudank » pre 15 godine

Pa znaš kako... hehe. :) Nije mi baš TOLIKO prijalo dok sam bila na takvom režimu, ali takva su ljudska bića, uvek želiš suprotno od onog što si sebi propisao... :roll: U svakom slučaju, u poslednje vreme stvarno sam jela premalo količinski, a da ne pričam koliko sam željna hleba i nekih najprostijih peciva. E sad... jesam došla do cilja, ali pošto sam za poslednjih mesec dana skinula svega 300 grama... znači, bukvalno kad bih popela unos na 1300, ja bih počela da se gojim... zato sad ide pokušaj ubrzavanja mašine, pa onda da spustim loptu i da se nađem na nekoj normalnoj ishrani... tako mali Đokica zamišlja dijetu, al' šta da radim, nisam rođena da gladujem. :16:
  • colovic
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od colovic » pre 15 godine

aha a ja mene je moja mama rodila samo da gladujem...kako da ne :evil: :-P
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Ja se slazem sa BG, mislim da si ti dijetu zavrsila, samo sada da se pridrzavas onoga sto ti odgovara, i koliko toliko FA.
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

od Doramar » pre 15 godine

dudo, meni se svidja tvoja ideja, isto i sebi zelim.
    potpuno je apsurdno da smo u nekom periodu jele vise od 1200 i normalno funkcionisale a sad ni sa 1200 da se ne mrsa.
    sustina dijete nije samo smrsati vec naci neki modus operandi za ubuduce, kako jesti normalno, ne 1200 jer je to malo, od svega po malo, a ne gojiti se.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Razumem ja sta ti Doro kazes, i ono shto Duda pokusava, ali ako je stomak vraca na dojucerasnju ishranu znachi da mu to prija .. mozda to nije ni znala dok nije dosla u poziciju da drzi dijetu na ovaj nachin na koji je drzala .. ili je prosto novostechena navika .. to shto bi Duda cvarke koji joj vise ne prijaju kao ranije .. jbg, uzmi Dudo 4 cvarka .. i corbu ... i umesto 1 hleba 2 .. i podicices unos kalorija :)

Ja sam 99.9999 % sigurna da cu se vratiti, cim postignem cilj, na stari nacin ishrane .. i da necu da merkam da li cu samo brusnice ili cu i suve kajsije, suve smokve .. a pravicu i jela sa kombinacijom proteina, skroba, itd ... ali sam svesna da cu morati stalno da pratim tezinu i da reagujem blagovremeno, a ne ovako, da se posle mucim godinu dana da bih skinula sve natovarene kg..
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Puzicu, ti si definitivno zavrsila sa dijetom i sada pocni da osluskujes svoj organizam i da jedes ono sto ti se jede i koliko ti se jede... Naravno bez prejedanja jer cilj je i bio da se takvih navika resimo... I nemoj da racunas koliko kalorija unosis nego koliko trosis... Ako mene pitas (a ne pitas :evil: ) trebalo bi da se okrenes normalnom rezimu ishrane i da uvedes redovnu fizicku aktivnost... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

BeogradjankaONLINE napisao:ali ako je stomak vraca na dojucerasnju ishranu znachi da mu to prija ..

Prija njemu, al' ne prija meni. :16: Šalim se, ali jeste se siroma' odvikao... mnogo je ovo bilo meseci.

BeogradjankaONLINE napisao: jbg, uzmi Dudo 4 cvarka .. i corbu ... i umesto 1 hleba 2 ..

E, ovo je već sadizam... :D Beo, kad dođu praznici, obećavam da ću ti napisati "uzmi pola sarme"... 8) Šta da radim kad volem, ti bar razumeš. :neznalica:

lasata napisao:Puzicu, ti si definitivno zavrsila sa dijetom i sada pocni da osluskujes svoj organizam i da jedes ono sto ti se jede i koliko ti se jede... Naravno bez prejedanja jer cilj je i bio da se takvih navika resimo... I nemoj da racunas koliko kalorija unosis nego koliko trosis... Ako mene pitas (a ne pitas :evil: ) trebalo bi da se okrenes normalnom rezimu ishrane i da uvedes redovnu fizicku aktivnost... :)

Ovo je najlepši post, zbog ovog "normalni režim ishrane". :) Lass, i ja o tome maštam, ali mi je i dalje frka da ne krene kilaža naviše... a volela bih i da je oborim još malo, titram tu na granici, zato i glumim sama sebi zamorče... bar ćemo posle ovog eksperimenta znati da li je bio pametan ili ne. E sad pazi, nije da ne pitam... vidiš da sam dosad poslušala sve tvoje savete, naučila sam da jedem minimum 3 obroka dnevno, uvela čak neku vrstu doručka, jedem isključivo po jedan normalan tanjir jela za obrok, pazim pomalo na kombinacije, pijem vodu... i to nameravam i da zadržim i uopšte mi nije teško da se držim toga, jedino nemam baš načina da drastično povećam fizičku aktivnost, ali sam se ipak razmrdala. Dakle, pitanje - ako meni npr. sad teoretski treba, recimo, 1600 kcal dnevno (lupam broj napamet, ali recimo da je toliko, bazalni + neka mala dnevna potrošnja), a moj organizam se očigledno navikao da troši 1200, kako ga naterati da "prepozna" da može i treba da troši 1600? Tj. ja se nadam da će ovaj kalorijski šok ipak malo naterati da shvati... ako ne shvati, onda imam mnogo glup organizam, pa mi ne ginu moje lepe čorbice. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Prosto... Jednostano treba da povecas misicnu masu jer misici trose kcal... Sa povecanjem misicne mase dolazi i do ubrzavanja metabolizma... To je carobna formula... Ja vec pola godine jedem ono sto zelim i koliko zelim i jos uvek ne mogu da prestanem da se cudim kako to da se ne gojim... Svaki put kad stanem na vagu zazmurim i pomislim, evo sad cu da platim za svu svoju ljubav prema UH... I svaki put ostanem u cudu kada vidim da je kilaza na istom... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

od Doramar » pre 15 godine

i ja mislim da je to savrsena formula za ubrzavanje metabolizma.
    ali sta ako duda vec ima brz metabolizam, pa mora da ga uspori, jer se masti ne tope kada je organizam u top speed-u vec postoji optimalna brzina za topljenje masti.
    zato mi sa sporim moramo da ubrzavamo a oni sa brzim treba da ga usporavaju.

a sto se tice stomaka, hmm, svaki covek se navikne na sve.
    to sto mu ne 'prija' nesto od cega se odvikao je samo znak da je dugo bio na odredjenom rezimu.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa jest, Doro, nije da se ne osećam k'o solunac... :) A još je ovo što sad jedem izuzetno malo u odnosu na pre... zamisli da sam navalila starim tempom. :16:

Da u mišićnu masu treba ulagati, to ne vredi da se pravim da ne znam... :) Samo što ove moje vežbice zaista zahtevaju malu potrošnju, da ne kažem smešnu. Ali jesu dobre za povećanje mišićne mase, na duže staze... i to jeste ulaganje u budućnost, potpuno podržavam. Ali dok se ta mišićna masa ne formira ponovo... biće qq meni.

Kod mene definitivno jeste bila neka kvaka s blokiranjem metablizma, to je ono što me kopka. Znam da s godinama usporava, ali meni se desilo maltene preko noći, za nekih šest nedelja koliko sam morala da gladujem zbog operacije. Skroz neprirodno, jednog meseca jedeš i slabiš, sledećeg ne jedeš i gojiš se... ma užas šta mi je napravila ta operacija generalno.

Vaga - i dalje pokazuje tu blago povišenu težinu, šeta između 50 i 51 (nije ni čudo kad mi je pun stomak), ali ne mrda dalje naviše... zasad. Možda bi trebalo da opalim dan-dva po dijetalnoj hrani da bih videla realno stanje na vagi. Jeste da pipam malo naslepo... valjda ću da ubodem konačno šta i kako. :)
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 15 godine

Slazem se sa Lasatinim poslednjim postom.
    dudank napisao:Prosto... Jednostano treba da povecas misicnu masu jer misici trose kcal... Sa povecanjem misicne mase dolazi i do ubrzavanja metabolizma... To je carobna formula...

+-2kg su normalna pojava zbog variranja tecnosti u organizmu, zbog mesecnog ciklusa i sl. nemoj da te to toliko opterecuje, ali nema ni opustanja

pozz :mahalo:
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 15 godine

Da samo znaš koliko mi je lakše (bar 5 kg :wink: ) zbog toga što nisam sama sa svoja 2 kg koja se smaknu - vrate, pa sve tako. Neću tj. ne smem da popustim!!!!
  • Ruzica
    Amater
    Amater

od Ruzica » pre 15 godine

Dudo... nema druge moras povecati misicnu masu... redovno vezbat :D
  • Lelica
    Amater
    Amater

od Lelica » pre 15 godine

Dudo, sad kod tebe citam ono sto mene brine od pocetka same dijete :oops:

Mada, par kg gore - dole nije strasno!
    Mislim da kao sto je trebalo vremena da se priviknes na rezim zivota dok si bila na dijeti, tako ti i sad treba malo vremena da se naviknes na ovaj.
    Pokusaj da se ne opterecuijes previse time unapred, videces i sama usput kako i sta! (pa posle meni da kazes, da ne razbijam glavu..hahahaha :wink: )

:009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ceo dan danas obilazim po forumu, a ne svratih u rođeni dnevnik. Proradila mi jedna "uspomena" na operaciju, tj. ostalo je potencijalno žarište koje me povremeno podseti da je živo, tako da sam dan provela na lekovima i telećoj supici. :cry:

Kilogrami tupkaju u mestu, nisu otišli nebu pod oblake kao što sam se plašila... samo trun... pa ako mi sutra bude dobro, krećem iznova na stari režim, da dotučem i ovo malo što je ostalo. :evil:
Odgovori 9033 postova