Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke Mrsavicc po zakonima hedonizma

od Debeliccka » pre 12 godine

Somborka, pisala sam i kod tebe…ne obraćaj ti pažnju ni na koga, drži se svog plana i onih koji te podržavaju i koji su uz tebe...
    Debeli mogu da smršaju a glupi ili pakosni ostaju zauvek takvi, ružni u duši ostaju zauvek ružni u duši a dok su ružni u duši ružni su i spolja.Ti samo napred sa svojom borbom...i ja sam sigurna da si odlučna i da ćeš uspeti....

Hvala društvo na posete mom sumornom dnevniku….Gana pogledaću kod tebe taj gulaš..

Ja bih tako volela da imam želju da se glupiram i zezam, da pišem duhovite nazive dana, komentare…ali na žalost… sve je potpuno suprotno…
    Još sam pored svega i u ekstremnoj gužvi, evo donela sam posao kući i sada ću to da radim ako uspem da se skoncentrišem…A i dobila sam sedam dana ranije….osećam da će biti kao prošli put kada sam sa mamom išla na vma, 6.marta, satima pre toga povraćala i pride uz put do tamo… Tačno će i sutra biti tako, pored svega drugog što mi se namestilo u životu…

Jelovnik danas …

1. April – S dan – 58/91 – II deo – Ovde je trebalo da stoji neki vedar naslov ili moto!!!
    D: banana
    U: kikiriki
    R: pasulj, zelena salata, 1 tonus
    V: 2 pečena jaja, 2 tonusa, zelenu salatu bacila u kantu (otvorio se poklopac i izletelo tona soli, nije mi se dalo da pravim drugu)…
    Prilog: Diclofenac Duo 2 kom
    Poslednja izmena od Debeliccka u 01 Apr 2013, 22:09, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od marrayya » pre 12 godine

Heh, bas si ga zacinila prilogom u vidu diclofenaka :D
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:D Kao ja danas,stavim ja vodu za nes i na punu cezvu stavim 2 kasikice secera,dok se to kuvalo ja istresem mojima 2u1,a sebi onu u granulama,i opet stavim svima po kasikicu secera zaboravivsi da sam vec vodu zasladila.Pocela ja piti kafu a ono kao serbet,zlo zivo :D ma desava se to svakome,problemi i svasta nesto utice na to da zaboravimo sta radimo...
  • bebe
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od bebe » pre 12 godine

Jao mrskoooo,moje muke predjose na tebe..ja se konacno otarasih ms..bas mi je zao,nadam se da se nece ponavljati situacija sa vma...i tvoji komentari i naslovi i sve je toliko duhovito i simpa da cak i da neces da budes si..to si ti..i bas sam sretna da si tu i da se bodrimo..hvala ti! :009: :009:

Mnogoo kasniji edit..tacnije 4:10,kad posten svet spava..ja flertujem sa tvojim dnevnikom..uf,glava me zabole.odlazim odlazimmmm..da me i ti ne isterujes ko gana..ja kad zasednem,ko da kucu nemam.. :nasilan:
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Zbog interesovanja za HA termin u Tamariškinom dnevniku, daje se na znanje....

Preuzeto iz mog dnevnika…str 39, 40, 41....Copy&paste iz starih postova….

....Btw, izbacujem reč brlj iz svog jelovnika, jer biram da ne budem na dijeti nego da je ovo moj (trenutni) način ishrane i života....
    Shodno tome, prethodni post, postavljen danas po podne sam editovala i ubacila promenu (posteriori), tako da sam objavila šta se tačno danas dešavalo u Mršavićlendu i predstavila sebi i dragim gostima novu kategoriju u mom životu tj jelovniku:
    HA
    Ko ne zna HA je Hedonistička aktivnost, i tu ću da upisujem alkohole i sve ubačene elemente kada se dese - u smislu hrane ili pića koje moj UN pravilnik ne dozvoljava ili ih ne dozvoljava u datom danu, a ja sam ih uzela iz čistog hedonizma...
    Ako ih uzmem iz kakvog očaja npr mogu da se zovu OA - Očajnička aktivnost, npr pms incidenti i slično...

Nego, nešto mi nije jasno....šta ti je to ,,brlj,,?
    Ja sam tu reč izbacila iz Dnevnika pa nisam sigurna da te najbolje razumem...Ranije sam je koristila ali sam je sada izbrisala iz mog programskog koda (ili kako bi se to već reklo) pa nisam sigurna da te razumem...
    Ja sam izbacila taj termin jer hoću da nisam na dijeti nego da mi život bude rasterećen od pravila....

….
    ...Kakav crni brlj, ovo je naš život a ne reality eksperimentalni šou..
    …..
    A sada jedna napomena:
    ovo nije zezanje i nije off-topic! (Mislim na celu HA priču, na moj novi naziv dnevnika, itd..)
    Naprotiv, stvar je potpuno ozbiljna i tiče se načina života i puteva za dostizanje sledećeg cilja: vođenje normalnog života uz istovremeno održavanje tj doterivanje linije...
    Vaša HA podržavalačica
    …..

…termin na b se izbacuje iz mog vokabulara, a i znam da si me ti razumela…ali za slučaj da drugi nisu ili da me osude za off-topic , našla sam za shodno da obrazložim da sam ,,mrtva,, -ozbiljna sa svojom teorijom i da smatram da je ista izuzetno važna…
    Zato stavljam rezervu i zvezdice na svoj jelovnik i Naziv Dana (Mršavotvorine) kako ne bi neko pomislio da preporučujem da me sledite…a vi kako hoćete (u raj ili pakao…pa u pakao valjda jer tamo je sva dobra ekipa)…
    ……
    Eto taj hedonizam koji se spominje..to je u stvari samo moja reč da skratim priču i da kažem mnogo širu stvar...Da se razumemo, svi su hedonisti manje više (a ako nisu ni malo, onda nešto nije u redu, trebalo bi to da postanu) i svi u nečemu u životu uživaju...a što se tiče hrane i pića svi su na nešto slabi, nešto vole i teško mu odolevaju...
    Pa ..da neko ne pomisli da ja mislim da sam u nečemu posebna u odnosu na druge zato što sam ja taj tzv hedonista...naprotiv...
    Ta moja HA teorija i nedijeta teorija ne služi tome, nego je priča šira..
    Jednostavno sam iskrena i prema vama i prema sebi što je najvažnije, i realna, pa znam da je neki super strogi režim prosto neizdrživ i neodrživ....
    Šta vredi što bih ja sad imala 55 kg tako što ću živeti po nekim strogim pravilima ishrane, vežbati tri sata dnevno....itd...kada to nije prirodno stanje...I šta kad mi dosadi da ručam tri lista salate, kada mi dosadi vežba, kada odem na slavu, kada budem na nekom ručku....svu tu disciplinu ću da batalim....
    Zato je ideja da se živi život normalno i da se jede sve ali da se sredi psiha i pobegne od zavisnosti od pojedinih zadovoljstava, od kompulsivnog jedenja, da se živi i sa gladnim brlj danima, ali da se nastavlja dalje normalno i bez stresa, bez nepotrebnog unošenja kalorija ili otrova u sebe...a ne da se upada u začarani krug..
    Zato je važna ta svest i psiha...
    Jer, da je sve u pravilima, onda bi svima bilo dovoljno da im neko ispiše pravila ponašanja i pravila namirnica, oni da ih nauče i da nikad ne budu debeli....Onda nikad niko ne bi bio debeo i sve bi bilo u redu. Pušači bi bacili cigarete čim im neko prvi put kaže da je pušenje štetno za zdravlje...Malo sutra..
    Zašto neki ljudi nabace neku veliku kilažu pa imaju i po 70 kg viška...Zato što nisu znali da je nepravilno jesti za troje? Mislili su da je normalno jesti neke silne količine jer nije imao ko da im kaže? Naravno da ne...
    Dakle, problem je u nama, u glavi, u motivaciji, u pogrešnoj identifikaciji problema i rešenja, pogrešnom prepoznavanju potreba i puteva ka zadovoljavanju istih..na žalost nedostatku volje da se preuzme kontrola nad svojim životom....

Tužno u stvari...eto koliko smo slabi mi ljudi...Pokrećemo planine, letimo u svemir, a sobom ne možemo da vladamo...ali ne smemo da pokušavamo da se borimo, a naši prijatelji imaju zadatak da pokušavaju da nam ukažu na pravi put, imaju moralnu obavezu...

Zato mislim da su pravila najmanje bitna...Možda ću ja slepo da pratim UN raspored 15 dana, ali šta vredi kad ću 16.og dana da navalim na sve i svašta, nadoknadim izgubljeno i iz očaja nastavim da nadoknađujem još danima..pa da opet mislim da mogu slobodno da jedem za troje do ponedeljka, jer je tada početak nove dijete...
    Zar nije važnije da ja, iako sam npr danas uzela hleb uz večeru, preliv na salati npr (izmišljam potpuno) jer mi je bio tako neki dan...nastavljam dalje kao da ništa nije bilo jer u mojoj glavi je zrela volja, želja i odluka da dođem na pravi put...
    Zato je meni normalno da provedem ovu UN koja je meni prijala i odgovarala, mada nikako nemam nameru da ceo život budem na dijeti ali imam nameru da održim kilažu...tako što ću imati i moj alkohol i palačinku i sve..i evo šta je rezultat....
    - Ne pomišljam da se obžderem bilo čim
    - Ništa mi ne nedostaje
    - Nemam nikakvu želju
    - Nemam osećaj da sam na dijeti....
    ....a da sam bila na nekom super strogom isposničkom režimu a bez promene svesti, bila bih željna svega i jedva bih čekala 183.dan da mogu da jedem sve...A ovako, nema ništa što ja jedva čekam, sve mi je svejedno....uživam u kafi i cigareti..u svakom danu i hrana nije predmet moje mašte, a jedem sve....

Evo opet sam bila opširna i preopširna po običaju, ali se nadam da će to ipak nekome pomoći, nekome ko još ne uspeva da prepozna trenutak u sebi kada treba da krene da se bori sa lošim navikama, skida kilograme ali polako i srpljivo, radeći kao prvo na promeni odnosa prema hrani, slatkišima, svemu – sve to treba da jedemo i koristimo ali na pravi način..
    Use but not abuse!
    (mrzim upotrebu engleskog, ali nekako mi use i abuse najbolje pašu ovde, za one koji znaju engleski).....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • pink rose
    Amater
    Amater

od pink rose » pre 12 godine

Uh, kakvo objasnjenje i prave reci u pravo vreme...narocito za nas koji smo skloni uvodjenju ha poslednjih dana i neodolevanju iskusenjima. :)
  • gana
    Početnik
    Početnik

od gana » pre 12 godine

slazem se sa svim sto si napisala,JEDNOSTAVNO COVEK SAM SA SOBOM MORA DA RASCISTI NEKE STVARI I TU JE OGROMNA TACKA :D da ti kazem ni ja ovu unk ne dozivljam kao neku dijetu jednostavno sam sad pocela da koristim drugi nacin ishrane,citala sam puno i svatila ako hoces da mrsas moras da menjas sve i jelo i fa ma sve,ti uzivaj draga dosla si do svog cilja i na tome ti svaka cast,sad sve umereno i to je to :pivo:
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Hahahahahahahahahahaahaahahaahhaahahaahahaahahaaaahahahahahahahaah.. Ahahahhahahaahaahhahahahaahaah.. Sad ce me las opominjati..za aahhahahahahahhahahaahahahhaahhahahahaahahahahhaahaahahahahahahahahaaahaaaaaaahaahahha.. Ovo cu uracunati pod danasnji fa..i editovacu svoj dnevnik..trideset trbusnjaka smehotrpno sam ih uradila u mrsavicinom dnevniku! Hahaaaahhahaha.. Smejem se da ne misli neko da sam napravila ovolike ha-ove..:-)
    Pa ljubim vas sve moje mojeee!
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas je bio jedan kišovit dan….kao što svi znamo….

2. April – S dan – 59/91 – II deo – I dalje bez vedrog naslova….
    D: banana
    U: jabuka
    R: bezvezni đuveč, 2 tonusa *
    U: malo kikirikija
    V: velika zelena salata sa pola tunjevine iz salamure..
    Ostale supstance: Diclofenac Duo, Rupurut

* salate uz ručak nema jer je nema, a falila je, no…dobro se i hranim kakva mi je organizacija…
    Večeras su mi se jeli neki npr ćevapi ili tako nešto konkretno ali sam bila previše umorna a konzerva tunjevine znala sam da me čeka….

Vidimo se, hvala za posete!
    :009:
    Slika

• bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Mrsavkoooo..nesto si mi cela..hm.nadam se da ce te brige uskoro napustiti i da ce taj haos preci u harmonicni nered.. 8)
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 12 godine

:31:
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 12 godine

Ovaj sindrom "jelo mi se" mi je tako dobro poznat... I završetak je (kod mene) obično isti kao što je bio kod tebe.
    Osim kad počnem da se "oštrim" još od npr. ručka... kako ću za večeru jesti to i to... I "namesti se" da na vreme krenem sa posla i imam vremena da svratim i u nabavku i eventualno za pripremu (ako je potrebno).
    Juče sam, mimo običaja, tokom "vodenisanja" mislila o današnjem ručku.
    I spremila ga sinoć... cela kuća zamirisala na luk :16:
    Al' to su retke situacije i prilike...
    Obično se zadovoljim onim što me uredno čeka u frižideru.
    Budi mi dobro...
  • Ashtanga
    Početnik
    Početnik

od Ashtanga » pre 12 godine

:-D Debeliccka, pa ti si smijeh živi! Drago mi je na tvojo filozofskom pozitivizmu i
    istom takvom gledanju na prehranu. :-) Baš si simpa! :-)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ashtanga ti si nova u mojoj kući, dobro došla!

Još jedan dan prepun mnogih stvari i obaveza, i na kraju, mrtva/živa umorna da napišem šta sve pojedoh danas......

3. April – P dan – 60/91 – II deo – Ovde je trebalo da piše nešto konkretno, ali kad budem odmornija….
    D: Banana
    U: 1 tonus
    R: šunka u omotu, 1.5-2 kisele paprike (pečene), 2 tonusa, šolja povrtne supe
    V: zelena salata (začini lan, susam, so, biber, ulje, jab.sirće) a u salati pola tunjevine i malo šunke u omotu, 2 tonusa
    Piće: 1 loza

Vidimo se sutra nadam se...
    Slika

• bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Dosla ja popila ha..i odlazim..tek da znas da mi nedostajes.znam da i tebi nedostaje moje vrsljanje po tvojoj dnevnoj sobi..mwaaaaaasla
Odgovori 3271 post