od Praslin » pre 17 godine
Osoba sa tvojom kilažom i fizičkm aktivnostima bi trebalo da unosi od 350-700mg magnezijuma na dan.
Ponešto magnezijuma unesemo mi i sa hranom, ali nedovoljno jer materije kojima se biljke prskaju sprečavaju da biljka crpi magnezijum iz zemljišta, takođe termičkom obradom namirnica uništavamo magnezijum i slično.
Naravno, predoziranje magnezijumom je moguće ali veoma retko, pre svega zato što ne uspevamo da ga unesemo dovoljno sa hranom. Istraživanja pokazuju da je po zdravlje štetniji premali nego preveliki unos.
Ne znam koliko magnezijuma ima taj tvoj preparat, ali mislim da čak ni ako ga uzimaš jednom dnevno to ne može biti štetno. Ne valja uzeti više komada na dan (ima šašavog sveta koji i to radi), ali jedan dnevno je sigurno potpuno bezbedan. Ipak, rekla sam ti da uzimaš ponekad, ne svaki dan jer generalno ne volim pilulice bilo kakve vrste pa i te suplemente uzimam samo ukoliko mislim da baš moram.
Sve u svemu, mislim da je OK da ih uzimaš na dan treninga jer su tvoji treninzi prilično intenzivni, a magnezijum ti čuva srce.
Šta piše na kutiji, koliko miligrama ima u jednoj tabletici?