Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1
Šta žene trebaju da znaju o vežbanju sa tegovima
 • Korisnikov avatar
  314pezos
  Urednik
  Urednik
  Postovi:6945
  Pridružio se:pre 12 godine
  Lokacija:Novi sad
  Horoskop:Taurus
  Kontakt:
  Šta žene trebaju da znaju o vežbanju sa tegovima

  od 314pezos » pre 10 godine

  Šta žene trebaju da znaju o vežbanju sa tegovima

  Sad ćemo da naučimo, zašto žene koje rade samo kardio nikada ne postignu formu onih žena koje rade i kardio a i rade sa tegovima. Ono što treba da shvatite je da vaša vaga, ne pokazuje zapravo ništa. Žene koje rade sa tegovima, čak mogu i da nabace koji kilogram, ali da pri tome uspevaju da gube salo na najproblematičnijim mestima.

  Evo da se osvrnemo na par stvari:

  1. Žene koje rade samo kradio
  One propuštaju priliku da izgrade i održavaju tonus svojih mišića. Nemojte da se zanosite da ćete da izgradite velike i jake mišiće kao kod muškaraca, nećete. Nećete tako lako sve i da hoćete. Za to ce vam biti potrebno mnogo mnogo rada. Sa druge strane, većina žena želi da izgleda kao neki model sa TV-a, ono što te iste žene neznaju, je da taj isti model jako jako mnogo vremena provodi u teretani radeći sa tegovima. Tako je i nikako drugačije.

  2. Žene koje imaju više misica, sagorevaju više sala
  E to je tako i nikako drugačije. Više mišića, znači veći BMR (bazalni metabolizam), veći bazalni metabolizam, znaci veća potrošnja kalorija. Znači, što više mišica budete imale, više i brže ćete sala da sagorite.

  Znači poenta ove priče je, da pored kardio treninga, radite i sa tegovima kako biste nabacili i održavali mišićnu masu, koja će dalje samo po sebi brže i više da sagoreva salo.

  3. Vaša vaga je lažov
  Zašto? Pa zato što ona pokazuje samo trenutnu težinu, koja može da varira u toku dana i to soldino (može da bude i 3-5 kg). Opet sa druge strane, vaša vaga ne zna da pokaže koliko imate masti, mišića i vode … tako da opet ne pokazuje nista.
  Tako da ako zaista hoćete da vidite napredak, onda gledajte u ogledalo i gledajte u slike, to su vam najbolji pokazatelji.

  Vi možete i trebate da izgubite 3-5kg sa abdominalne regije (stomačne regije) i sa gluteusa (stražnjice), a da dobijete 3-5kg na ramenima, rukama i ledjima … i time ste napravili pravi posao. Ne samo što je vaš izgled značajno bolji, bolje je vaše opšte psiho-fizičko zdravlje i kondicija.

  Više mišića znači da ćete lakše da podnosite svakodnevne napore, a pogotovo ćete lakše izlaziti na kraj sa vanrednim naporima.

  4. Da vidimo

  Šta bi ste više voleli?

  1. Da vaga pokazuje ispravnu težinu, ali da imate salo na stomaku i gluteusu, tj da imate uska i niska ramena i veliki stomak i široke kukove sa velikim naslagama sala, opet da napomenem, pri idelanoj težini?

  2. Da u opšte ne znate koja je vaša težina, ali da je vaša figura savršena, da imate zategnut stomak i gluteus, i fino oblikovana ramena, ruke i noge?

  Za jedan, ne morate ništa da radite, tj možete malo kardio treninga, čisto da vas ne grize savest. Što bi rekli, čisto radi zapisnika, možete i da radite solidni kardio trening, opet je rezultat pod jedan veoma realan. Viđao sam, i dalje viđam, a sigurno ću još viđati.

  Za dva, skratimo priču i uhvatite se tegova i odradite posao kako treba.

  Izvor-Autor: Velja (administrator X-SPORT foruma)
 • Korisnikov avatar
  Zasu Je Moja Furka
  Početnik
  Početnik
  Postovi:16
  Pridružio se:pre 9 godine
  Lokacija:Zagreb, Hrvatska
  Horoskop:Virgo

  Re: Šta žene trebaju da znaju o vežbanju sa tegovima

  od Zasu Je Moja Furka » pre 9 godine

  :shock: khm, znaci sutra po utege i ožeži, vaga ipak ne može toliko lagati o stanju :oops:
Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta