celulit
  • breskvica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 16 godine

    celulit

    od breskvica » pre 16 godine

    ubija me celulit....
    Svi mi kazu da tripujem... :)
  • breskvica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 16 godine

    od breskvica » pre 16 godine

    eeeeee ovako imam 18 godina visoka sam 176 cm i imam 63 kg...ali ubija me celulit na guzi i butinama sve ga je vise i ne znam sta da radim mazala sam i kreme i pila cajeve ali to naravno nista ne pomaze, pocela sam i redovno da trcim ali rezultati su slabi...pre nekoliko dana gledala sam emisiju u kojoj kazu da je izlecenje celulite nemoguce :cry: uradila bih sve sve sve samo da ga e resim...moze li neko da me savetuje? imat4e li vi takav problem? vec par dana vrsljam po ovom sajtu i cini mi se super...hvala unapred....
    Svi mi kazu da tripujem... :)
  • dada
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 47
    Pridružio se: pre 16 godine

    od dada » pre 16 godine

    E Breskvice i ja imam problem sa celulitom, pogotovo ako se popravim koju kilu on prosto jos vise dodje do izrazaja!!!!Vidjecemo, vjerovatno jos neko ima problema ili je imao sa celulitom!!!
  • Moderator
    Site Admin
    Site Admin
    Postovi: 611
    Pridružio se: pre 16 godine
    Gender:

    od Moderator » pre 16 godine

    Moja supruga je poslednjih godina "napakovala" baš velike količine celulita na butinama i to sa svih strana... Elem, onda sam ovde pročitao u nekoj od tema o blatu (ima čak i ime spomenuto) koje se koristi protiv celulita i koji se nanosi inicijalno 3 dana a posle svakih 7 dana. Nije bila lenja i kupila dotični preparat odradila 4 mazanja i evo upravo danas i ćerka i ja smo je pohvalili da se rešila najmanje 80% celulita. Da mi je neko pričao ne bih verovao - ovako kada vidiš svojim očima ne možeš a da ne veruješ... O preparatu pročitajte u ovojtemi. Dakle, radi i to dokazano...
  • breskvica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 3
    Pridružio se: pre 16 godine

    od breskvica » pre 16 godine

    super ideja za blato...probacu pa cu da javim...hvala
    Svi mi kazu da tripujem... :)
  • stasha
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 16 godine

    od stasha » pre 16 godine

    Pogledaj u delu foruma Ostale dijeta, pisala sam tamo o mom iskustvu LPG-jem koje je veoma pozitivno. Ove zime sam se odlucila za Vichy Lipometric, jer sam parice usmerila u prevozna sredstva :-P , a pisu ljudi, tj. zene ovde da Vichy radi, pa cu za koji mesec da vam pricam sta se desava sa tom kremom.

    Celulit stvarno mnogo smara... :x
    Life's simple. You make choises and you don't look back!
  • Lana
    Amater
    Amater
    Postovi: 128
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Lana » pre 16 godine

    U ljudskom organizmu postoje 2 vrste ili 2 sloja celulita. Prvi je onaj vidljivi, zbog koga i mnoge vitke devojke na plaži nose šortz ili pareo, a drugi je unutrašnji - onaj koji možemo napipati kao kvržice.

    Priča da se celulit nikada ne može izgubiti se upravo odnosi na ovaj "duboki" - njega imaju praktično svi, osim nekih vrhunskih sportista u top formi.

    A šta sa ovim vidljivim?

    1. Puno tečnosti: na prvom mestu obične vode i nezaslađenih čajeva. Izbegavajte u širokom luku gazirana pića. Osoba normalne telesne težine (BMI od 18,5 do 25) treba da unese 1,5 l tečnosti dnevno. Sve preko toga, 1 l na svakih 10 kg. Zvuči teško, ali se čovek može navići na takav tempo.

    2. Izbacivanje slanog i veštačkog iz ishrane: Svi oni konzervansi, stabilizatori, emulgatori loše utiču na zdravlje... A i ako čovek popije 2 l vode za dan i uz to 1 kesicu slanog čipsa, sva ta so će vodu vezati i znamo šta posle ide... Ja sam lično veeeliki ljubitelj slanog, pa znam koliko je teško izbaciti so. Ipak, krenite postepeno i otkrivajte nove začine i nove ukuse! Za početak, zamenite običnu so kalijumovom.

    3. Kretanje: Potpomaže razmenu materija i samim tim izvlačenje omraženog nam celulita. Ovde nema potrebe dalje pisati - svi znamo koliko je značajno!

    4. Nega kože: Bilo da se odlučite za neku kremu ili pakovanje od blata, potrebno je biti uporan. Važi isto pravilo kao i za kilažu - celulit nije nastao preko noći, pa ne može ni nestati.

    5. Masaža: Dobra anti-celulit masaža nije naročito prijatna, ali ne sme da ostavlja modrice. Možete se i sami masirati, ali bi bilo dobro da to neko drugi odradi zbog lakšeg pristupa pojedinim delovima. Da ne bude zabune, ne kažem da treba ići u salone i pucati teške pare - dve drugarice uz malo uputstava mogu sasvim pristojno odraditi masažu jedna drugoj. Bitno je da se masaža radi od članaka ka kukovima; generalno od periferija tela ka srcu. Naravno, umesto drugarice može i muž, dečko...

    6. Piling: Povezano sa prethodnom temom, piling tokom tuširanja lufa ili sličnom rukavicom nije samo koristan za sam površinski sloj kože - on je i neka vrsta masaže, ali i značajan pokretač cirkulacije, koja će odvesti sve što nam smeta na izlučivanje iz organizma.

    I opet: nije dovoljno početi - treba i istrajati.
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • lilit

    od lilit » pre 16 godine

    Pravilnom ishranom protiv celulita

    Jogurt bar dvaput dnevno

    Izbegavajte jaja, morske plodove, puter, senf, suhomesnate proizvode

    Određena hrana čisti i jača krvne sudove i podstiče sagorevanje masti, dok drugu treba po svaku cenu izbegavati. Ako želite da sačinite uravnotežene obroke koji će vam pomoći da se oslobodite celulita, nutricionisti predlažu:

    Voće i povrće za izbacivanje vode

    1. Jagode - Pošto su bogate kalijumom, vitaminima i vodom jagode štite krvne sudove i deluju kao diuretik.

    2. Banana - Takođe pospešuje izbacivanje vode iz organizma. Sadrži više kalijuma od bilo kog drugog voća.

    3. Špargla - Mada se kod nas retko može naći, ovo povrće je bogato glicidima i pospešuje rad bubrega.

    4. Kivi - U 100 gr kivija ima čak 3 mg vitamina E koji jača zidove krvnih sudova.

    5. Šumsko voće i paprika - Podstiču protok krvi jer su veoma bogati flavonoidima koji štite kapilare.

    6. Ananas - Zahvaljujući jednoj vrsti enzima - Bromelinu - ananas ubrzava varenje proteina, ali istovremeno usporava apsorpciju masti.

    7. Avokado - Veoma je bogat vitaminom E i osnovnim masnim kiselinama i jača krvne sudove.

    8. Andiva - Veoma je bogata kalijumom i selenom i omekšava kožu.
    Napomena: - Voće je puno vitamina i vlakana i podstiče varenje. Stručnjaci smatraju da dnevno treba pojesti 5 različitih vrsta voća.
    Što se povrća tiče, ono kuvanjem gubi većinu svojih hranjivih sastojaka i zato ga što češće jedite sirovo, ili ga kuvajte isključivo na pari.

    Meso i riba za ishranu mišića

    Prednost treba dati onim vrstama mesa koja u sebi sadrže što manje lipida kao što su ćureće meso, piletina, riba, juneći file, teletina, svinjski file…Ove vrste mesa direktno hrane mišiće i ne zadržavaju se u ćelijama masnog tkiva. Napomena: izbegavajte gotova jela, jer u njima ima suviše soli koja se koristi kao konzervans.

    Žitarice za podmlađivanje kože

    1. Muzli- Nutricionisti ga preporučuju jer je bogat vitaminom B i cinkom koji koži daju mekoću i elastičnost.

    2. Testa pripremljena od integralnog brašna - Bogata su mineralima i vitaminom B.

    3. Kukuruz - Pun je betakarotina koji garantuju lepu i zdravu kožu.

    4. Integralni pirinač - Takođe je bogat proteinima i vitaminima B.

    Mlečni proizvodi za bolji rad creva

    Stručnjaci preporučuju da se najmanje dva puta na dan pije jogurt ili konzumiraju mlečni proizvodi sa manjom količinom masti jer pospešuju varenje i pražnjenje creva.

    Masnoće za očuvanje krvnih sudova - Bolje je koristiti biljno ulje dobijeno hladnim ceđenjem jer je bogato osnovnim masnim kiselinama i štiti naše krvne sudove. Ali, nutricionisti ne preporučuju više od tri supene kašike ulja dnevno.

    Napici za sagorevanje masti

    1. Voda je najidealnije piće. Dnevno treba popiti do 2 litra vode radi nadoknađivanja izgubljene tečnosti i izbacivanja toksičnih materija.

    2. Zeleni čaj - Ako se pije u većim količinama pospešuje termogenezu, t.j. podstiče sagorevanje kalorija.

    3. Kafa - Smatra se da i kafein podstiče sagorevanje masti.

    Začini za varenje

    1. Pšenične klice - Jedna supena kašika pšeničnih klica dnevno u salati ili jogurtu obezbeđuje neophodnu količinu vitamina E koja vrlo povoljno utiče na krvne sudove.

    2. Jaki začini - Oni stimulišu varenje i proces prirodne eliminacije toksičnih materija.

    Napomena: Nutricionisti i dijetetičari predlažu umereno konzumiranje sledećih namirnica:

    - Konzervirana hrana - Sadrži mnogo soli koja je neprijatelj broj jedan kada je u pitanju stvaranje celulita.
    - Morski plodovi - Morske plodove ne treba u potpunosti izbaciti iz ishrane. Mada su malokalorični, bogati su jodom koji podstiče rad tiroidne žlezde, ali u sebi sadrže i štetan natrijum. Sem toga, naučnici su ustanovili da insuficijenciju tiroidne žlezde često prati pojava celulita.
    - Jaja - Pošto su jaja veoma bogata holesterolom nedeljno treba pojesti najviše četiri komada.
    - Suhomesnati proizvodi, dimljena riba - Sadrže suviše soli i maksimalno ograničite njihovo konzumiranje.
    -Žitarice, kukuruzne pahuljice sa čokoladom i šećerom, slatkiši i kolači - Zbog velike količine šećera brzo se pretvaraju u masti.
    - Punomasni sirevi - Direktno utiču na stvaranje naslaga masnog tkiva.
    - Puter, slatka pavlaka, margarin - Dnevno vam je dovoljno 15 gr putera.
    - Gazirana pića i sokovi - Pretvaraju se u rezerve masti
    - Kiseli krastavci i senf - Sadrže mnogo soli i podstiču stvaranje celulita

    Ž. Dulić

    izvor
  • machkica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 16 godine

    od machkica » pre 16 godine

    Praslin imam jedno pitanje, posto drzim dijetu i aktivno vezbam i pocinje da mi se stvara mishicna masa, (pa sam s mog dnevnika upucena da te pitam) jer mi je receno da ce mi se celulit zalepiti jako, i da cu izgledati kao body bilderka od tog nagomilavanja misica.... :cry: :cry: :cry:

    Da li da prvo nekim preparatima, npr tim blatom, gore navedenim razbijem celulit(uz pridrzavanje ishrane) i da tek onda pojacavam treninge.... ili kako i shta?! :(
    Slika
  • Lana
    Amater
    Amater
    Postovi: 128
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Lana » pre 16 godine

    Mačkice,

    Evo ja da ti navedem svoje iskustvo. Ja sam sa nekih 20-21 god uspešno izgubila kg (sa 90 i nešto kao sad na nekih 60ak čiste mišićne mase), pa ih na glupost (ne stignem da doručkujem, jedem junk food, jedem po poslovnim ručkovima/večerama, jedem pred tv-om pa pravac u krevet, zaboravila na veliku ljubav zvanu teretana) vratila. E sad, pošto sam rešila da više ne želim da noge krijem mat čarapama kao tad (kad bih obukla neke sa likrom, svaki mišić se crtao - naročito list), teretanu zaobilazim.

    Postoje 2 sloja celulita - gornji, vidljivi koji se većinom može ukloniti i donji - one kvržice koje možeš osetiti pod kožom - i koji se samo može umanjiti.

    Moje mišljenje je da je prvi izvor celulita u kuhinji. Previše soli, premalo tečnosti. Dakle, kad ovo rešiš, dolazi sledeći korak: redovna masaža (od periferije ka srcu, kružnim pokretima i to dva puta: jednom tokom tuširanja najbolje lufa rukavicom da proradi cirkulacija, a drugi put tokom utrljavanja odgovarajuće kreme/gela/ulja. Ja ti savetujem najobičniji bršljan (ulje ili gel - po tvom izboru, neki doduše glasaju za ulje ali moraš skroz da ga utrljaš što može da potraje), koga ima u svakoj apoteci.

    I bez brige, ne grade se mišići (naročito ne kod žena) tako brzo. Meni je trebalo 2-3 god treninga da bih dobila ovakve listove (koje sad hoću da ubijem).

    Svraćam do tvog dnevnika, da vidim detalje, pa tamo možda ubacim po nešto :D
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • machkica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 16 godine

    od machkica » pre 16 godine

    I ja imam jache listove, a pogotovo mi se ruke bildaju :o

    Pokusacu da izbacim so ili da ubacim morsku i naravno znatno da smanjim a kolicinu vode da povecam... a sto se tice brshljena, imala sam ja taj gel i onaj kao masazher , a i ulje, malda me to nije dugo drzhalio, pa sam dala drugarici ( jer sam kuipila neku kanticu ko da cu se do kraja zivota mazati 8) )

    a posto vezbam na traci za trcanje( brz hod) nema shanse da prestanu da mi se bildaju listovi :(


    hvaalaaaa :009:
    Slika
  • Lana
    Amater
    Amater
    Postovi: 128
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Lana » pre 16 godine

    A ti posle svake ture trake, lepo stani na neki stepenik prstima, pa pusti da ti pete poniru na dole. Tako ćeš prilično istegnuti mišiće i sprečiti da se "napumpaju". I vežbe istezanja pod obavezno! Ne samo radi zdravlja, već i radi manje zapremine mišića.

    Za vežbe opterećenja smanji težinu tako da u prvih par ponavljanja ništa ne osećaš, ali odradi bar 25 ponavljanja. I eto lepog, vitkog mišića :D
    Boze, molim te, daj mi strpljenja - i to odmah
  • machkica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 16 godine

    od machkica » pre 16 godine

    hehe sad se vijamo po temama.... :D

    ocu ocu & ocu :skakutalo:

    ja istezanje zaobilazila, kaaaao mrzi me... :zid: :zid: :zid: od sada druga pricha :wink:
    Slika
  • Praslin
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 386
    Pridružio se: pre 16 godine

    od Praslin » pre 16 godine

    Machkice, Lana ti je sve lepo napisala.

    Imam nekoliko malih dodataka:
    1. preporučujem ti da piješ blagu limunadu (1 veći limun + 2 litra vode) po malo ceo dan - odlično je za izbacivanje toksina i suvišne vode, pa će pomoći kod celulita
    2. izbegavaj prerađenu hranu i hranu sa aditivima
    osim slatkiša, grickalica i sokova, tu su i kojekakvi "Diet" proizvodi u kojima se masnoća i kalorije zamenjuju aditivima
    dakle, ono što treba da ima mnogo kalorija (napr. majonez), a čudom hemije odjednom nema - to je idealno za pravljenje celulita
    3. gledaj da ponekad odeš i na bazen jer se plivanjem prave digački mišići koji lepo izgledaju, a i opustiće te

    I ne brini. Sada ti se čini da si se mnogo razmišićavila, ali istina je da si se samo malo zategla, pa ti odjednom izgleda kao da imaš mnogo mišića, a taj efekat dobijaš upravo od sala koje je preko mišića. Kad smršaš, to će sve da se sredi.

    Da ne zaboravim - na kojoj traci vežbaš, mehaničkoj ili električnoj?
  • machkica
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 14
    Pridružio se: pre 16 godine

    od machkica » pre 16 godine

    elektricnu, nema u ovoj teretani mehnichke...
    Mislila sam da ce da goji taj limun, pa nisam pila, ali od sutra cu... pa kad josh malo splasnu kile, onda napadam celulit :)
    Slika

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju