UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 7047
    Pridružio se: pre 15 godine
    Gender:

    UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od 314pezos » pre 14 godine

    Rešili ste da smršate, držali ste dijetu UN (Rina’s) i naravno uspelo Vam je. Dostigli ste željenu težinu. Verovatno već znate da Vam sada predstoji znatno teži deo posla, a to je da postignutu težinu i održite, da vam se teškom mukom skinuti kilogrami ne vrate. Evo nekih saveta kako da u tome, bez mnogo muka, uspete.

    Sve osobe se raduju svom velikom uspehu, što su došli k sebi, borili se za svoje zdravlje i bolje raspoloženje. UN (Rina’s90) ishrana je kreirana za 90 dana, dok drugi deo, priručnik za održavanje težine i nije namijenjen za samo 90 dana. Možete ga koristiti ceo život ili dok želite biti zdravi, energični, sretni u ljubavi kako prema sebi tako i prema drugima. Većina se pridržava i jedu kroz principe razdvajanja namirnica uzimajući u obzir savete iz druge knjige. Međutim, možete prilagoditi dnevni jelovnik. Nabrojaću Vam nekoliko primera i saveta.

    - Ako ste već umorni od voća za doručak, možete jesti ili ujutro piti 0,5 l jogurt ili kiselo mlijeko (kao rezultat pokreta jača vašu mišićnu masu, te je dobro jesti više proteina) ili parče integralnog hleba.

    - Možete se odlučiti da nedeljni ručak obavite sa porodicom, ili tokom nedelje, a Vi ćete razlikovati posebno ručak i večeru. (Polako, ćete uvideti da osećate težinu takvog ručka i znaćete šta je razlika između klasičnog ručka i ručka po pravilima razdvajanja namirnica.)

    - Nakon što ste završili sa dijetom sasvim je normalno da jako, jako želite da pojedete nešto masno i slasno, ili neki dobar sos, prevrele sireve... Nemojte mučiti sebe - povremeno se počastite i takvim zalogajima. Neophodno je samo da pazite na količinu, recimo, tako što ćete jesti iz tanjira za desert (iz jednog tanjira za desert, bez dopunjavanja).

    - Možete se odlučiti da za večeru jedete meso ili sir ili bilo koji burek ili bilo što drugo, ali pobrinite se da od ručka prođe minimum 4 sata!

    - Ali večera ipak treba da bude lagana. Zaboravite na taktiku "ništa ne jedem u toku dana, bio/bila sam dobra, pa zato uveče mogu da pojedem šta god hoću" - na taj način jedino možete da se ugojite, a posebno se celog dana osećate loše jer ste gladni.

    - Dakle, namirnice koje su kaloričnije (naravno, ne u velikim količinama), kao što su testenine, hleb, pirinač, žitarice, uzimajte za doručak i ručak, a za večeru uzmite malo posnog mesa, mladog i nemasnog sira ili kuvane ribe. Proteini će vas zasititi, a neće biti opasnosti da se kaloričan obrok pretvori u neželjene masnoće.

    - U stvari, nakon dana kada jedete hranu koja nije u skladu s UN (Rina’s) režimom ishrane bilo bi dobro imati vitaminski dan ili pak vodeni dan, jednostavno ne škodi a povremeno treba očistiti organizam.

    - Neki osobe će održavati težinu jedući jogurt za ručak, gde će ručati u 13 sati, a večerati, tek u 20 ili kasnije.

    - Ako imate volite meso, sa mesom jesti puno povrća a umesto krompira, pirinča ili testenine.

    - Ako za ručak i večeru jedete na tradicionalan način, vodite računa da prođe barem minimum 4 sata između obroka (ali pazite da večera ne bude kasna).

    - Jedite barem 4 obroka dnevno, čak i ako se razlikuju!

    UPOZORENJE: Ako se češće jedu tradicionalna jela, težina će se polako vratiti, iako možda u dvije ili tri godine, ali će se vratiti. A ako je vaš prethodni režim ishrane doveo težinu i rešio Vas zdravstvenih problema, ti su dani daleko, i ako se osjećate dobro, razmislte, zašto se vratite na prethodni režim ishrane. Činjenica je da će to biti mali deo ali je naravno dobro rešenje. Testirajte se, ali strogo kontrolišite svoju težinu i reagujte pravovremeno. To znači da ako jedete kao i pre, i ustanovićete da ste se uvećali za na primjer 2 ili 3 kg, uvedite vitaminski doručak i vitaminski dan, i držite taj režim određeno vreme dok se ne vratite na željenu težinu. Na taj način možete regulisati svoju postignutu težine.

    SAVET: Nije retkost da se prilikom mršavljenja ne izgubi samo masna već i mišićna masa. Mišiće je neophodno ponovo steći; ne brinite, ne morate da idete u teretanu. Možete i same da osmislite program vežbi (ili, ako je potrebno, zamolite nekog stručnjaka da ga osmisli za vas) i radite te vežbe svakog dana, po pola sata. Pola sata ne bi trebalo previše da Vas optereti - ali stvarno je neophodno da vežbe radite svakog dana ili pak svakog drugog dana.

    P.S. A najbolje bi bilo pobacati svu staru garderobu ili je suziti na sadašnju meru pa kad osetite da Vampostaje tesno odmah se trgnite i reagujte sa dijetom.
    Slika
    Slika
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Postovi: 748
    Pridružio se: pre 14 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od Nena3110 » pre 11 godine

    Nisam sigurna smem li ovde da pišem, jer nije niko pisao.
    Čitala sam ja ove savete više puta.
    No, nisam se pridržavala.

    Želim da svojim postom skrenem pažnju svima koji se trude, da im trud ne propadne kao meni.
    Dakle, ja sam uspela da skinem 24 kilograma, i sve sam vratila.
    Da li postoji još neka takva budala?
    Dakle, nema nikad više još ovaj put...mora se uvek paziti.
    Ima ovde više članica, možda nije lepo da pominjem imena, koje dugo održavaju postignuto, ali posebno me jedna impresionira. Ona dozvoli sebi izlete, da se u specijalnim prilikama najede onog što voli, ali zato posle zavede strog režim narednih dana da to eliminiše.
    Nadam se da ću ovoga puta uspeti i da ću to održati, a svi vi, kad poželite to još ovaj put, setite se mog bačenog truda, i nemojte.
    Ako ovaj post ovde smeta, brišite ga :)
  • zorana23
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od zorana23 » pre 11 godine

    Ja Vas pozdravljam sve koliko Vas ima!
    Naime drzala sam dijetu , uspela sam da skinem 8 kg- cilj mi je bio 67 kg, sad imam 69kg.
    Znam da u nastavku sledi jos 90 dana vocnog dorucka, ali evo vec dve nedelje posle kraja dijete jednostavno ne smem da se usudim da krenem nekim drugim ritmom - i dalje pratim dane.
    Da li mogu ako sam danas za rucak pojela proteine, vecerati UH?
    Vidim da imate veliko iskustvo pa bih Vas molila za savet - ili jednostavno ritam.
    Po meni je odlicna ideja jednom - eventualno dva puta nedeljno imati vitaminski dan!
  • ria
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 24
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od ria » pre 11 godine

    Ako si prošla prvi krug, 90 dana, slobodno se prebaci na održavanje.
    Ovdje ti je sve lijepo objašnjeno šta i kako.
    Ja ti ne bih preporučila za ručak proteine, a za večeru UH, nego obrnuto, za ručak UH a za večeru proteine. Ako se nekad slučajno desi ok, ali najbolje je to izbjegavati, kao što ti u prvom postu piše. Po meni proteini su nam potrebni zbog naših mišića i posle dijete na tome treba poraditi. Kao što vidiš kod održavanja ti je najbitnije da i dalje razdvajaš glavne namirnice, ali ne moraš ići po principu isti ručak i večera.
    Slažem se za vitaminski dan, to i sama namjeravam da praktikujem posle. :) Nekad čak i vodeni.
    AKo imaš još pitanja slobodno pitaj. Pozdrav. :009:
    1. cilj!
    Posle 44. dana UN dijete -9kg. Sa 74kg na 65kg.

    2. cilj!
  • zorana23
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od zorana23 » pre 11 godine

    Hvala na odgovoru!
    Ja sam (uglavnom) poslednja dva meseca postovala i vodeni post za vreme mena, a to je nesto sto cu verovatno nastaviti da praktikujem jer mi prija.
    Moj najveci strah je da cu brzo povratiti kg, ako i dalje ne budem pazila. Nekome se to cini kao mali gubitak, ali ja sam bila zaista uporne. Inace patim od hypotireoze, i za nju je karakteristicna stvar usporen metabolizam.
    Ja sam i ovu dijetu prihvatila kao vid ucenja neseg ispravnog - cega cu se nadam se pridrzavati zauvek!!!
    Pozdrav, i ako bilo ko ima neki dobar savet - uvek cu ga rado procitati! :skakutalo:
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater
    Postovi: 183
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od Milan_Dj » pre 10 godine

    Na zvanicnom sajtu http://www.dijeta.net/ pise ovo "Posle 90 dana dijete, još 90 dana za doručak se jede voće, dok se za ručak i večeru vraća na uobičajeni način ishrane. U tom periodu treba da se izgubi još 3 kg što je pokazatelj promene metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti, ali tek posle 3 meseca."

    Dakle, uskladite ovu temu sa onim sto je napisano na sajtu ili obratno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 7047
    Pridružio se: pre 15 godine
    Gender:

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od 314pezos » pre 10 godine

    Ispraviće se info na matičnom sajtu ... ovde je sve u najboljem redu sa napomenom da je ovo info o periodu nakon prestanka sa UN dijetom t.j. nakon perioda dijete i perioda održavanja 8)
    Slika
    Slika
  • semi
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od semi » pre 10 godine

    prvi put sam radila ovu dietu , super je, uspjela sam 9 kg skinuti sto je bio cilj, sta mi se desilo je da mi ciklus kasni zadnja 3 mjeseca ili nedobijem, na kontroli kod doktora sam rekla jer sam sumnjala hormoni ( imam 45 god) rekao je da je od diete, dali jos neko imao slicne probleme
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Postovi: 7047
    Pridružio se: pre 15 godine
    Gender:

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od 314pezos » pre 10 godine

    Ne mogu da verujem da jedan lekar tako nešto može da kaže samo na tvoj pomen da si bila na dijeti a bez detaljnih laboratorisjkih ispitivanja i nalaza jer da bi se tvoj problem izazvao sigurno ne može biti ishrana u trajanju od tri meseca ... tako nešto ja odbacujem ... menjaj lekara 8)
    Slika
    Slika
  • Miro
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od Miro » pre 10 godine

    Cao kako da jede 4 puta nadan kada je u un dijeti navedeno dase jede dorucak, rucak i vecera
  • Jodzana
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 4
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od Jodzana » pre 10 godine

    Jedno pitanje, ja sam morala da prekinem sa dijetom, pao mi je imunitet, izasle mi afte u ustima i napravila sam jednu gresku, za Uskrs sam pila alkohol i sutradan guaranu, ceo dan sam imala lupanje srca 100-120, to je bio sok za moj organizam, inace sam dostigla zeljenu tezinu, trebalo mi je 5kg, ja sam skinula 7...Iskreno, plasim se da ne vratim to, mogu da se odreknem svega sto se tice hrane, molim vas da mi kazete sta da radim s obzirom na to da sam izdrzala 2 meseca samo, sta dalje?
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1702
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od narcisa » pre 10 godine

    Miro, to je vjerovatno graška u kucanju, a možda se odnosilo na užine, koje su dozvoljene svim danima osim kada se drži vodeni dan, u periodu od doručka do ručka. Važno je da poslije doručka prođe bar dva sata, a i da zadnja užina bude 2 sata prije ručka.

    Jodzana, budući da si postigla i dostigla svoj cilj, ja ti preporučujem da pređeš na održavanje ( ali neka traje 3 mjeseca). Ili da pokušaš da iskombinuješ svoju svakodnevnu ishranu po un sistemu ( ono nema mješanja različitih proteina, skrob samo sa skrobom itd, dakle da ne mješaš svašta na tanjiru). Što se tiče guarane ona nije preporučljiva ni kad je dijeta ni kada nije. Ona je "podizač" pritiska i čisto zlo. Alkohol nije neki pretjerani problem, naravno ako se ne pretjeruje. Sretno!
  • Jodzana
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 4
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od Jodzana » pre 10 godine

    Hvala puno na odgovoru, trudicu se da odrzim... :)
  • pravno-adm tehnicar
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 2
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od pravno-adm tehnicar » pre 10 godine

    Ako budem zadovoljna sa izgubljenim kilogramima nakon mjesec/dva,mogu li da prekinem dijetu i da se pridrzavam odrzavanja kilaze? I da li pauza izmedju obroka moze biti duza od 4 h :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1702
    Pridružio se: pre 10 godine

    Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ŠTA POSLE

    od narcisa » pre 10 godine

    pauza može biti duža od 4 sata, ali ne smije biti kraća (kad su proteini) :D. Možeš da prekineš nakon dva mjeseca, pa da navališ na održavanje, ali to nije preporučivo, zato što je dijeta koncipovana na ovaj način 91+91. Iskustva ljudi koji su to uradili na taj način su pola-pola. Neki su vratili težinu, neki nisu. Organizam sam prepozna kada mu je dosta mršanja, pa mislim da te još taj jedan mjesec neće baciti u anoreksiju :D , tj vjerovatno nećeš gubiti na težini, pošto ti je cilj tako blizu.

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Vanja i 14 gostiju