Odgovori 157 postova
UN Dijeta (Rina's 90) - ODRŽAVANJE
  • leptir
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: UN Dijeta (Rina's 90) - ODRŽAVANJE

od leptir » pre 13 godine

...hvala na odgovoru...i cestitke tebi za te velike rezultate... :009:
    U zivotu ne cekaj da prodje oluja, uci ples na kisi
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Tomislaw » pre 13 godine

Bok svima. :)
    Pročitao sam svih 6 stranica ove teme. Znači, tijekom održavanja je moguće imati alternative na proteinski i škrobni dan za večeru?

Npr. da li je ovo u redu ako bih na održavanju pod proteinskim danom imao ovakav jelovnik:

DORUČAK - par voćke
    RUČAK - 3 omanja komada mesa + salata + jedan komad kruha + 2 dcl bistre juhe
    VEČERA - 2 manja jaja + malo salate

Isto to vrijedi i za škrobni dan, npr.:

DORUČAK - par voćke
    RUČAK - pun tanjur graha + komad kruha
    VEČERA - malo pire krumpira sa umakom od gljiva

Pošto su ručak i večera proteinskog, odnosno škrobnog porijekla, ali ipak se ne miješaju namirnice? Znači da je ovo u redu tijekom održavanja?
    Sve ostale kombinacije razumijem.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Sve kombinacije su ti u redu sa napomenom na proteinski dan da je po pravilniku 3 dcl bistre supe i to najbolje da se popije a što se tiče onog umaka od gljiva, nadam se da u njemu nema brašna ili nekog drugog sredstva za zgušnjavanje.
    Ono što je još dozvoljeno a to je da možeš recimo na proteinski dan za večeru da pojedeš nešto skrobno a za skrobni dan za večeru da pojedeš proteinku večeru ...
    na primer
    P dan
    Ručak: Dinstana pileća džigerica sa lukom i pečurkama, parče integralnog hleba, salata, 3 dcl bistre povrtne supice
    Večera: Krompir salata

S dan
    Ručak: Krompir paprikaš, parče integralnog hleba, kupus salata
    Večera: Kiselo mleko (4-6% mm) pomešano sa malo bobičastog voća (borovnice, maline, kupine)
    Slika
    Slika
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

Da, to mi je jasno kako si mi naveo. Zato sam napisao da razumijem ostale kombinacije. Samo nisam bio siguran u vidu kombinacije namirnica pod istim porijeklom. To jest, proteini - proteini. Sada shvaćam da mogu i dalje jesti za večeru što i za ručak ili pak neku drugu namirnicu, a koja spada pod proteinski.

Hvala još jednom. :)

I da, ako ne volim jogurt niti kiselo mlijeko (moj organizam to ne podnosi uopće), što mogu uzeti alternativu? Sa čime bih mogao pomiješati s mueslima, npr. a da nema jogurta ili kiselog mlijeka? :/
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

ToDi napisao: Samo nisam bio siguran u vidu kombinacije namirnica pod istim porijeklom. To jest, proteini - proteini.

Kod kombinacije proteini-proteini ili skrob-skrob ti je kroz alternativu dopušteno da konzumiraš različite vrste za večeru s'tim da i dalje važi pravilo za večeru da nema hleba i na proteinki dan nema supice.
    ToDi napisao: ako ne volim jogurt niti kiselo mlijeko (moj organizam to ne podnosi uopće), što mogu uzeti alternativu? Sa čime bih mogao pomiješati s mueslima, npr. a da nema jogurta ili kiselog mlijeka? :/

Musli ili pahuljice od žitarica probaj mešati sa sojinim ili pirinčanim mlekom ili sa sveže ceđenim đusom.
    Slika
    Slika
  • BlackMaja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od BlackMaja » pre 13 godine

Verujem da je pametnije da sama napravim vocni jogurt, nego da kupim, ali posto planiram da ga jedem za veceru, da li je dozvoljeno da u njega ubacim banane jer za njih vazi pravilo do rucka, pa sad ne znam kako stoje stvari sa ovim... Ili se pak moram odluciti za nesto drugo?
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Uvek je najbolje napraviti nešto u domaćoj varijanti ... što se tiče banane i ostalog voća sa visokim glikemijskim indeksom (banane, grožđe, lubenice, ananas ... ) ni u kojoj varijanti nisu dozvoljene za večeru osim ako se ne nalaze u torti koja bi bila za večeru na UH dan.
    Slika
    Slika
  • dzejn
    Početnik
    Početnik

od dzejn » pre 13 godine

hmmm..nije mi jasno sledece - ako se nakon dijete drzim odrzavanja, gubim samo 3 kg ili to moze vise?
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

dzejn napisao:hmmm..nije mi jasno sledece - ako se nakon dijete drzim odrzavanja, gubim samo 3 kg ili to moze vise?

Ako izgubiš 3 kilograma tijekom održavanja, to je znak promjene metabolizma. Ali mislim da ne postoji pravilo o tome da se gube točno 3-4 kg tijekom održavanja. Negdje sam pročitao na ovom podforumu da se može izgubiti od 5 - 9 kilograma (za ovo će me ispraviti Giga ili netko drugi ako nije točna informacija).

Postoji i pravilo da se jede polovica od ručka po želji, samo što se dani razlikuju od režima prvih 90 dana. Ali smatram da ne bi trebalo biti većih problema.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Koliko ko gubi je vrlo individualna stvar te su zato se i autori ograničili na 3 kg ... naravno da može i više jer sve ide od količine viška kilograma koji je preostao.
    Slika
    Slika
  • dzejn
    Početnik
    Početnik

od dzejn » pre 13 godine

gigice, nemoj da se ja pridrzavam pa da bude samo -3, pa da te puskom ganjam po bratskoj Srbiji :16:

ja sam se tako fino srodila sa unkom da mi zao da je mijenjam.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Hahhahahah ... ko tebe kamenom a ti njega hlebom ... i šunkom ... i sirom ... a biće i kolača :D
    Slika
    Slika
  • Danijela.Bogicevic
    Početnik
    Početnik

od Danijela.Bogicevic » pre 13 godine

Evo posle 4 nedelje promene su vec pocele da se primecuju. :shock:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Veoma mi je drago i čestitam naravno :headbang:
    Slika
    Slika
  • big mamma
    Početnik
    Početnik

od big mamma » pre 13 godine

Molim vas da mi neko objasni nedoumicu...

24.10. sam zavrsila ciklus dijete od 91 dan (izgubila 18kg :-) ), i od 25.10. sam krenula sa odrzavanjem.
    U knjizi 2-odrzavanje tezine, koliko sam shvatila i pazljivo procitala, nema nikakvog rasporeda dana, nego je i naglaseno da je bitno da se u okviru obroka ne mesaju tipovi namirnica, da se za rucak moze jesti meso, za veceru skrob ili UH ili vocke, ili polovina od rucka, nije bitno, samo je bitno da se u okviru obroka ne mesaju namirnice. Sad mene zanima kakva je ovo tabela sa rasporedom namirnica za odrzavanje? Pozdrav!
Odgovori 157 postova