Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    Re: Pitanje u vezi UN dijete

od 314pezos » pre 16 godine

- Na Skrobni dan možeš napraviti lepu čorbu od skrobnog povrća, krompir čorba, čorba od graška i slično (samo treba obratiti pažnju da se ništa od proteina ne kuva zajedno sa skrobnim povrćem, jer je bilo slučajeva da su barii meso pa ga posle vadili i još su stavljali kojekakve zaprške radi zgušnjavanja) mesto zaprške a da se čorba zgusne može se koristiti deo većinskog skrobnog povrća koji se izblendira i vrati nazad u čorbu ili dok je sezona mladih tikvica (one kojima je kora tamno zelena) one se obare, ispasiraju i stave u čorbu i najbolje su mesto kojekakvih gustina i mogu da idu u svaku kombinaciju jer su potpuno bez ukusa i mirisa i ne remete osnovne mirise.
    - Na UH dan nisam našao nigde u knjizi a ni na forumima da je bilo kakvih supica, tako da do daljnjeg ostaje UH dan bez supica i čorbica.
    Slika
    Slika
  • miki84
    Početnik
    Početnik

od miki84 » pre 16 godine

E,kasno videla odgovor vec pojela paradaiz supicu danas na UH,reko ne moze da mi skodi valjda,al eto necu ubuduce!Hvala u svakom slucaju Gigice! :)
  • Diamond
    Početnik
    Početnik

od Diamond » pre 16 godine

Bar dan! Ja samo da se javim i pozdravim sve UNovce, jer sam i ja jedan od vas. Naime, pre par godina sam je drzala i bila vise nego zadovoljna. Danas, posle godine posle porodjaja i sklonost gojenju su ucinile da se ponovo poklonim UN dijeti. Od danas sam medju vama, nadam se do kraja. Ono sto me najvise plasi su moje glavobolje od kojih inace patim, moji meteoropatski problemi, i samo se nadam da me to nece pokolebati u tome.
    jos jednom, pozdrav svima, vidimo se u MOM Dnevniku.
  • sali
    Početnik
    Početnik

od sali » pre 16 godine

Dobar dan svima :)
    posle godinu dana , drugi put pocinjem sa ovom dijetom, ali ovaj put do kraja!
    Prvi put sam smrsala 8 kilograma, ali sam posustala u drugom mesecu.
    Danas mi je deveti dan, dakle treci krug.
    Imam samo jedno pitanje, i bilo bi dobro da odgovor stigne brzo jer mi je vreme rucka, bogami i kasnim :oops:
    Imam neki sos od cetiri sira. Sastojci: modifikovan skrob, obrano mleko u prahu, sir u prahu (permezan, cedar, mocarela, ementaler). Da li ja to smem uopste??
    Prvi put kad sam drzala dijetu, strogo sam se pridrzavala , osim sto sam u vocni dan ubacila sto grama ljustenog suncokreta - nista nije skodilo.
    Sada mi se malo eksperimentise, tj. volela bih da spremam malo ukusnija jela, a s obzirom na to da sam mlada, i trenutno sama kod kuce, nemam bas mnogo iskustva.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Prvo Sali dobro došla na forum i laka i uspešna ti bila UN dijeta.

Prvo i osnovno pravilo je da si kasno postavila pitanje, pitanja se postavljaju najkasnije dan ispred za nešto što si planirala a ne pred sam obrok jer se u tom slučaju mogućnost greške totalno briše.
    Ti industijski sosovi su totalno neupotrebljivi u UN režimu ishrane, samim tim što se pored mlečnih sastojaka u prahu nalazi i pomenuti skrob te je po pravilima UN režima mešanje namirnica. Znači odgovor je konačno NE.
    Kako si se prvi put strogo pridržavala tako ćeš i ovog puta i bez preteranog eksperimentisnja.
    Da ne bi puno eksperimentisala a da se opet hraniš sa ukusnijim jelima, bilo bi dobro da nabaviš knjigu o UN dijeti koja je bogata sa receptima a sve informacije oko knjige i link prema naručivanju ćeš pronaći na stranici
    Rina's 90 - priručnik za mršavljenje

Bilo bi lepo ako hoćeš da se družiš sa nama kroz dijetu da otvoriš svoj dnevnik među dnevnicima članova foruma na lokaciji http://www.dijeta.net/forum/viewforum.php?f=17
    Slika
    Slika
  • sali
    Početnik
    Početnik

od sali » pre 16 godine

Prvo, hvala na dobrodoslici i uputstvima :)
    Volela bih da se druzim sa vama kroz dijetu i to cu rado ciniti..
    Eh, da...da odmah postavim pitanja koja me s vremena na vreme muce.
    Kao sto rekoh, prvi put kad sam drzala dijetu u vocni dan ubacivala sam ljusteni suncokret. Da li mislite da bi to kojim slucajem moglo da steti ili usporava mrsavljenje? Opet kazem, prvi put nije skodilo, ali nekako uvek imam grizu savesti kad pocnem da zobem :oops:
    Drugo pitanje... da li je stetno uz testo koristit npr. cili sos, umesto kecapa.. samo ponekad, naravno, ne stalno. Prosle godine sam ga koristila par puta, ne preterano. Nisam sigurna da li sam time prekrsila dijetu, jer sam ubrzo nakon toga usla u drugi mesec i prestala da slabim. Znam da se u drugom mesecu skine najmanje kilograma, ali opet volela bih da znam za ubuduce.
    Iako mi je tek deveti dan, vaga pokazuje dva kilograma manje.. Da li je to zbog toga sto vrlo malo jedem ili sam stvarno pocela da slabim, videcemo, ali verujte mi sta god da je, bila sam presrecna kad sam videla. Jer znam da tek posle desetog dana pocinju da se gube kilogrami.

Izvinite za ovaj opsirni post, ukoliko imam jos nekih nedoumica, obraticu vam se... do tada cu prosetati malo po dnevnicima da vidim sta i kako :hi-fi:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

- Suncokret spada u koštunjavo voće po pravilima UN (Rina's 90) režima ishrane sa orasima, kikirikijem, bademima, lešnicima i slično.
    Maksimalna količina na vitaminski dan koštunjavog voća je 100 gr koja treba da se raspodeli u 3-5 obroka al ne nikako u jednom tako da je količina koja treba da varira u jednom obroku od 20 do 35 gr. Recimo badem ide 8 komada.
    - Kečap i industrijski sosovi su stran pojam u UN režimu ishrane jer obiluju šećerima i veštačkim zaslađivačima a neki i nedozvoljenim materijama tako da je jedini pravi izbor kupovina paradajz pelata ili tomatina (paradajz soka) pa da sama uz dodatak začina napraviš izuzetno lep paradajz preliv. Jedini industrijski preliv za koji imamo potvrdu da sme da se koristi u UN režimu ishrane je preliv za špagete od proizvođača Aleva.
    - Početni gubitak u prvim danima je gubitak viška tečnosi iz organizma i to je dobro. Uspeh svake dijete najviše zavisi od smanjenja slanih materija u ishrani (soli tek toliko koliko treba za goli opstanak dnevna količina je na prstohvat), puno tečnosti bar dve litre vode dnevno i naravno iznad svega je i primerena fizička aktivnost.
    - Kobni drugi mesec, nemora uopšte to da bude jer nismo svi isti i organizmi nam ne reaguju isto 8)

Pozz od Gige
    Slika
    Slika
  • anajrim
    Početnik
    Početnik

od anajrim » pre 16 godine

evo i ja sam se registrovala. :roll: ..drzala sam kupus dijetu...prekinula :020: i dobrooooooo razmislila i eto planiram da od ponedeljka krenem cuvenu un dijetu....pa sam htela da pitam one koji su je drzali u vezi par nejasnoca naime:
    1.dorucak-voce u paru(jel to moze bilo koje voce ili odredjeno i da li mogu dinje ili lubenice ili banane za dorucak)?
    2.proteinski dan-rucak (meso (koje)u kolicini 3 hotelske snicle (do 250gr)....jel to onda 750gr mesa?i pise da su dozvoljeni ovaj dan mlecni proizvodi pa me zanima koji i u kojoj kolicini,i kada jel za vreme obroka ili kad?
    3.skrobni dan-sta sve sme da se jede ovog dana?
    4.UH dan - u principu sve mi je jasno
    5.vocni dan- jel dozvoljeno svo voce?
    e sada pise da je dozvoljeno piti kafu....posto je pijem samo nes ili jacobs i to da completom(biljnim dodatkom za kafu) da li je to dozvoljeno......completa,a kolicina koju koristim je jedna kafena kasikica u jutarnjoj kafi (znaci samo jedna za ceo dan)
    nadam se da vas nisam udavila i da ce mi neko odgovoriti na pitanja.i jos da dodam da se divim onima koji su izdrzale 90 dana i sklinuli kilograme.
    jos da dodam da sam porucila knjigu pa se nadam da je u njoj sve lepo objasnjeno i da su recepti za spremanje jela povoljni za namirnice naseg podneblja,a dok je ne dobijem bolje da pitam one koji su kroz to prosli i koji su upuceni.jos da dodam da sada imam 73kg i da bih trebala da se vratim na moju tezinu od 55kg koju sam imala pre trudnoce,nadam se da cu uspeti.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

1. Možeš jednu bananu ili jednu manju krišku lubenice ili pak jednu osrednju krišku dinje kao i svo ostalo voće
    2. ne nikako 750 gr, ukupno mesa do 250 gr ... mlečni proizvodi takođe ne više od 250 gr
    3. na skrobni dan se jede skrobno povrće ... krompir, pasulj, grašak, pirinač, sočivo, boranija, kukuruz šećerac u zrnu
    4. dobro kad ti je jasno
    5. voćni dan nije voćni on je vitaminski dan i dozvoljeno je svo voće kao i sveže povrće
    6. kafu možeš da piješ sa malo nemasnog mleka ili completom 1-2 takve dnevno neće narušiti tok dijete

Svi članci o UN dijeti se nalaze u forumu UN dijeta kao i uvodno obkjašnjenje u temi UN Dijeta (Rina's 90)

Ako nisi nabavila knjigu, sve informacije oko knjige i link prema naručivanju ćeš pronaći na stranici
    Rina's 90 - priručnik za mršavljenje
    Slika
    Slika
  • Diamond
    Početnik
    Početnik

od Diamond » pre 16 godine

Izvini Giga, sad meni nesto n ije jasno?! Kad kazes da je u vitaminskom danu dozvoljeno sveze povrce, moze li neki obrok biti salata npr paradajza i krastavaca?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

Na vitaminski dan mozes da jedes salate... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • sali
    Početnik
    Početnik

od sali » pre 16 godine

pitanjce:
    da li smem da pijem obican nes, bez mleka , bez secera - ofkors
    turska mi se smucila :cry:

314pezos napisao: znači banane, lubenice, grožđe se ne konzumiraju posle vremena predviđenog za ručak.
    Sok ... koji ... svi fabrikovani sokovi su zabranjeni pa čak i oni kod kojih piše 100% voće ili bez šećera a kad bolje pogledaš a oni puni veštačkih zaslađivača a druga stvar i da si pravila pravi domaći sok važi pravilo da se čaša prirodnog soka smatra jednim obrokom i konzumira se sam za sebe. Uz obrok se pije voda.

OMG, sada sam procitala ovo :cry:
    Preksinoc sam popila 100% grejpfrut.. morala sam, strasno mi se pio.
    Za prosli vocni dan sam jela lubenicu u toku dana :cry:
    Dzisz, pa ja sam strahovit prekrsaj napravila!
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

Nesicu sa malo mleka 1.6% mm mozes da pijes svakog dana... Svi je pijemo pa nam to ne utice bitno na tok dijete... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • sali
    Početnik
    Početnik

od sali » pre 16 godine

lasata napisao:Nesicu sa malo mleka 1.6% mm mozes da pijes svakog dana... Svi je pijemo pa nam to ne utice bitno na tok dijete... :)

Ok, hvala na odgovoru.
    Inace, nisam veliki ljubitelj nesa sa mlekom, vise sam za obicnu varijantu, ali mi je bilo bitno samo da znam da li smem..
  • confy
    Početnik
    Početnik

od confy » pre 16 godine

lasata napisao:Nesicu sa malo mleka 1.6% mm mozes da pijes svakog dana... Svi je pijemo pa nam to ne utice bitno na tok dijete... :)

Da li se moze provuci po jedan jacobs 2 in 1 svaki dan? Ne znam koji je % mm u mleku u njemu. Bas sam se ponadala posle ovog odgovora za ness :NN03:

A da, jos nesto. Sme li se na UH dan uzeti koja palacinka s kremom ili hleb s kremom (ili bilo sta s kremom :D ) umesto torte?
Odgovori 4679 postova