Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od lasata » pre 16 godine

Prakticno je nemoguce da si za mesec dana izgubila samo 2kg sa UN dijetom ako si se pridrzavala pravila, pila 2 litre vode dnevno i imala neku blagu fizicku aktivnot... Ti sama ces najbolje znati gde si gresila... 8)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • gagiii84
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od gagiii84 » pre 16 godine

Pozdrav svima! Imam par pitanja: 1. Kada pravim salatu da li smem da stavljam ulje i sirce? 2. Npr kuvam spagete, koju kolicinu smem?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Kada pravis salatu smes sirce i samo jednu kasicicu ulja... Kuvana testenina 200-250gr... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • gagiii84
    Početnik
    Početnik

Hvala puno!
  • jelena87
    Početnik
    Početnik

od jelena87 » pre 16 godine

Mogu li na proteiski dan da popijem jogurt i pojedem malo crne kifle za rucak a da za veceru samo popijem jogurt?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Na proteinski dan dozvoljeno je konzumiranje mlecnih proizvoda... To podrazumeva nemasne sireve, jogurt, mleko... Vazno je samo da se tog dana uz mlecne proizvode ne dodaje meso ili jaja... Dakle, samo jedna vrsta proteina... :)
  • dzejn
    Početnik
    Početnik

od dzejn » pre 16 godine

ja sam danas pocela, i imam par pitanja, izvinjavam se ako su vec postavljena, nisam imala nerava za citanje 50ak stranica :bas_tuzan:
    1. editovan, nasla odg :)
    2. koja torta? bilo koja? obozavam cheese cake :-P
    3. gdje spadaju pecurke?
    4. mogu li da jedem za rucak meso a veceru ribu? je li to brlj?
    5. koju kafu mogu da pijem?

hvala puno! :hi-fi: :hi-fi: :hi-fi:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

dzejn napisao:ja sam danas pocela, i imam par pitanja, izvinjavam se ako su vec postavljena, nisam imala nerava za citanje 50ak stranica :bas_tuzan:
    1. editovan, nasla odg :)
    2. koja torta? bilo koja? obozavam cheese cake :-P
    3. gdje spadaju pecurke?
    4. mogu li da jedem za rucak meso a veceru ribu? je li to brlj?
    5. koju kafu mogu da pijem?

hvala puno! :hi-fi: :hi-fi: :hi-fi:

2. Bilo koja torta, jedno prosecno parce... Cheese cake je OK... Nakon toga je obavezan red crne cokolade...
    3. Pecurke su kao sto znamo biljni proteini ali ih UN dijeta tretira kao neutralne namirnice pa ih mozes jesti svakog dana...
    4. Ne bi trebalo da mesas razlicite vrste proteina u okviru obroka a ni u okviru dana... Pravilo je za veceru upola manje od rucka i bez hleba...
    5. To sam ti odgovorila kod tebe u dnevniku... :)
  • dzejn
    Početnik
    Početnik

od dzejn » pre 16 godine

hvala puno :009:

edit; jos jedno pitanje... na skrobni dan, da li mogu da mijesam vrste skroba ili vazi isto sto i za proteine?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Skrob mozes da mesas pa npr. bude grasak sa mladim krompiricima... :D
  • anja
    Početnik
    Početnik

od anja » pre 16 godine

cao svima,ja sam jedna u nizu novih pristalica un dijete.na dijeti sam od 15.5 i do sada sam omrsavila 4kg.
    pozdravljam pritom sve stare clanove i zelim uspjesan rad svima sa un dijetom.
    ja cu kao i svi pocetnici,imati par pitanja,te cu zamoliti one koji znaju da mi odgovore.hvala unaprijed.
    PROTEINSKI DAN
    1.da li smijem da izmedu dorucka i rucka popijem jogurt manji ili casu mlijeka,a za rucak i veceru normalno jedem meso u propisanim kolicinama?
    2.da li smijem i koliko jest pitu sa sirom,i sta time moram da izbacim tj.da zamijenim pitu sa sirom sa cim?
    SKROBNI DAN
    1.smijem li normalno kuhati pasulj sa mesom,a onda pre zaprske odvojiti za sebe samo pasulj bez mesa i zaprske?
    UH DAN
    1.smijem li uzeti dvopek ili grisini i koliko kolicinski,komada mislim,izmedu dorucka i rucka?
    2.da li smijem na ovaj dan kokice jest,i sta onda trebam izbaciti ili one dodu kao neki medu obrok,izmedu cega mislim smem ih uzeti(ako smem)?
    3.da li smem za veceru namazati jednu ili dve snjite kruha sa dzemom ili smem uzeti i maslac(znaci umjesto svega navedenog sto je na spisku u un dijeti?)
    VOCNI DAN
    1.smijem li uzeti gotovo pakovanje nekog povrca i samo ga izdinstati i jesti ili samo dolaze u obzir friska povrca kao sto su mrkva,krastavac,paradajz,paprika,cikla?
    2.smijem li kuhati brokoli ili karfiol?
    3.smijem li kikiriki?
    VELIKO HVALA UNAPRIJED
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 16 godine

anja napisao:PROTEINSKI DAN
    1.da li smijem da izmedu dorucka i rucka popijem jogurt manji ili casu mlijeka,a za rucak i veceru normalno jedem meso u propisanim kolicinama?
    2.da li smijem i koliko jest pitu sa sirom,i sta time moram da izbacim tj.da zamijenim pitu sa sirom sa cim?

1. proteini su dozvoljeni samo za ručak i večeru
    2. pita sa sirom nije dozvoljena jer je veća količina ugljenih hidrata ... možeš napraviti pitu od recimo sa prazilukom sa pečurkama na UH dan.
    anja napisao:SKROBNI DAN
    1.smijem li normalno kuhati pasulj sa mesom,a onda pre zaprske odvojiti za sebe samo pasulj bez mesa i zaprske?

1. Ne jer se prilkom zajedničkog kuvanja iz mesa oslobađaju proteini koji se vezuju za pasulj koji ne možeš ni ispiranjem ukloniti. Pasulj kuvaj posebno i meso posebno pa kad odvojiš pasulj za sebe onda spoj ostatak pasulja i meso dokuvaj do kraja i završi sa zaprškom.
    anja napisao:UH DAN
    1.smijem li uzeti dvopek ili grisini i koliko kolicinski,komada mislim,izmedu dorucka i rucka?
    2.da li smijem na ovaj dan kokice jest,i sta onda trebam izbaciti ili one dodu kao neki medu obrok,izmedu cega mislim smem ih uzeti(ako smem)?
    3.da li smem za veceru namazati jednu ili dve snjite kruha sa dzemom ili smem uzeti i maslac(znaci umjesto svega navedenog sto je na spisku u un dijeti?)

1. Između doručka i ručka su dozvoljene užine samo u vidu svežeg voća i povrća i to u razmacima od min 2 sata i na 2 sata do ručka.
    2. Kokice možeš jesti samo za večeru 100gr i nakon kokica obavezno rebro crne čokolade.
    3. Za večeru možeš da iskombinuješ malko maslaca ili margarina sa džemom
    NAPOMENA večera najkasnije do 20h.
    anja napisao:VOCNI DAN
    1.smijem li uzeti gotovo pakovanje nekog povrca i samo ga izdinstati i jesti ili samo dolaze u obzir friska povrca kao sto su mrkva,krastavac,paradajz,paprika,cikla?
    2.smijem li kuhati brokoli ili karfiol?
    3.smijem li kikiriki?

1. Na ovaj dan se preferira sveže voće i povrće (očekujemo zvanično tumačenje od autora što se tiče barenog povrća)
    2. Kao pod 1.
    3. Kikiriki kao i svo koštunjavo voće tipa badema, oraha i sl možeš maksimalno 100 gr u toku dana koji ćeš rasporediti u 3-5 zasebnih obroka t.j. od 20-33 gr po obroku.
    Slika
    Slika
  • anja
    Početnik
    Početnik

od anja » pre 16 godine

hvala 314 pezos

imam jos jedno pitanje,da li smem i kada smijem ajvar jest i da li to zamjenjuje neki obrok?
    kako uopste i sa cim ga kombinovati?

i jos jedna nedoumica

danas imam party od 19 h,a danas mi je uh dan.
    kako da isplaniram i tu gozbenu trpezu izbjegnem?
    ja sam mislila normalno rucam oko 14 h,tamo pojedem samo salatu tj.neko povrce frisko i ako stignem tamo uzmem tortu,bice oko 21 h izlozena,ako ne doci cu kuci i pojesti ovdje nesto?
    i jos nesto,da li bih smjela uzeti casu sampanjca ili vina,znam alkohol je strogo zabranjen,ali eto da nazdravim slavljeniku 18 rodendan?

hvala puno vam.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 16 godine

Ajvar se u UN smatra salatom te je slobodan da se jede u svim prilikama.

Možeš jesti najkasnije do 21 h pod uslovom da do odlaska na počinak prođe bar 3 sata ... šta god jela tamo slano ili slatko ponesi rebro crne čokolade da obavezno pojedeš nakon večere.
    Šampanjac gledaj da izbegneš jer je gaziran a ako ne onda gutljaj dva u zdravicu.
    Slika
    Slika
  • gagiii84
    Početnik
    Početnik

Pozdrav! Ako jedem picu umesto testenine, sta smem od priloga: sunka, kackavalj, pecurke...
Odgovori 4679 postova