Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

@Makalena - Rerna ili dinstanje - stvar ukusa... Mada bi iz rerne mogli da budu malo suvi... 8)
    @PhoeniX - u drugom mesecu UN dijete mozes da drzis mene... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    od 314pezos » pre 16 godine

makalena napisao:24l05 - 85/91-Uh dan bih zamenila menom, onda bih drzala 86/91 vocni dan i na kraju 87l91 zadnji vodeni dan, da li cu uspeti da preguram ova 3 dana? Znam da to najvise zavisi od mene ali da li je neko imao ovakvo iskustvo?

Ja lično imam snage da isteram i menu i vitaminski pa i vodeni dan, ali, ako ti je već puno da dva dana vodenariš Gigina preporuka ti je da menu izbaciš i da nakon vitaminskog dana održiš redovni vodeni dan jer je on ipak vremenski određen a mene su kako upadnu i nisu obavezne u UN dijeti.
    AL svako je gospodar svojih odluka.

makalena napisao:Spremala bih sutra pilece batake pa se pitam da li da ih dinstam ili da ih gurnem u rernu? Sta je bezbolnije?

U UN dijeti se više preferira dinstanje i kuvanje isključivo radi lakšeg varenja ali se povremeno može i konzumirati pečeno. :D
    Slika
    Slika
  • makalena
    Amater
    Amater

od makalena » pre 16 godine

:009: Hvala Gigo i tebi na savetima! Divni ste!
  • PhoeniX
    Početnik
    Početnik

od PhoeniX » pre 16 godine

nisam sigurna gde da postavim ovo pitanje a posto sam na UN dijeti ajd ovde ...

prosla sam mesec dana dijete, skinula 9-10 kg, vrlo sam zadovoljna ali brine me jedna cinjenica.

Na pochetku dijete sam bila jako troma, idem na ples dva puta nedeljno, ponekad svratim i u teretanu, ali se i dalje na plesu osecam tromo i sporo ... bavim se plesom vec 7 meseci, teshko da je u pitanju manjak forme ... ne znam, kao da nemam snage ... a ochekivala sam da sa skidanjem kilograma ide i lakshe kretanje itd...

jel mozhda u pitanju gubitak mishicne mase? jedino mi sad to pada na pamet... :P

mislim od 20kg vishka , ja gledam na 10 kilograma kao veliki pomak, a ne deluje mi kao da sam se bash pomakla u tom nekom smislu fizichke spremnosti/okretnosti :(
    Ajde vishe taj klub 6 !!!!!
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

PhoeniX napisao:Na pochetku dijete sam bila jako troma, idem na ples dva puta nedeljno, ponekad svratim i u teretanu, ali se i dalje na plesu osecam tromo i sporo ... bavim se plesom vec 7 meseci, teshko da je u pitanju manjak forme ... ne znam, kao da nemam snage ... a ochekivala sam da sa skidanjem kilograma ide i lakshe kretanje itd...
    jel mozhda u pitanju gubitak mishicne mase? jedino mi sad to pada na pamet... :P

Osećaj tromosti i gubitak mišićne mase ... ako se baviš plesom 2 puta nedeljno i povremeno odlaziš u teretanu, teško da imaš gubitak na mišićnoj masi, a osećaj tromosti može da bude iz ko zna koliko razloga, ako si troma samo na plesu a van plesa si sasvim ok, onda te generalno atmosfera na plesu ubija a ne dijeta.
    Ja do sada nisam stvarno čuo da je neko gubitkom kilograma bio trom ... pa ni ja, sestro slatka ja letim :D
    Slika
    Slika
  • apologize
    Početnik
    Početnik

od apologize » pre 16 godine

Hello, Evo ja sam se pridruzila UN-ovcima pre tačno 8 dana, za sada mi ide super i to zahvaljujući vama na forumu! Za ovih 8 dana dijete, pogrešila sam samo jednom, naime za vreme povrćnog dana, jela sam za ručak paradajz i pomfrit bez hleba i posle nisam mogla da veceram, pa sam popila limunadu, bila sam van kuće(1 Maj ) Ovo mi je nekako bilo najbezbolnije u odnosu na sve ono što se nudilo oko mene. I još jedna greška koju se trudim da ispravim je stanica posle doručka i ručka, malo je teško da se ukombinujem zbog posla
    :cry:
    Koliko sam shvatila za vreme voćnog dana mogu jesti i povrće, pa me intersuje da li tada mogu jesti pečurke?

:evil:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Apologize, dobro dosla na forum pozitivne energije i zdrave ishrane... Otvori dnevnik pa cemo zajedno u nove pobede... :D
    To zapravo i nije vocni nego vitaminski dan tako da mozes da jedes na svaka dva sata voce, povrce i salatice ali po mogucstvu bez ulja... Pecurke su takodje dozvoljena kombinacija jer ih UN dijeta smatra neutralnim povrcem...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • PhoeniX
    Početnik
    Početnik

314pezos napisao:Osećaj tromosti i gubitak mišićne mase ... ako se baviš plesom 2 puta nedeljno i povremeno odlaziš u teretanu, teško da imaš gubitak na mišićnoj masi, a osećaj tromosti može da bude iz ko zna koliko razloga, ako si troma samo na plesu a van plesa si sasvim ok, onda te generalno atmosfera na plesu ubija a ne dijeta.
    Ja do sada nisam stvarno čuo da je neko gubitkom kilograma bio trom ... pa ni ja, sestro slatka ja letim :D

nije atmosfera na plesu, sigurno jer prelazim pola grada da bih dosla do kluba i to me veseli, supeer sam raspolozhena tamo :)
    Moja familija mi pominje da sam modra ispod ochiju, a ja nemam naviku da imam podochnjake, spavam dovoljno, pomishljam da mi hrana koju jedem u okviru dijete ne obiluje nekim vitaminima... ne znam mozhda je to ... ?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Zasto jednostavno ne prekontrolises krvnu sliku... Ako nesto nije OK pokazace se... Ovako je sve samo nagadjanje... 8)
  • PhoeniX
    Početnik
    Početnik

ocu, chim prodju ispiti :P
  • PhoeniX
    Početnik
    Početnik

narode, kada se jedu kokice, mislim znam da po propisu ne bi trebalo uopste, ali kad bi moglo?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Trebalo bi ih izbegavati ali mozes tu i tamo da ih uklopis na UH dan... :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Kokice samo kao slana poslastica za večeru na UH dan i naravno nakon toga rebro crne čokolade 8)
    Slika
    Slika
  • PhoeniX
    Početnik
    Početnik

jel na skrobni dan mogu njoke od krompira?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Njoke od krompira mogu ali onaj bolonjez ne... 8)
Odgovori 4679 postova