Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    od 314pezos » pre 16 godine

Amire, malo bi bilo preopširno da ti pišem kako se šta planira i jede, koliko ja znam ta teritoriji BiH ima da se kupi knjiga sa objašnjenjem dijete treba je samo potražiti ... kod nas u Srbiji je izdata pod nazivom "Rina's90" a uobičajen naziv je "90 dnevna dijeta" i ako je nema u knjižarama evo ti link za naručivanje u BiH http://www.knjiga.ba/product_reviews_info.php/products_id/2226/reviews_id/123 i tu ti je sve potanko objašnjeno. I kod nas forsiramo da se kupi knjiga jer ti ona pruža bogastvo izbora u jelovnicima kako i šta spremiti. Mi na forumu samo to još isfiniširamo i otklanjamo nedoumice koje ne pišu u knjizi. Gigina ti je preporuka da je kupiš jer koliko vidim cena je 13,00 KM i sasvim je prihvatljiva.
    Lela ti je dala lep predlog da ako želiš da se družiš kroz dijetu lepo otvoriš svoj dnevnik (možeš da pogledaš prvo kako se mi družimo kroz dijete) i da te polako vodimo kroz naše druženje,

Pozz, Giga
    Slika
    Slika
  • krcko
    Početnik
    Početnik

od krcko » pre 16 godine

u sta spadaju pecena soja koja se gricka kao kikiriki?
    i koliko sme da se pojede ako uopste sme?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

Zrnevlje mu dodje pod UH dan tako da pecenu soju mozes da krckas na UH dan ali do 50gr... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • natashacvet
    Početnik
    Početnik

od natashacvet » pre 16 godine

Zdravo ljudi gde ste!
    danas mi je ugljikohidratni dan i sita sam al se bojim sutra ce vocni i ne znam.
    Kako da uradim ovaj ticker?
    See ya
  • natashacvet
    Početnik
    Početnik

od natashacvet » pre 16 godine

A da, i jedno pitanje, dali na ugljikohidratni dan smem veceras da pojedem malo plazma keks sa mlekom i malo sladoleda, kao neku varijanticu torte?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Mozes to da pojedes za veceru na UH dan... A sada lepo otvori svoj dnevnik pa ces tamo dobiti uputstvo za ticker i sve ostalo sto je potrebno... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • neko
    Početnik
    Početnik

od neko » pre 16 godine

Da li se sme jesti papula u skrobnom danu? 8) .
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ja ne znam sta je papula... :?
  • neko
    Početnik
    Početnik

od neko » pre 16 godine

Onaj pasulj sto se sprema za posne slave. :D .
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Aha, prebranac... Moze da se jede na skrobni dan ali ne smes da stavljas mnogo ulja... Samo minimalno... Dinstaj ga na vodi pa samo kasicicu-dve ulja najvise dodaj... :) Eto, naucih nesto novo... Sad znam sta je papula... :roll:
  • zrnce
    Početnik
    Početnik

od zrnce » pre 16 godine

Ja bih da postavim pitanjce :oops:
    Par dana sam na UN dijeti i zaista sam zadovoljna.Za nju sam se odlucila jer tempo kojim zivim mi ne dozvoljava da imam 5 obroka dnevno.Znam da je izgovor,ja cesto vucem neke vockice sa sobom ali jednostavno kada imam vezbe(studiram) koje traju 5 sati,ne postoji nikakva mogucnost da nosim sa sobom prave obroke.

Danas sam u popila sok,nisam znala da ne ti trebalo da se pije :cry: ,a toliko sam se trudila da se pridrzavam svega,al eto kad letim kao muva bez glave.(pola case soka od borovnice kakva fleka pih).Jer to velika greska?

Naime,interesuje me da na ucinak dijete utice to sto nikako ne mogu da uskladim obroke tj. sto oni nisu svakoga dana u isto vreme??
    Doruckujem uvek oko pola 10/10,ali rucak mi ide od 2 pa do 5?Da li je taj period u redu?? :? :020:
  • neko
    Početnik
    Početnik

od neko » pre 16 godine

lasata napisao:Aha, prebranac... Moze da se jede na skrobni dan ali ne smes da stavljas mnogo ulja... Samo minimalno... Dinstaj ga na vodi pa samo kasicicu-dve ulja najvise dodaj... :) Eto, naucih nesto novo... Sad znam sta je papula... :roll:

Ma ne :o , to ti je ono kao salata od pasulja, ide pasulj, luk, ulje,. . ., nije tecno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Pa prebranac i nije tecan, razumele smo se nas dve... :)

Danas sam u popila sok,nisam znala da ne ti trebalo da se pije ,a toliko sam se trudila da se pridrzavam svega,al eto kad letim kao muva bez glave.(pola case soka od borovnice kakva fleka pih).Jer to velika greska?

Industrijski sokovi se ne piju cak ni onda kada na njima pise da su bez dodatog secera... Znaci samo prirodni cedjeni sokovi... Nije strasno, nisi znala...

Doruckujem uvek oko pola 10/10,ali rucak mi ide od 2 pa do 5?Da li je taj period u redu??

Nije bitno da ti obroci uvek budu u isto vreme ako je to neizvodljivo zbog obaveza... Ali neke stvari su bitne... Trebalo bi da doruckujes u prvih sat vremena po ustajanju da bi pokrenula metabolizam... Takodje je vazno da ne pravis manje razmake izmedju obroka od propisanih... Na protenski je to 4 sata izmedju obroka, na skorbni i UH 3 sata a na vitaminski dan mozes da pojedes po vockicu na svaka dva sata... Takodje i ostalim danima mozes da ubacis prepodnevnu uzinu u obliku voca izmedju dorucka i rucka... Izmedju rucka i vecere nema uzine... I jos nesto je vazno, a to je da vecera bude najmanje 3 sata pre odlaska na spavanje... Nadam se da sam ti pomogla... :)
  • _Ja_
    Početnik
    Početnik

od _Ja_ » pre 16 godine

Ja sam pochela prije 3 dana i zadovoljna sam za sad. :) I, imam pitanje.. Na net-u pise da ne smije poslije 8h da se jede, a neki mi kazu da ne smije poslije 6h. Sta je od toga dvoje tachno??:)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    od 314pezos » pre 16 godine

_Ja_ napisao:Ja sam pochela prije 3 dana i zadovoljna sam za sad. :) I, imam pitanje.. Na net-u pise da ne smije poslije 8h da se jede, a neki mi kazu da ne smije poslije 6h. Sta je od toga dvoje tachno??:)

Tačno je posle 8 uveče ali možeš tu granicu eventualno zbog posla (ako radiš ili ideš u školu) da pomeriš i do 9 uveče ali mora da protekne vreme do odlaska na spavanje bar 3 sata nakon večere.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova