Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • dale
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od dale » pre 16 godine

da li na UH dan može rezanci sa makom (ne znam hranjive vrednosti maka) i veštački zasladjivač u čaju ili kafi samo na UH dan :shock:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

Rezanci sa makom mogu a vestacki zasladjivac ti ne bih preporucila ni u jednoj varijanti... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    od 314pezos » pre 16 godine

Mmmmm, rezanci sa makom, na to sam totalno zaboravio da mogu na uh večeru, e fala ti dale na divnoj ideji za slatkiš na uh dan.
    Slika
    Slika
  • Alien
    Početnik
    Početnik

od Alien » pre 16 godine

Da li je mnogo kaloricno da na proteinski dan napravim pohovane gljive sa jajima? S obzirom da idu jaja, prezla i ulje. :)
  • Daki
    Početnik
    Početnik

od Daki » pre 16 godine

Odlucih da probam UN dijetu... od sutra :D

Sad imam par pitanja jer nisam sigurna oko nekih stvari i nisam neki expert u spremanju/kuhinji, student sam pa se uglavnom u menzi hranim...

1. Proteinski dani, dali bi za rucak i veceru salata sa piletinom, sirom i jajima (malo piletine iseckane, kasika sira (cottage se ovde zove) i malo jaja iseckana)) bila dovoljna za kolicinu proteina tog dana? Ili ne sme sve, tj moram samo jedno od ta tri da izaberem kao protin koji cu pojesti tog dana? U Americi sam pa ko zna kako je ovde, sve spadne na neke salate, jer jedina opcija mesa (trenunto u menzi) su budjavi hamburgeri i virshle. Kad sam vec spomenula hamburgere i virshle, dali to moze da prodje za proteinski dan?

2. Sto se tice supe, dali je supa ko supa obavezno ili samo topao napitak da prokrcka hranu u stomaku, u drugim recima dali mogu da zamenim supu casom tople vode?

3. Skrobni dan dali tu moze salate bez ikakvih dodataka, bez one piletine i isra i jaja gore navedenih? Dali moze balzamik sirce da se stavi preko salate?

4. Vocni dan je jednostavan, nemam tu pitanja :D

5. Dali ima odredjno vreme za dorucak? I koliko je bitna pauza izmedju obroka?

Mozda zvuci kao da nisam 100% za maximalno drzanje ove dijete, ali JESAM i nije bas lak sutdentski zivot kad nemogu sama da kuvam :( .. Izvin'te na puno pitanja i hvala na odgovorima :)
  • najs73
    Početnik
    Početnik

Pitanje u vezi UN dijete

od najs73 » pre 16 godine

Ja obozavam musle pa me muci jedno pitanjce. Kako se oni uklapaju u UN dijetu? Licno su mi omiljeni
    VITALIA - ima ih u 3 ukusa: sa susenom jabukom i lesnikom, sa cokoladom i bananom i sa sumskim vocem. Interesuje me da li mogu da se kombinuju musli u UN dijeti i kao koji od obroka? Ja ih mnogo volim u kombinaciji sa voćem, pa me zanima da li mogu da stavim 2 kasike muslija u jutarnji vocni obrok? :020:
  • krcko
    Početnik
    Početnik

od krcko » pre 16 godine

314pezos napisao:Mmmmm, rezanci sa makom, na to sam totalno zaboravio da mogu na uh večeru, e fala ti dale na divnoj ideji za slatkiš na uh dan.

mmmmmmmmmmm takodje
    jedva cekam sutra uvece mnjam mnjam
    a koliko smemo da ih pojedemo
  • gaga_81
    Amater
    Amater

od gaga_81 » pre 16 godine

1. Proteinski dani, dali bi za rucak i veceru salata sa piletinom, sirom i jajima (malo piletine iseckane, kasika sira (cottage se ovde zove) i malo jaja iseckana)) bila dovoljna za kolicinu proteina tog dana? Ili ne sme sve, tj moram samo jedno od ta tri da izaberem kao protin koji cu pojesti tog dana? U Americi sam pa ko zna kako je ovde, sve spadne na neke salate, jer jedina opcija mesa (trenunto u menzi) su budjavi hamburgeri i virshle. Kad sam vec spomenula hamburgere i virshle, dali to moze da prodje za proteinski dan?

Na proteinski dan razlicite vrste proteina se ne mjesaju!Znaci odluci se za mlijecne proizvode,jaja ili meso!Sto se tice virsli njih ti ne bi preporucila!Hamburger takodje!

2. Sto se tice supe, dali je supa ko supa obavezno ili samo topao napitak da prokrcka hranu u stomaku, u drugim recima dali mogu da zamenim supu casom tople vode?

Obavezna

3. Skrobni dan dali tu moze salate bez ikakvih dodataka, bez one piletine i isra i jaja gore navedenih? Dali moze balzamik sirce da se stavi preko salate?

Sve zavisi od cega je salata!Na skrobni dan veci dio rucka trebao bi da bude skrob(pasulj,leca,grasak,krompir i sl)

4. Vocni dan je jednostavan, nemam tu pitanja :D

Ok.samo da dodam da mozes na vocni tj vitaminski dan da jedes i svjeze povrce

5. Dali ima odredjno vreme za dorucak? I koliko je bitna pauza izmedju obroka?

Dorucak u prvih sat vremena po ustajanju da se metabolizam pokrene!Razmaci izmedju obroka na proteinski dan su min.4 sata,na skrobni i UH minimalno 3 sata,a na vitaminski mozes da pravis pauze od 2 sata

Nadam se da sam makar malo pomogla.Ako ima jos nejasnoca,slobodno pitaj :wink:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Re: Pitanje u vezi UN dijete

od 314pezos » pre 16 godine

najs73 napisao:Ja obozavam musle pa me muci jedno pitanjce. Kako se oni uklapaju u UN dijetu? Licno su mi omiljeni
    VITALIA - ima ih u 3 ukusa: sa susenom jabukom i lesnikom, sa cokoladom i bananom i sa sumskim vocem. Interesuje me da li mogu da se kombinuju musli u UN dijeti i kao koji od obroka? Ja ih mnogo volim u kombinaciji sa voćem, pa me zanima da li mogu da stavim 2 kasike muslija u jutarnji vocni obrok? :020:

Musli u toku trajanja UN dijete se ne konzumiraju, jer nemamo nijedan primer jelovnika u kombinaciji sa muslima a ni dodatno objašnjenje od autora.
    Nakon dijete, tj kad nastupi održavanje narednih 91 dan musli u kombinaciji sa jogurtom ili mlekom je dozvoljeno ali kao alternativna večera.

krcko napisao:
    314pezos napisao:Mmmmm, rezanci sa makom, na to sam totalno zaboravio da mogu na uh večeru, e fala ti dale na divnoj ideji za slatkiš na uh dan.

mmmmmmmmmmm takodje
    jedva cekam sutra uvece mnjam mnjam
    a koliko smemo da ih pojedemo

Otprilike testa jedno 100-120gr + mak, ne više.
    Slika
    Slika
  • jedna mala
    Amater
    Amater

od jedna mala » pre 16 godine

MOLILA BI SVE CLANOVE DA PRVO ISCITAJU TEMU PA ONDA AKO VEC NEMA ODGOVOR POSTAVE PITANJE OVAKO SE PO STO PUTA PONAVLJA JEDNO TE ISTO
  • Daki
    Početnik
    Početnik

od Daki » pre 16 godine

Gago,
    Hvala na informacijama!!!

Jos samo jedno pitanje, koliko je katastrofalno ako se dorucak preskoci/zaboravi?

Koliko je bitno vezbanje i trening bilo kakav? S'obzirom da je proteinska dijeta..

Izvinjavam se ako ponavljam pitanja ali nemam kad da procitam svih 40 stranica :(
  • gaga_81
    Amater
    Amater

od gaga_81 » pre 16 godine

Daki nema na cemu!
    Preskakanje dorucka uopste nije preporucljivo jer time samo usporavas metabolizam!
    Sto se vjezbica tice,licno mislim da je mnogo vazno za dijetu!Vjezbice su kod mene licno misli8m odra*dile veci dio posla,a ti posto si student i vjerovatno nemas vremena za vjezbanje(nagadjam neznam)radi kuci makar 15-20 minuta neke vjezbice zatezanja!
  • najs73
    Početnik
    Početnik

kombinacija dijeta

od najs73 » pre 16 godine

Može li da se kombinuje UN dijeta sa mesecevom? Mislim na onaj vodeni dan-da se poklopi sa mladim mesecom. Ima li neko da je to probao i kakvi su rezultati?

:)
    Slika
    Poslednja izmena od najs73 u 09 Mar 2009, 13:45, izmenjeno 7 puta ukupno.
  • jedna mala
    Amater
    Amater

od jedna mala » pre 16 godine

tesko je kombinovati mene sa UN dijetom morali bi da menjate dane u dijeti a to nije preporucljivo mene ostavite za deo odrzavanja koji ide posle ova tri meseca dijete
  • JOVANA83
    Početnik
    Početnik

od JOVANA83 » pre 16 godine

Dobro dosla Najs,moze da se kombinuje,ali nije preporucljivo u prva dva meseca,tako mi reko Giga,ali ako si vec drzala mozda moze,sacekaj pitanje od nekog strucnijeg,ali mislim da moze. :)
Odgovori 4679 postova