Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • vojkan
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od vojkan » pre 9 godine

Imam još jedno pitanje ako nisam naporan.Sutra mi je proteinski dan a trenutno mi je stiglo sušeno domaće meso prsuta...da li bi smeo da se počastim ili je isti tretman kao i sa mesnim preradjevinama.
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Ako je domaća, neka ti je prijatno :)
    Jedino pazi na količinu.
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Odlično. naravno ovo neću praktikovati često
  • jenny89
    Početnik
    Početnik

od jenny89 » pre 9 godine

Hallo svima :D
    Eh ovako, na dijeti sam vec 7-i
    dan(ovo je najduža dijeta koju sam drzala 8) ) al znaci ja nisam primjetila ni grama da sam smrsala cak sta vise, puno pijem vode i stomak mi uvijek "napuhan" tako da to izgleda strasno :o
    Drzim se pravila, malo odem u stranu ali nista strašno :roll:
    Danas sam npr.na UH danu, al posto sam bila kod svekrve na rucku bila sam prisiljena da "zgrijesim" :cry:
    Al evo sad sam vecerala svoje omiljene palacinke i cokoladu s 85% kakao koja je grozna, prejela sam se.
    Sta je sa zvakama u ovoj dijeti?
    Ja kad sam gladna uzmem zvaku i nekako mi bude bolje,valjda zavaram samu sebe dok zvacem :D
  • Boca91
    Početnik
    Početnik

od Boca91 » pre 9 godine

Zdravo svima :)

Za pocetak da kazem da sam drzala UN dijetu pre 2-3 godine tako da sam poprilicno upucena u vecinu stvari, samo imam ponekih nedoumica zbog kojih i pisem.. Kada sam pocinjala pre neki dan opet sa ovim rezimom ishrane, prvo sam guglala dosta o tome, kako bih se malo podsetila sta sme da se kombinuje a sta ne i kako bih dobila ideje sta jesti... I tako ja procitah negde za vocni dan primer za rucak i veceru a nigde se ne pominje da se moze jesti voce i izmedju toga, pa sam se malo zbunila...jer se secam da sam tada na svakih, otprilike 3h, pojela po vocku ili grickala kikiriki i sl... Onda sam dosla na ovaj forum gde znam da je sve provereno tacno i videla da pauza izmedju obroka minimalna treba biti 2h, sto znaci da ipak nisam radila pogresno? Da li je u redu da tokom celog tog dana jedem voce sa razmacima od 2h, tj. ne moram za rucak i veceru da pojedem vecu kolicinu a izmedju nista? Takodje, ono sto me interesuje je u sta spada proja? :D Da li je uopste dozvoljena i kad? Bez sira u njoj,samo kukuruzno brasno... I da..juce sam za proteinski dan za rucak pojela 3 przena jaja sa jogurtom, jer sam procitala da tako moze... sad citam i vidim da sam izgleda pogresila? :29: Znaci kad jedem jaja onda uz njih samo salata i eventualno parce hleba za rucak? Iiii ono sto me najvise zanima..volim picu s povrcem i uglavnom je tako i jedem, s tim sto obooozavam kackavalj..da li je ok ako, kada se odlucim za picu na UH dan, stavim i maalko kackavalja preko? :020: :D

Da ne zaboravim najvaznije...Procitala sam da za dorucak treba jesti uvek dve iste vocke, da li to znaci da tog dana treba pjesti npr. 2 jabuke a sutra mogu 2 pomorandze, ili bas bas svakog dana uvek isto voce? Ranije sam praktikovala bananu jer mi je nekako najlakse, ali juce sam recimo pojela 2 pomorandze, pa danas 2 jabuke. A inace, posto uskoro pocinjem da radim, ne znam ni kako idu smene ali pretpostavljam da ce biti od 8-4, to bi mi mogao biti problem za rucak npr. skrobnog dana - nije meni problem da spakujem i ponesem, ali nisam bas navikla da jedem hladan pasulj i sl. :) pa me interesuje, da li od dorucka pa do rucka, bilo kojim danima, moze da se konzumira voce/povrce za uzinu ili ne sme biti uzine izmedju ta dva obroka osim nezasladjenih cajeva i sl.?

Imacu ja vrv jos nekih nedoumica, ali za sada je ovo sve od mene :D Pozdrav svima! :mahalo:
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Za 21 dan smršao sam sedam kila oduševljen sam naravno bio sam dosta debeo kad sam krenuo sa dijetom pa zato lakše i skidam.idem dva puta nedeljno na fudbal pesacim isto dva puta u nedelji brže šetnje po 4 km imam i sobno biciklo al njega redje koristim stoni tenis volim i tu se čak preznojim...Znači samo pravi raspored hrane i ne jedem preko sedam sati uz pomoć ovih dobrih ljudi što me savetuju što se tiče pravila dijete i zdrave ishrane nadam se dobrom rezultatu
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Boco naravno da voće jednog dana može biti jedno a drugog drugo. samo se kaže da za doručak u tom danu moraju biti dve iste voćke ili šaka dve sitnog voća.za kackavalj nisam siguran, znam samo da njegova česta upotreba nije dobra
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Povećala mi se kila za za par kila držim se pravila ne znam šta nije u redu merom se svake nedelje .Jel zna neko da mi kaže šta nije u redu
  • Boca91
    Početnik
    Početnik

od Boca91 » pre 9 godine

vojkan napisao:Povećala mi se kila za za par kila držim se pravila ne znam šta nije u redu merom se svake nedelje .Jel zna neko da mi kaže šta nije u redu

Trudi se da se ne opterecujes i ne meris prvih mesec dana... Ja kad sam prvi put drzala ovu dijetu smrsam kg pa se ugojim 2, stalno je variralo. Tek sam posle mese dana izgubila 3,4 koji se nisu vratili.. Drugi mesec ista prica-u toku meseca nista a tek kad sam usla u treci opet par kg...ja ti savetujem da probas tako
    I da se pridrzavas odredjenih kolicina i sto vise tecnosti.
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Imao sam voćni dan pre merenja popio sam 4l vode litar cedjenog soka i litar čaja možda je kilaza i skočila zbog toga a možda si i ti u pravu.hvala,pošto sam baš bio smoren zbog toga
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Što je živnula ova tema :wink: .
    Malo mi mozak spava ali odgovoriću na pitanja, ne znam više ko je šta pitao.
    Poslije jaja se pije supa, a samo ako se odlučiš da ti nosilac dana budu mliječni proizvodi -jogurt.
    Na V dan bez ikakvog problema jesti na svaka dva sata.
    Žvake ne bi trebalo žvakati. Ako ti pomažu žvaći, ali se potrudi da ih izbjegneš.
    Čokoladu 85% kakaa (i bilo šta što je odvratno) nemoj da jedeš. Uzmi rebro standardne čokolade za kuvanje.
    Klot proja za uh ručak.
    Kačkavalj ne bi trebalo jesti na uh-dan, eventualno koji režanj na P, ako se odlučiš za mliječno.
    Svaki dan imaš pravo na užine. Dakle doručak u sat vremena po ustajanju pa na svaka dva sata po jedna voćka, s tim da posljednja "užina" bude bar 2 sata prije ručka.
    Možeš da mijenjaš voće po danima. Ako je sitnije (mandarine, šljive... 3-4). Bobičasto voće gramažno kao dvije srednje jabuke.
    Vojkane nemoj da pretjeruješ sa vodom, nije zdravo. Ok je piti 2-3 l, ali ti si na taj voćni unio 6 l. Kakav voćni sok? Dozvoljena je čaša domaćeg, cijeđenog, nezaslađenog i ona se računa kao obrok.
    Srećno svima koliko vas ima. :mahalo:
  • vojkan
    Početnik
    Početnik

od vojkan » pre 9 godine

Opet mi kila za pada normalnim tokom sve je bilo zbog veće količine vode
  • Boca91
    Početnik
    Početnik

od Boca91 » pre 9 godine

Narcisa hvala na odgovoru, odmah sam utefterila proju za UH dan i jedva cekam :013: :013: :013:
  • jenny89
    Početnik
    Početnik

od jenny89 » pre 9 godine

Pozdrav svima,
    Zanima me je jedna stvar pa ako moze neko molim vas da mi pojasni
    Zadnja dva dana sam bas baš brljala, prekjucer mi je bio vocni dan i sve je bilo ok do 18 sati poslije sam zavrsila sa pizzom u rukama :neznalica:
    Jucer bio proteinski dan, fino voceke za dorucak pa poslije rucak jaja, al poslije ja opet zbrljala :shock:
    Ee sad da li ja danas trebam samo normalno da nastavim sa skrobnin danom ili ipak bih trebala opet sve "ispočetka"?!
  • Boca91
    Početnik
    Početnik

od Boca91 » pre 9 godine

jenny89 napisao:Pozdrav svima,
    Zanima me je jedna stvar pa ako moze neko molim vas da mi pojasni
    Zadnja dva dana sam bas baš brljala, prekjucer mi je bio vocni dan i sve je bilo ok do 18 sati poslije sam zavrsila sa pizzom u rukama :neznalica:
    Jucer bio proteinski dan, fino voceke za dorucak pa poslije rucak jaja, al poslije ja opet zbrljala :shock:
    Ee sad da li ja danas trebam samo normalno da nastavim sa skrobnin danom ili ipak bih trebala opet sve "ispočetka"?!

Nastavljas gde si stala, dakle sa skrobnim danom. Ali se potrudi da vise ne brljas :) dozvoljeno je ponekad ali ne treba ocekivati retultate ako brljas cesto...ok ako su u pitanju proslave neke,vazni datumi,ali ako si prekrsila radi svog zadovoljstva stavi prst na celo sledeci put, da ne predje u naviku :D Pozdrav
Odgovori 4679 postova