ninank napisao:Meni je danas 25-ti dan dijete...smrsala sam 4kg.ali moram se pozaliti da poslednjih 7 dana nisam smrsala ni grama...mislim da radim sve kao sto treba,jedino mi se desi da za vocni dan ne jedem svaka dva sata po vocku...nego prodje i 4 sata,da li pravim gresku...u cemu je problem?U pocetku mi je tako dobro islo...a onda odjednom stalo

Ninank.... ne skidaju svi kilograme istim tempom.. Nisi napisala ni koliko imaš kilograma ni ništa.... Tempo mršavljenja zavisi od mnogo stvari, između ostalog i od toga kako si se hranila pre dijete ali i od toga koliko imaš viška i koliko kilograma planiraš da skineš... Nije isto ako imaš trideset kilograma viška ili dvadeset ili npr deset ili manje...
4kg za 25 dana nije malo nego je upravo sasvim u redu. I još nešto, ne padaju ti kilogrami jednakim tempom tokom tih tri meseca.... Prvih par nedelja ume da bude najveći minus na vagi jer se tada telo reši zadržane tečnosti (koja je bila prisutna npr zbog nepravilne ishrane pre dijete, viška UH, viška slatkiša i slično) a onda se tempo malo uspori...
Ni u kom slučaju mršavljenje ne teče ravnomerno tokom tri meseca nego u nekim periodima brže a nekim sporije. Ako si obratila pažnju, možda si čak primetila da ti je pre sedam dana pojas na pantalonama (ili suknji) bio zategnutiji nego sada iako na vagi izgleda kao da nisi ništa izgubila. Uostalom, može da se desi prividna stagnacija, posebno u drugom mesecu, i da po tri nedelje ne bude ,,ni makac,, na vagi a da istovremeno primetiš da ti tokom tog perioda garderoba počne da sve više leti oko tebe..
Kažeš ,,odjednom stalo,,.. NIje ništa stalo, nego samo budi malo strpljiva... može da se dogodi da već u sledećih sedam dana bude -2kg!
Prema tome, sasvim je u redu tvoj tempo mršavljenja, nema razloga za brigu ni paniku, samo teraj dalje sa dijetom (ako ti ova dijeta već prija i odgovara)...
A to voće koje ne uzimaš dovoljno često na vitaminski dan.... znači da jedeš premalo i da to treba da pojačaš... iz više razloga......a koristiće ti i za mršavljenje.... Ne dolazi u obzir da jedeš po voćku ili dve na četiri sata (nije isto voćni obrok i obrok u ostalim danima....ne smeš tako niskokalorično da jedeš niti za to ima potrebe, a i kontraproduktivno je).
Uživaj u dijeti i ne brini!