Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Determined
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Determined » pre 10 godine

Zdravo svima :skakutalo:

Imam jedno diskutabilno pitanje, da li je dozvoljeno na UH danu obrnuti obroke, odnosno jesti slatko (npr sladoled) za rucak, a ono sto je trebalo da bude rucak za veceru?

Pritom, ne mislim svaki UH dan tako, nego bar jedan :015:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 10 godine

Autori kažu da ne. Nema pretumbavanja. Ja mislim da ručak ipak treba da bude ručak. Sumnjam da te sladoled može držati sitim,a i ljepše dođe na kraju dana, kao višnjica na šlag. Prijatno!
  • Lady Di
    Početnik
    Početnik

od Lady Di » pre 10 godine

Zdravo, moze li mi iko reci gde da nadjem tu knjigu sa savetima i receptima?
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Stvarno ne bih znala. Prodavala se preko top šopa. Probaj da nađeš preko limunda ili kupinda. Ako imaš bilo kakve nedoumice oko "pravila" postavi u svom dnevniku, pa će ti već neko odgovoriti :) Srećno :mahalo:
  • Stance
    Početnik
    Početnik

od Stance » pre 10 godine

Zdravo svima, evo ja se pridruzujem forumu, pocela sam juce sa dijetom, procitala sam ovde razna iskustva, recepte, jako je korisno, imam par pitanja, a to su: da li mogu da koristim med kao zasladjivac za cajeve biljne? Da li mogu nes kafu da pijem? I buni me supa, da li se koristi sva tri dana sem vocnog ili? znacio bi mi puno vas odgovor. Hvala unapred.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Supicu piješ samo poslije proteinskog ručka (jaja i meso), u slučaju sira piješ 3 dl jogurta. Nes kafu smiješ da piješ. Med ne bi trebala da konzumiraš. Jeste zdrav, ali un dijeta ga ne podržava, kao i ostale vrste sladiva. Srećno :mahalo:
  • lothroniell
    Početnik
    Početnik

od lothroniell » pre 10 godine

Da li dojilje smeju da drže ovu dijetu? Ima li neželjenih posledice po bebu? Hvala!:-)
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 10 godine

Evo ja da odgovorim kao sveza mama :D Unka i dojenje ne idu zajedno, pre svega zbog mleka. Zamisli samo kad dodje vodeni dan, a ti treba da ga izguras i da imas mleka...tu ce, izmedju ostalog naici problem. Definitivno mozes uzeti neke principe Unke, poput, oubrocavanja, pravilnog kombinovanja hrane, nema gaziranog, nema ne potrebnih grickalica, jel treba da spomenem slatkis 8) Ja dok sam dojila mislila sam da bih vola pojela, nisam razmisljala ni sta jedem a bog mi ni kad jedem.
    Znam da ti tesko pada visak kg, mene je najvise izludjivalo kad su mi govorili: Ah ti dojis, brzo ces ti skinuti kilograme. Ali avaj, imala sam utisak da sam jedina mama koja se goji dok doji. Elem, jeste to tacno da ti se organizam trosi, ali moras pametno da unosis. Ima i tu na forumu tema dijeta i dojenje viewtopic.php?t=361 pa pogledaj, nadam se da ce ti pomoci.
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • lothroniell
    Početnik
    Početnik

od lothroniell » pre 10 godine

Hvala! Pretpostavila sam, ali reko ipak da proverim. I nisi jedina mama koja se goji dok doji, evo ja po drugi put već akter u tom filmu. ;) Oba puta sam prestala da pušim čim sam saznala da sam trudna, s tim što prvi put nisam imala potrebu dok nisam počela da radim, a sada celu trudnoću i dalje imam potrebu ali zbog bebe ne pušim. Ne jedem grickalice ali stalno nešto zvacem. :(
  • Marinas
    Početnik
    Početnik

od Marinas » pre 10 godine

Pozdravcic,Krenula sa dijetom 07.12 :wink: javim rezultate :D
  • moltobene
    Početnik
    Početnik

od moltobene » pre 10 godine

Pozdrav svima.

Ja sam nova na forumu i koristim priliku da vas sve pozdravim i pozelim ostvarenje isplaniranih rezultata.
    Pored mnogih pitanja koje imam pocecu sa jednim za pocetak. Prije nekoliko dana sam pocela piti svako jutro casu kiselog mleka sa 2 kasicice mlevenog lana. Moze li mi neko reci da li cu moci nastaviti piti to jer sam po iskustvima mnogih prijateljica vidjela da je jako ucinkovit u detoksikaciji orgaizma.
    Ja imam visak od 10 kg ali bi mi i 8 kg bilo sasvim dovoljno da zadovolji moje kriterijume :D . Te kile su se nagomilale u trudnoci i posle nje i evo vec 3 god se mucim sa njima.
    Po vasem misljenju kad pocnem sa ovom dijetom a uskoro cu sigurno, da li da ocekujem sporo skidanje kilograma? Da se ne razocaram odmah u pocetku pa prekinem a po svemu sto sam citala o ovoj dijeti najvise mi odgovara.
    Unaprijed hvala i ocekujem brz odgovor.
    Pozdrav svima. :wink:
  • minny
    Početnik
    Početnik

od minny » pre 10 godine

Pozzz svima,
    i ja sam takođe nova na forumu.......Želim i ja sve da pozzz i poželim sve najbolje uspjehe......Naime,ja sam od danas krenula sa dijetom.Nadam se pozzz efektima.Molim Vas,može li mi neko odg. na neka pitanja koja me jako bune vezana za ovu dijetu. Da li se supa jede i škrobnim danom ili samo proteinskim,jer negdje sam pročitala da se jede i škrobnim,kao i to kada je vodeni dan,da li i tada se doručkuje voće,jer na početku gore piše,svih 90dana voće za doručak,pa...........ja se zbunila......onda ispadne i za vodeni dan voće,a ovamo piše samo voda............pleas može li mi neko razjasniti nedoumicu...................pozzzzz velikiiiii
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 10 godine

Proteinsku supu (najbolja je domaća... meso iskoristiš za ručak ili salatu npr.) piješ samo na proteinski dan.
    Ostalim danima supa nije neophodna, ali ako je voliš, nema ni jedan razlog da je popiješ uz skrobni ručak pod uslovom da je povrtna tj. - skrobna (a ne proteinska)
    Za vodeni dan nema voćnog doručka. Samo voda, nezaslađen čaj, može i malo limunade (takođe nezaslađene).
    Ako si baš jako gladna, pomaže i povrtna supa (ona voda koja ostaje od barenog povrća, naravno bez ulja i bilo kakvih dodataka - začini su dopušteni).
  • minny
    Početnik
    Početnik

od minny » pre 10 godine

Hvala mnogo................
    baš sam bila u nedoumici.............danas mi je drugi dan.............nadam se da ću uspjeti smršaviti,jer sam se previše udebelila jedući slatkiše.............nisam ljubitelj slana,ali slatkiše jedem u kao luda.....................iiiiiiiiii,ima li kakvih nuspojava kod koga ovom slatkom dijeticom......pozzzz veliki
  • moltobene
    Početnik
    Početnik

od moltobene » pre 10 godine

:placljivko: A meni niko da odgovori :neznalica: jel ima kogaaaaaaaa?????????
Odgovori 4679 postova