Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Debeliccka » pre 11 godine

Postoji tema na podforumu UN dijeta - užine.
    U svakom slučaju, užine su dozvoljene ( i ja mislim izrazito preporučljive), ali do ručka i to mogu da budu neutralne namirnice. Dakle, dve voćke za doručak i ja bih preporučila još dva puta po voćku ili neutralnu povrćku. Na ovaj način nismo ,,mrtvi gladni,, do ručka i imamo redovne obroke a takođe ne dolazi do naročitog usporavanja metabolizma. Posle nam ručak i večera budu sasvim dovoljni.

Što se tiče kupovine u gradu...za skrobni dan...to je diskutabilno. Zavisi koji grad, šta ima u ponudi, kako je spremljeno, koliko je isplativo, itd...U svakom slučaju najbolje je da pripremiš nešto i nosiš kutijicu sa sobom kako znaš...i da svoj obrok pojedeš bar otprilike kada mu je vreme, bez izgladnjivanja i improvizacija...
    Možeš krompir salatu tj krompir pomešan sa neutralnom salatom lepo da jedeš iz kutijice, ista stvar i sa pirinčem i slično...

Ako jedeš u restoranu (mislim pravom restoranu), uvek može rižoto sa povrćem ili sa vrganjima, krompir na razne načine, ....u restoranima bar ima šta da se jede. Salatu svakako uz to... Pasulj....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • SaleZr
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od SaleZr » pre 11 godine

Pozdrav svim clanovima, ja sam novi clan i od danas sam krenuo sa UNdijetom :D
    Zanima me da li neko moze da mi posaljes link koja hrana spada u proteinske dane, u skrobne itd...
    Negde sam vec video taj link ali nikako sad ne mogu da ga nadjem :D
    u napred hvala :D
  • Cvrcak
    Početnik
    Početnik

od Cvrcak » pre 11 godine

Hvala puno, pronasla sam u medjuvremenu temu :D Ubacujem uzine od sutra, upravo to mi i jeste bilo cudno, moze se desiti da se metabolizam ulenji, a tako nista necu dobiti.
  • SaleZr
    Početnik
    Početnik

Molim vam, je l' moze neko da mi kaze da li nesto smem da narucim kada uvece izadjem u neki klub?
    Da li je strasno ako popijem jedno pivo ili koktel neki? :D
  • Winnie
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Winnie » pre 11 godine

Kosi se s pravilima UN dijete, nije tako strašno al ako nije često.
  • snex
    Početnik
    Početnik

od snex » pre 11 godine

sa un dijetom sam krenula 9 januara i do sad sam skinula samo 2 kg. pre otprilike mesec dana bila sam na mesnoj dijeti, ima li to ikakve veze i ako ima kakve. meni je to malo s obzirom kako su drugi skidali kile, bar ono sto sam ovde citala. i jos jedno pitanje na proteinski dan da li moze da se jede prasetina (peceno na raznju).molim za hitan i brz odgovor, u brizi sam sta da radim dalje......pozzzz
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 11 godine

Možeš da jedeš prasetinu s ražnja na proteinski dan. Gubitak kilaže zavisi i od toga koja je početna težina. Ko ima više za izgubiti, brže i gubi tih prvih nekoliko kila.
  • snex
    Početnik
    Početnik

od snex » pre 11 godine

Krenula sam sa 85 kg,na visinu od 163 cm ,to je previse kila a malo je otislo za 15 dana.5
  • allena
    Početnik
    Početnik

od allena » pre 11 godine

Hm, ja ne bih da pametujem ali proces razgradnje masti počinje tek nakon 15 dana od deficita, što bi značilo da tek posle dve nedelje možemo pričati o pravom skidanju kg-a. Ja se ne razmišljam o brojkama - imam 90 (manje 16) dana pred sobom... To što neko mršavi više ili manje - pa ni ne goje se svi istim tempom.
    ... svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujemo...
  • snex
    Početnik
    Početnik

od snex » pre 11 godine

Sad mi malo lakse posle tvog odgovora.ja se bila zabrinula i u dilemi fa li nastavim ili odustanem. Iidem dalje pa kako mi bude. Hvala u svakom slucaju.
  • mamana82
    Početnik
    Početnik

od mamana82 » pre 11 godine

citala sam malo razne dnevnike i jelovnike pa sam malo zbunjena :?
    1. kiseli kupus? vidim da ih neko koristi kao salatu a opet negde sam procitala da posto je prepun soli se ne jede ,kao ni tursija :neznalica:
    2. opet za kiseli kups :-P da li kiseli kupus mogu kuvati na vitaminski dan ili na skrobni (ako je dozvoljen)
    3.ajvar! takodje znam da sam ga prosli put kada sam drzala dijetu 'smela"samo na skrobni dan i to u min.kolicinama a sada cak vidim da sme svaki dan kao i kecap :shock: :neznalica:
    4. cedjeni limun-da li sme u neogranicenim kolicinama? takodje sam visela da ide pola llimuna na 1l vode a ja toliko popijem na 2dl i to 2-3x dnevno.
    5.bundeva-ona lepa narandzasta :D -u sta na kraju spada??? jel sme na vocni ,skrobni ili koji dan?
    Opet se izvinjavam ako ova pitanja vec postoje ovde ali mnooogooo mi je skoro 300 str.da citam da bi nasla odgovore :oops:
  • SaleZr
    Početnik
    Početnik

I ja imam jos jedno pitanje, na protenski dan za veceru ne smem supu, ali da li smem za veceru uz jelo da popijem i casu jogurta? :D
    Inace posle 8 dana sam skinuo 4 kilograma, sa 95 na 91 a visina mi je 173. :D
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 11 godine

mamana82 napisao:citala sam malo razne dnevnike i jelovnike pa sam malo zbunjena :?
    1. kiseli kupus? vidim da ih neko koristi kao salatu a opet negde sam procitala da posto je prepun soli se ne jede ,kao ni tursija :neznalica:
    2. opet za kiseli kups :-P da li kiseli kupus mogu kuvati na vitaminski dan ili na skrobni (ako je dozvoljen)
    3.ajvar! takodje znam da sam ga prosli put kada sam drzala dijetu 'smela"samo na skrobni dan i to u min.kolicinama a sada cak vidim da sme svaki dan kao i kecap :shock: :neznalica:
    4. cedjeni limun-da li sme u neogranicenim kolicinama? takodje sam visela da ide pola llimuna na 1l vode a ja toliko popijem na 2dl i to 2-3x dnevno.
    5.bundeva-ona lepa narandzasta :D -u sta na kraju spada??? jel sme na vocni ,skrobni ili koji dan?
    Opet se izvinjavam ako ova pitanja vec postoje ovde ali mnooogooo mi je skoro 300 str.da citam da bi nasla odgovore :oops:

1. salate iz turšije a samim tim i kiseli kupus su dozvoljeni,
    2. kupus je neutralna namirnica i može da ide svim danima, na vitaminski dan da, sirov, iz turšije ako se sprema kuvanjem ili pečenjem na vitaminski dan onda bez dodataka soli i masnoća (ulja),
    3. po pravilima (odgovor autora) ajvar takođe spada u neutralne namirnice te se može konzumirati svim danima, po autorima industrijski kečap nije zabranjen ali nije ni preporučljiv zbog sadržaja šećera u njemu te se preporučuje pravljenje domaćeg kečapa ali bez dodataka šećera,
    4. svi sokovi od ceđenog voća smatraju se obrokom (1 šolja = 1 obrok/užina po pravilima za užinu), ta varijanta sa jednim limunom na 1.5-2 l vode se može piti tokom celog dana jer je manja koncentracija limunove pulpe pa se ne smatra obrokom,
    5. bundeva spada takođe u neutralne namirnice, tako da se može jesti svim danima (mmmm pečena bundeva, ali naravno bez dodataka šećera i zaslađivača) 8)
    SaleZr napisao:I ja imam jos jedno pitanje, na protenski dan za veceru ne smem supu, ali da li smem za veceru uz jelo da popijem i casu jogurta? :D
    Inace posle 8 dana sam skinuo 4 kilograma, sa 95 na 91 a visina mi je 173. :D

Šolja 3 dcl bistre supe (za preporuku neka iz kocke sa smanjenim procentom soli) je obavezna na proteinski dan nakon ručka, ali nije zabranjena da se popije i nakon večere, nije zabranjena da se popije nakon ručka ili večere na skrobni ili na uh dan ali se smatra kompletnim obrokom (1 šolja = 1 obrok/užina) na vitaminski dan. Jogurt ili mleko možeš umesto supe (mada je supa uvek izbor br.1) samo na proteinski dan ako je osnova tog dana niskomasni mlečni proizvodi 8)
    Slika
    Slika
  • mamana82
    Početnik
    Početnik

od mamana82 » pre 11 godine

Hvala Gigo :) onda vec imam nove recepte u glavi :013:
  • SaleZr
    Početnik
    Početnik