Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • big teacher
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od big teacher » pre 12 godine

pozdrav drustvo...Zanima me da li se uz pomoc ove dijete za 4 dana moze skinuti 2kg??? :009: :009: :009:
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

:D To sam ti odg.u inbox
  • big teacher
    Početnik
    Početnik

ee hvala draga :013: :013: :013: :013: et meni hvale 3kg paaa zar je moguce??? :hi-fi: :hi-fi: :hi-fi: :mahalo: :mahalo: :mahalo:
  • Somborka
    Amater
    Amater

Bravo!Pa naravno da je moguce :) tako sam i ja.
  • ninanajna
    Početnik
    Početnik

od ninanajna » pre 12 godine

Zdravo svima :) Zelela bih da zapocnem ovu dijetu on ponedeljka, ali pre toga da vas zamolim da mi resite neke nedoumice :)
    Zanima me, sta ako sam ja budna do 4h ujutru, kako onda isplanirati poslednji obrok u 20h? S tim da isto tako ustajem u 14-15h popodne.
    Dosta mi je usporen metabolizam pa me zanima da li mogu da podelim ove namirnice u 5 obroka, jer se inace tako hranim. Pa npr. kada je proteinski dan da jedem za dorucak 2 vocke, za uzinu i rucak da podelim rucak tj. da pojedem jedno parce mesa za uzinu , a onda za rucak jos jedno sa salatom i hlebom. I da isto tako podelim i veceru. Ako vec nisu dozvoljene uzine izmedju obroka, tj. neko voce ili povrce.
    I kao poslednje, zelela bih da drzim ovu dijetu mesec dana, tj. do prvog vodenog dana, jer mislim da ne bih izdrzala vise, a imam par kilograma viska, pa me zanima da li ce mi pomoci da ih skinem?
    Inace se hranim zdravo ali sam dobila par kg tokom zime, treniram i to, pa se nadam da se nece vratiti ako ranije prestanem.
    Hvala unapred na pomoci :)
    Skromnost je vrlina onih koji druge vrline nemaju.
  • big teacher
    Početnik
    Početnik

Et' nije da se hvalim za 5 dana -3kg :o drustvo jel ja to sanjam ili 'pak ne??Sto god bilo meni je jako drago :veseljak: :veseljak: :009: :009: pozdrav svima
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 12 godine

ninanajna napisao:Zdravo svima :) Zelela bih da zapocnem ovu dijetu on ponedeljka, ali pre toga da vas zamolim da mi resite neke nedoumice :)
    Zanima me, sta ako sam ja budna do 4h ujutru, kako onda isplanirati poslednji obrok u 20h? S tim da isto tako ustajem u 14-15h popodne.
    Dosta mi je usporen metabolizam pa me zanima da li mogu da podelim ove namirnice u 5 obroka, jer se inace tako hranim. Pa npr. kada je proteinski dan da jedem za dorucak 2 vocke, za uzinu i rucak da podelim rucak tj. da pojedem jedno parce mesa za uzinu , a onda za rucak jos jedno sa salatom i hlebom. I da isto tako podelim i veceru. Ako vec nisu dozvoljene uzine izmedju obroka, tj. neko voce ili povrce.
    I kao poslednje, zelela bih da drzim ovu dijetu mesec dana, tj. do prvog vodenog dana, jer mislim da ne bih izdrzala vise, a imam par kilograma viska, pa me zanima da li ce mi pomoci da ih skinem?
    Inace se hranim zdravo ali sam dobila par kg tokom zime, treniram i to, pa se nadam da se nece vratiti ako ranije prestanem.
    Hvala unapred na pomoci :)

Pa vidi... dok ne probaš ne možeš da znaš :).
    Sve ovo što si navela izlazi iz pravila i okvira UN dijete, ali ne znači da neće biti delotvorno. Već i samo razvrstavanje i kombinovanje namirnica po vrstama, kao i jedenje voća do ručka - trebalo bi da da rezultate.
    Pogotovo kad nemaš prevelik višak.
  • big teacher
    Početnik
    Početnik

da li je dozvoljen kečap sa tjesteninom???
  • Somborka
    Amater
    Amater

Nije preporucljiv kecap zbog secera,ali ja ga koristim kad prawim pizzu na uh dan. :o
  • big teacher
    Početnik
    Početnik

jako me zbunjuje sve ovo u vezi kečapa,mislim na SKROBNI ILI UH DAN
    recimo ovde piše https://www.dijeta.net/un_dijeta.htm da se smije jesti kečap :crybaby:
    al na drugom mestu sam procitala da se "ne sme jesti kečap-nego da se jede tjestenina sa prelivom ili slicno ili pizza sa paradajz pelata kao prelivom"
    sta je od ovog tacno???? :o
  • Somborka
    Amater
    Amater

Paradajz sok i paradajz pelat su dozvoljeni i mogu svaki dan da se konzumiraju jer paradajz je neutralna namirnica.Od paradajz pelata sam citala da se moze ukuwati i naprawiti preliv za pizzu,ali ne znam kako.Kecap,kao sto sam rekla,moze da se koristi,ali nije preporucljiv zbog secera koji sadrzi.Ja ga koristim samo kada prawim pizzu na uh dan,ali ne mnogo.
  • ninanajna
    Početnik
    Početnik

Da li krompir mora da se kuva? Ili, npr moze da se ispece na foliji bez ulja? :)
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 12 godine

moze moze....na dan je dozvoljena 1 supena kasika ulja...a ako pravis kolicinu za rucak i veceru,onda 1,5 kasika
  • Somborka
    Amater
    Amater

Naravno da ne mora samo kuwani,mozes ga peci u foliji bez ulja,ili sa jednom kasikom ulja bez folije sa zacinima.
  • ninanajna
    Početnik
    Početnik

Hvala vam puno devojke :)
Odgovori 4679 postova