Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Buvica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Buvica » pre 12 godine

Gospodine Miticu :) majonez i margarin dok si na djeti zaboravi, a jogurt mozes na proteinski dan, pod uslovom da si se odlucio da taj proteinski dan rezervises za mlecne proteine tj. jogurt, mladi sir itd.
    Cestitam na smaknutim kilicama i samo napred 8)
  • Mitic95
    Početnik
    Početnik

od Mitic95 » pre 12 godine

Hvala na odgovoru.
    Pozdrav
    01.02.2013- 98Kg
    19.02.2013- 92Kg
  • dzejn
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od dzejn » pre 12 godine

imam par pitanja pa rekoh bolje ovdje, moze i drugima da korisit :) :

-sta mislimo o humusu? za koji dan bi bio prikladan, ako je uopste?
    -a soya sos? ili bilo koji drugi sos koji se koristi u kineskoj kuhinji (oyster sos, slatko-kiseli etc)
    - a med? samo na uh dan?

hvala :oops:
  • leptir
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od leptir » pre 12 godine

Dobar dancic.
    Evo leptiric je doleteo ponovo, ali sa 8kg vise nego sto je odleteo :oops:
    Znaci oslabila sam 30kg, ali za godinu dana sam vratila nekih 8kg, ustvari nije za godinu dana, vec u septembru kada sam se vratila sa mora malo sam se opustila, pa su naisli svi oni praznici, božići(ja ih slavim 2), pa nove godinice, gde sam svesno prekrsila sva pravila jer posle dugo, dugo godina sam jela sve sto volim ali bez griže savesti.
    E sad je bilo dosta i zelim ponovo da oslabim tih 8kg i krenula sam pre 4 dana i tako to nekako lako ide i mnogo sam ponosna na sebe.
    Ljubim vas i eto druzicemo se opet, a čim ugrabim vreme pisem i svoj dnevnik i postavljam skalu sa svojim ciljem :wink:
    Poslacu vam slike sa mora, znaci posle 20god ja resila na more kad sam dovela liniju u red :wink:
    U zivotu ne cekaj da prodje oluja, uci ples na kisi
  • dadam
    Početnik
    Početnik

od dadam » pre 12 godine

svaka cast leptiricu na izgubljenih 30 kila a za tih 8 brzo ces se ti rijesiti ne brini,samo me zanima za koji period si skinula 30 kila ?? pozzz
  • tamiS
    Početnik
    Početnik

od tamiS » pre 12 godine

- ima puno instant napitaka, na koje si mislila ?

Cedevita, kafe (nes, jacobs, nescafe idr.)? Sa šećerom ili bez?? I da li se može jesti voće između obroka tokom dana, naravno u određenom vremenskom periodu kako je raspoređeno po danima?
  • Buvica
    Početnik
    Početnik

tamiS od napitaka ti je dozvoljen nes 2 u 1, kafa sa malo mleka i sve vrste cajeva 8)
    Voce se jede za dorucak (dve vocke) i za uzinu (jednu vocka) svaki dan u razmaku od 2h do rucka.
    Sto se tice vrste voca: banane, ananas, kostunjavo voce, suvo voce, kruske, grozdje moras da ogranicis u smislu kolicine i vremena konzumiranja, a to znaci da ih svaki dan mozes jesti, ali samo do rucka. Sto se kolicine tice, smes jednu bananu, osim na vocni kada mozes dve, ananas smes koliko stane u jednu kafenu solju, grozdje mozes grozd velicine sake, kostunjavo 50gr, ali podeljeno u 2-3 obroka.

Ne znam bas da li sam ti razumljivo napisala, ali ako nesto nisi skontala ti pitaj :)
    I da prelistaj dnevnike UN-ovaca, to ce ti dosta pomoci da pohvatas konce 8)
  • zvezdica_89
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od zvezdica_89 » pre 12 godine

imam jednu nedoumicu pa bih molila da mi pomognete :) kada nisam u mogucnosti na kraju rucka da pojedem supu, da li mogu umesto nje caj ili je bolje da zavrsim rucak bez ikakve tecnosti? nadam se da ce mi neko odgovoriti, hvala unapred :roll:
  • tamiS
    Početnik
    Početnik

od tamiS » pre 12 godine

Buvica napisao:tamiS od napitaka ti je dozvoljen nes 2 u 1, kafa sa malo mleka i sve vrste cajeva 8)
    Voce se jede za dorucak (dve vocke) i za uzinu (jednu vocka) svaki dan u razmaku od 2h do rucka.
    Sto se tice vrste voca: banane, ananas, kostunjavo voce, suvo voce, kruske, grozdje moras da ogranicis u smislu kolicine i vremena konzumiranja, a to znaci da ih svaki dan mozes jesti, ali samo do rucka. Sto se kolicine tice, smes jednu bananu, osim na vocni kada mozes dve, ananas smes koliko stane u jednu kafenu solju, grozdje mozes grozd velicine sake, kostunjavo 50gr, ali podeljeno u 2-3 obroka.

Ne znam bas da li sam ti razumljivo napisala, ali ako nesto nisi skontala ti pitaj :)
    I da prelistaj dnevnike UN-ovaca, to ce ti dosta pomoci da pohvatas konce 8)

Hvalaaaa :D
  • Buvica
    Početnik
    Početnik

zvezdica_89 napisao:imam jednu nedoumicu pa bih molila da mi pomognete :) kada nisam u mogucnosti na kraju rucka da pojedem supu, da li mogu umesto nje caj ili je bolje da zavrsim rucak bez ikakve tecnosti? nadam se da ce mi neko odgovoriti, hvala unapred :roll:

Ta supica je propisana i obavezna na taj dan, ali postoje i ljudi na forumu koji je ne primenjuju. Ako si u mogucnosti ti se potrudi da je konzumiras na taj dan, imas raznih kombinacija da je poneses i na posao i negde vani, ako ne.... Ti izaberi 8)
  • zvezdica_89
    Početnik
    Početnik

od zvezdica_89 » pre 12 godine

ok, potrudicu se kad god mogu. hvala na odgovoru :)
  • Samo žena
    Početnik
    Početnik

od Samo žena » pre 12 godine

Može li kisela voda da se pije u toku UN dijete? :)
  • vikii
    Početnik
    Početnik

od vikii » pre 12 godine

Kisela voda je zabranjena,kao i sve vrste sokova cak i onih na kojim pise 100 % prirodni!!! Ali mozes sama sebi cediti sokove od voca to mozes piti. U vodu mozes staviti 1 limun na 1,5 do 2 l vode. Ja rado pijem tako vodu,puno je osvezavajuce nego normalno. :mahalo:
  • Samo žena
    Početnik
    Početnik

od Samo žena » pre 12 godine

vikii napisao:Kisela voda je zabranjena,kao i sve vrste sokova cak i onih na kojim pise 100 % prirodni!!! Ali mozes sama sebi cediti sokove od voca to mozes piti. U vodu mozes staviti 1 limun na 1,5 do 2 l vode. Ja rado pijem tako vodu,puno je osvezavajuce nego normalno. :mahalo:

Hvala! :( Ja sam držala prije 2ije godine UN dijetu, ali nigdje nisam mogla da nađem da li je kisjela voda dozvoljena. A sokove sam izbacila skroz, tako da mi to nije problem! :veseljak:
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 12 godine

Kojim danima se moze koristiti jogurt i hleb?hleb u kojim kolicinama?
Odgovori 4679 postova