Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    od 314pezos » pre 16 godine

Limun retko ko konzumira čist (jedino ga ja jedem kao mandarinu) obično ga svi konzumiraju isceđeno i bez pulpe uz vodu ili čaj tako da se on i nesmatra obrokom.

Po pravilu bi trebalo pojesti na UH dan bar 100-200 gr testa, da li makarone, ili neke pogače bilo čisto ili uz neki prilog.

Uz to što si nabrojala ide ti i paprika, patlidžan, tikvice.
    Slika
    Slika
  • Alien
    Početnik
    Početnik

od Alien » pre 16 godine

Mene muce ovi dani za Bozic..ja idem kod mojih roditelja i nije moguce da se pridrzavam dijete tri dana..to ce biti nemoguce pored mame i tate i svega sto ce pripremiti...da se ne lazem. Tako mi je zao poremetiti sve ovo sto sam postigla..to gledam kao ciscenje organizma i sada cu to poremetiti...Necu mnogo jesti, hljeb i slatkise ne planiram nikako jesti...ali opet nece biti povrca, i ostalih namjernica da bih mogla da to rasporedim ova tri dana..da li ce mi puno omesti dijetu..ako ova tri dana ne budem u skladu sa dijetom...ili imate neki savjet da to prodje sto bezbolnije :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Predloga nema ... jedina varijanta je da se izvineš mami i tati i da im kažeš da je tebi zdravlje najbitnije i da si ti na specifičnom režimu ishrane, pa kažeš majci šta da si spremiš ili sama spremiš obrok
    Slika
    Slika
  • Alien
    Početnik
    Početnik

od Alien » pre 16 godine

Nema druge...tako ce i da bude. Necu da pokvarim sve ovo :)
  • Alien
    Početnik
    Početnik

od Alien » pre 16 godine

Opet ja sa novim pitanjem :)

Citala sam da se ne preporucuje mijesanje mesa i sira tj. mlijecnih proizvoda..dvije vrste proteina....
    To se znaci odnosi i na jogurt...ja ga mnogo volim pa ne znam da li smijem jednu malu casu da popijem uz rucak?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 16 godine

Pre neki dan sam bas razgovarala sa mamom i rekla joj da ovaj put nalazim NACIN ne IZGOVOR. Bez obzira na sve.. Sve se moze kad se hoce... Idem do kraja!

Sto se tice Bozica, mama je vec pripremljena i zna da si na dijeti tako da ce verovatno imati razumevanja... Sve je samo na tebi... 8)
    Evo sta si rekla 20. decembra... :)

Znanje da cu lepo da izgledam mi je mnogo vaznije od pizze koja divno mirise, ili neceg slicnog. To je samo trenutak zadovoljstva koji i nije vredan moje lepe figure.

Jogurt mozes samo na proteinski dan ali nije preporucljivo da se mesa sa mesom... Znaci odluci da na jedan proteinski dan jedes npr. sir pa onda uz sir mozes jogurt do mile volje... Naravno, sir treba da bude nemastan... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • gaga_81
    Amater
    Amater

od gaga_81 » pre 16 godine

Jel ok na proteinski dan jesti svinjsku sunku sa smanjenim postotkom masnoce koja na 100 gr ima 114 kalorija.Npr.za rucak 100 gr,za veceru 50gr?Ili bolje neko kuvanje sa piletinom i sl.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Autorice dijete preferiraju od mesa kuvano i dinstano a ako bi se morao odlučiti za neku mesno preraževinu ili neki mesni proiuzvod onda bi to sigurno bila sušena/dimljena šunka jer je to ipak čisto meso bez aditiva tako da imaš od Gige zeleno svetlo i slobodno digni kolčinu npr na 200 / 100 gr
    Slika
    Slika
  • gaga_81
    Amater
    Amater

Hehehehe,al ja imam samo pakovanje od 175 gr :( bice mi i to dovoljno
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Uzmeš 2 pakovanja i taman
    Slika
    Slika
  • gaga_81
    Amater
    Amater

:D hehe,evo ja rucala,jedva pojela i 100 gr...stvarno..jedno 70-80 gr mislim da bi bilo dovoljno
  • ancxy.011..
    Početnik
    Početnik

od ancxy.011.. » pre 16 godine

Zdravo svima.Mene zanima da li moze nesto da se uzme posle 20h!?Sada ce skoro 1,a ja sam uzasno gladna vec duze vreme,iako sam vecerala.Inace,danas mi je bio skrobni dan.HELP!! :(
  • gaga_81
    Amater
    Amater

Smije voda :) Ja od pocetka dijete pa do sada nisam nista jela poslije 8 sati navece,jedino ako sam gladna popijem caj i on me nekako zasiti!Ili se bacim u horizontalu i prespavam!
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jedna mala » pre 16 godine

jedina varijanta je ako si bas mnogo gladna da pojedes neku salatu cisto da ti zavara glad ne bi trebalo posle 20h nista jesti
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Najbolji lek je ranije na spavanje 8)
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova