Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Sanjili
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Sanjili » pre 13 godine

Ja mislila i cimet i cokoladu,al' dobro :) Hvala na odgovoru ;)
  • Kasper
    Početnik
    Početnik

od Kasper » pre 13 godine

Danas mi je drugi dan Un dijete, i nadam se najboljem :)
    zanima me samo, u vezi doručka, da li mogu da se jedu dve banane za doručak, pa sutradan opet 2 banane, s tim da su visoko kalorične? :)
    hvala unapred :)
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

Ne može. Za doručak možeš samo jednu bananu. Samo na vitaminski dan možeš u toku dana da pojedeš dve banane.
    Ostalo voće jedeš u paru, a ako je malo kao što su mandarine, klementine... možeš i po 3, 4 ili šaku nekog sitnog voća.
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 13 godine

Winnie napisao:Ne može. Za doručak možeš samo jednu bananu. Samo na vitaminski dan možeš u toku dana da pojedeš dve banane.

Da nadodam kako se na vitaminski dan jedna banana jede za doručak, a ako se ne jede banana za doručak, mogu odjednom dvije za ručak. Poslije ručka se banane ne konzumiraju. Dakle, banane se konzumiraju zaključno s ručkom. Kao i ananas, grožđe i lubenica. I slično voće koje ima višlji GI. :)
  • rebeca92
    Početnik
    Početnik

od rebeca92 » pre 13 godine

Zdravo svima! :)

Čitam forum već nekih mesec dana od kada sam rešila da počnem UN i evo sinoć se i registrovah. Jutros se merila, posle 17 dana otišlo ravno 5 kg, ja presrećna. :D
    Oduševljena sam radom foruma i iako imam dosta iskustva sa UN-kom naučila sam dosta novih stvari. Knjigu sam naručila, očekujem da stigne, pa da sve bude po propisu. :) Ne znam da li ću moći tako često da pišem zbog obaveza na faxu, ali ću se potruditi.

Jedno pitanje od mene: Utorkom za večeru, a sredom za ručak ne mogu da se vratim kući sa faxa i jedem. Menzu imam uplaćenu, ali ne znam koliko je sigurno da tamo jedem budući da ne znam šta stavljaju u hranu. Koja je vaša preporuka? Za voćne dane je ok, problem su mi ostala tri.

Toliko od mene. Idem da dovršim grejp. :D

I samo da dodam: Kako stojimo sa morskim plodovima? Smeju? Svi? Preporučljivi? Količina?
    "Being Queen means nothing. All I care about is you." ♥
  • Kasper
    Početnik
    Početnik

Hvala ti, skupljam informacije, i samo čitam šta drugi pišu. Ali nekako mi uvek nešto promakne. :)

Kada je u pitanju testenina, mogu da jedem špagete sa tomatinom na primer?
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 13 godine

Naravno da smiješ. Možeš i uz tomatino i drugo povrće u kombinaciji sa špagetama. Npr. špagete sa gljivama sa malo umaka od paradajza, špagete s paradajzom, paprikom, gljivama, špagete s kupusom i slično ... :)
  • Kasper
    Početnik
    Početnik

Hvala ti najviše, pribojavala sam se da ne smem hahaha
    Ovako je baš raznovrsno :)

a pošto mi niko nije odgovorio, a moram da umirim savest, da li će nešto uticati na to što sam popila supu kad je bio skrobni dan? :shock:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Pošto ni ja nisam siguran da li je dozvoljeno popiti supu na kraju skrobnog dana ili pak na UH dan (mada ne vidim razloga da ne može) pitanje sam prosledio autorima pa ćemo uskoro dobiti i odgovor na ovu nedoumicu.
    Slika
    Slika
  • Kasper
    Početnik
    Početnik

Pa ne verujem da može mnogo da šteti, pogotovo što je bez rezanaca.
  • rebeca92
    Početnik
    Početnik

A moji odgovori? :( :cry:
  • onjegina
    Početnik
    Početnik

od onjegina » pre 13 godine

rebeca92 napisao: Menzu imam uplaćenu, ali ne znam koliko je sigurno da tamo jedem budući da ne znam šta stavljaju u hranu. Koja je vaša preporuka? Za voćne dane je ok, problem su mi ostala tri.

Ovo moraš sama da oceniš. U menzama je hrana prezačinjena i zapržena, koliko ja znam. A uz to su i vrste namirnica izmešane (skrob, proteini, uh). Možda ipak možeš nešto da izabereš (tipa graša za skrobni dan, neko meso za proteinski...), 8ili, pak, da spremiš i poneseš hranu od kuće.
    rebeca92 napisao: Kako stojimo sa morskim plodovima? Smeju? Svi? Preporučljivi? Količina?

Morski plodovi mogu na proteinski dan. Bitno je samo da ih ne mešaš sa skrobnim namirnicama.
  • rebeca92
    Početnik
    Početnik

Hvala, onjegina!

Mislila sam da jedem kukuruz na skrobni. Njega uvek ima i samo je kuvan + salata. Za ostale dane ću morati da se snađem i nosim nešto suvo... Pih :(
  • tijanow
    Početnik
    Početnik

od tijanow » pre 13 godine

Da li se 'pola od rucka' misli samo na jelo koje je karakteristicno za taj dan(krompir,meso,sir,jaja,pasulj...) ili i na neutralno povrce?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Jeste, tako je, ali ćeš sigurno prepoloviti (mada to i nije obaveza) i prilog od neutralnog povrća kao i salate jer treba biti umeren 8)
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova