Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • debelguza
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od debelguza » pre 13 godine

Koje mi vitamine preporucujete dok sam na ovoj dijet?Koje ste vi pili i pijete?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Vitamini nisu zabranjeni čak su i preporučljivi samo treba obratiti pažnju na "oligovi" vitamine jer kod pojedinaca znaju da pojačaju apetiti te ih treba zaobilaziti ... preporuka je multivitaminski komplex "centrum" jer u jednoj tableti obezbeđuje minimalne dnevne količine vitamina.
    Slika
    Slika
  • dragana1203
    Početnik
    Početnik

od dragana1203 » pre 13 godine

Imam jedno pitanjce? Da li za skrobni dan moze da se jede paprika punjena sa krompirom?
    Unapred hvala....
    pozzz
    :D
  • onjegina
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od onjegina » pre 13 godine

Naravno da može. Paprika je neutralna, krompir je skrobna namirnica. Samo nemoj da ubacuješ nikakve proteine - tipa pavlake i sl. :D
  • zzzoka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od zzzoka » pre 13 godine

ja opet imam pitanje, da li se moze jesti supa sa junecom kockicom na prot. i skrobni dan?
  • onjegina
    Početnik
    Početnik

od onjegina » pre 13 godine

Na proteinski može, ali na skrobni ne bi trebalo, jer u sebi sadrži proteine. No, zato možeš koristiti povrtne kocke.
  • bobica985
    Početnik
    Početnik

od bobica985 » pre 13 godine

Imam jedno pitanje, da li ujutru mora da se pojedu 2 vocke i da li moze saka suvog voca umesto svezeg? Jako mi je tesko da pojedem 2 vocke ujutru, bude mi muka...
  • Brinet
    Početnik
    Početnik

od Brinet » pre 13 godine

Imam pitanje u vezi vodenog dana. Mora li on da se ispostuje? Ja sam inace poznata po tome da kad sma gladna imam jake vrtoglavice i mucnine pa bi ga verovatno tesko podnela a uglavnom sam sama sa klincima. Utice li preskakanje na mrsavljenje? I ako se preksace kako se nastavlja sa dijetom?
    hvala
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

bobica985 napisao:Imam jedno pitanje, da li ujutru mora da se pojedu 2 vocke i da li moze saka suvog voca umesto svezeg? Jako mi je tesko da pojedem 2 vocke ujutru, bude mi muka...

Za dorucak je preporucljivo iskljucivo sveze voce... :)

Imam pitanje u vezi vodenog dana. Mora li on da se ispostuje? Ja sam inace poznata po tome da kad sma gladna imam jake vrtoglavice i mucnine pa bi ga verovatno tesko podnela a uglavnom sam sama sa klincima. Utice li preskakanje na mrsavljenje? I ako se preksace kako se nastavlja sa dijetom?
    hvala

Pozeljno je ali ne i obavezno... Ako bas znas da ne mozes preskoci ga mada bih ti preporucila da pokusas pa ako ne izdrzis pripremi unapred supu od povrca i to jedi tokom dana (samo supa, ne i povrce)... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dragana1203
    Početnik
    Početnik

od dragana1203 » pre 13 godine

Cao svima !!!
    Sutra mi je UH dan pa me interesuje da li za rucak mogu da pojedem dve suve perece ili 100-200grama fornetija?
    Hvala unapred na odgovoru!!

Pozzz
    :D
  • Ana-banana
    Amater
    Amater

od Ana-banana » pre 13 godine

Ne znam te suve perece kako se prave,ali forneti ne,lisnato testo je zabranjeno na ovoj dijeti! Ja mislim da su forneti lisnato,a i ako nisu ipak su zabranjeni,jer ubijaju od kalorija,tako su urednici napisali! :wink:
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 13 godine

Sme li se kakao? :neznalica:
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Da, umesto kafe... Sa niskomasnim mlekom i bez secera... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Brinet
    Početnik
    Početnik

od Brinet » pre 13 godine

Na UH dan (sutra) razmišljam da pravim lazanje od povrća ali me brine bešamel sos? On se pravi od mleka i brašna....smem li to? Po nekoj logici i lazanje su od brašna i mleko je u kolačima pa bi valjda trebalo da može :D
    Molim za odgovor :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Sosovi nisu dozvoljeni tokom dijete... Bar ne ti koji se prave sa brasnom... :)
Odgovori 4679 postova