Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • saraja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od saraja » pre 13 godine

Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii za bundevu njam njam njam
  • --->the.maca<---
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od --->the.maca<--- » pre 13 godine

Zanima me sta bix smela da pijem tokom dijete uvece kad izadjem,posto znam da nije dozvoljen alkoxol niti sokovi? :pivo:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Negaziranu vodu. blage biljne nezaslađene čajeve kao i kafu i nesa (kafa ili nes može sa malko mleka) 8)
    Slika
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

A mozes i limunadu bez secera... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Barbara
    Početnik
    Početnik

od Barbara » pre 13 godine

Kako bih mogla da ubacim ovsene pahuljice, recepti iz knjige sa ovsenim mi se ne dopadaju, a naravno obicno sam ih jela sa jogurtom? Je l' ima neko neku kreativnu ideju? :)

I step out of the ordinary..I am on my way, can't stop me now!
    ...What have you done today to make you feel proud?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ovsene ili bilo koje pahuljice i jogurt t.j. mlečni proizvodi ne idu pod ruku zajedno tokom dijete, tako da ćeš se morati zadovoljiti predlozima iz knjige ma koliko ti se ne dopadaju jer ono što nam se dopadalo i u čemu smo uživali nas je i dovelo do situacije u kojoj jesmo ... zato ma koliko nam je lek gorak uzimamo ga za zdravlje, biće vremena i za uživanje :) 8)
    Slika
    Slika
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 13 godine

Da li vrijede one priče tijekom ove dijete kako bi bilo poželjno piti vodu tek 2 sata nakon obroka kao i prestati sa pijenjem vode 20ak minuta prije jela? Jer navodno voda usporava probavljivanje obroka u želucu?
  • bas_bas_bucka
    Početnik
    Početnik

od bas_bas_bucka » pre 13 godine

Pomagajte.
    U nedelju, ne sutra nego sledecu, nosim babine mom bratancu. E, sad meni ce tada da bude 62-gi dan - vocni, koji bih ja zamenila za proteinski ali ne znam kako. Mislim znam kako cu taj dan, ali ne znam kako posle da nastavim. Dali je u tom slucaju 63-i dan vocni ili skrobni?
    Vita jela, zelen bor, molim brzi odgovor :D
    UN 06.09.11.-04.12.11. minus 21kg
    UN 10.05.12.-

Jos jedan prodje dan
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Moj ti je predlog ne da izvršiš zamenu nego da izbaciš jedan dan (što bi ti i autori preporučili) i to izbaci u subotu UH dan koji ti je po rasporedu i umesto njega ćeš u subotu imati vitaminski a u nedelju proteinski i dalje redom kako idu dani.
    Slika
    Slika
  • Ajvi
    Početnik
    Početnik

od Ajvi » pre 13 godine

Da li je mnogo pojesti 80 gr badema za vitaminski dan (rasporedjeno 40 gr za uzinu i 40 gr za veceru)?
  • bas_bas_bucka
    Početnik
    Početnik

od bas_bas_bucka » pre 13 godine

314pezos napisao:Moj ti je predlog ne da izvršiš zamenu nego da izbaciš jedan dan (što bi ti i autori preporučili) i to izbaci u subotu UH dan koji ti je po rasporedu i umesto njega ćeš u subotu imati vitaminski a u nedelju proteinski i dalje redom kako idu dani.

To mi izgleda skroz logicno i prihvatljivo. Hvala pezos.
    UN 06.09.11.-04.12.11. minus 21kg
    UN 10.05.12.-

Jos jedan prodje dan
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ajvi napisao:Da li je mnogo pojesti 80 gr badema za vitaminski dan (rasporedjeno 40 gr za uzinu i 40 gr za veceru)?

Izbegavaj koštunjavo voće kao nosioce glavnih obroka, možeš ih u glavnim obrocim koristiti kao začinski dodatak glavnom jelu a što se tiče količine koštunjavog ili suvog voća za užinu je stvar sledeća:
    - Koštunjavo voće (kikiriki, badem, orasi, pistaći, semenke suncokreta i bundeve, indijski orah, brazilski orah i slično) je maksimalna dozvoljena dnevna količina 100 gr podeljena u 3-5 obroka tako da ispada da je po obroku od 20-33 gr.
    - Sušeno voće (suve šljive, smokve, grožđe, kajsije itd) je maksimalna dozvoljena dnevna količina 100 gr podeljena u 2-3 obroka tako da ispada da je po obroku od 33-50 gr.
    - Ako pravite kombinaciju sušenog i koštunjavog voća onda gledajte da količine budu od minimalnih prepolovljenje što bi bilo 10-15 gr koštunjavog i oko 15-20 gr sušenog voća.

Napomena: maksimalno dozvoljene količine koštunjavog i suvog voća važe samo za vitaminski dan, ostalim danima je preporuka da su te maksimalne količine prepolovljene što znači da je maksimalno 50 grama.
    Slika
    Slika
  • dolekile
    Početnik
    Početnik

od dolekile » pre 13 godine

Danas krecem sa Un dijetom i treba mi Vasa pomoc posto mi neke stvari nisu jasne.

1.Da li se hljeb moze jesti svaki(osim vocnog naravno) ili se jede samo na proteinski dan po kriska hljeba??
    2.Da li na proteinski dan mozemo ispeci na primjer piletinu u tavi na maslinovom ulju??
    3.Da li mozemo kuhati meso ili povrce na maslinovom ulju???

I kako da napravim svoj dnevnik pa da mi tu pomognete ako moze da na ovaj nacin ne dosadjujem ljudima

Hvala!!
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

1. hleb se može jesti svi danima za ručak osim na vitaminski i na vodeni dan,
    2. možeš ali više preferiraj da meso bude dinstano ili kuvano radi lakšeg varenja,
    3. možeš, ali samo na maksimalno jednoj supenoj kašiki ulja mada treba izbegavati maslinovo ulje u jakoj termičkoj obradi jer gubi zdrava svojstva i za takve namene je bolje se opredeliti za neku drugu vrstu ulja,

- Dnevnik možeš otvoriti na lokaciji viewforum.php?f=17
    Slika
    Slika
  • Ajvi
    Početnik
    Početnik

od Ajvi » pre 13 godine

Da li za veceru na UH danu mogu pojesti dve stangle milka cokolade :) ?
Odgovori 4679 postova