Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od alfa » pre 14 godine

Čita li ovde neko i par postova iznad ili samo dođe postavi pitanje i čeka odgovor na ono koje je sam postavio?
    Ovo za limunadu čitam ne znam koji put... pre neki dan je bilo isto.
    Uvek je korisno pročitati i odgovore na pitanja koja je postavio neko pre nas... svašta se tu može naučiti. :)
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

od killahbabe86 » pre 14 godine

Alfa, malo je tesko iscitavati 170 strana :) Pogotovo sto se, kao sto ti kazes, pola pitanja ponavlja, ima vise odgovora na isto pitanje, i tema se ne bazira samo na pitanjima, vec se ljudi i dopisuju.. Ja prvo krenula od prve strane da listam, pa mi dosadilo, pa sam onda unatraske krenula, pa sam i tu volju izgubila :) A ja jos trenutno imam dosta slobodnog vremena, zamisli kako je onima koji nemaju?! :)

Nego drugari, (izvinjavam se ako je ovo pitanje vec neko postavio) kakva je politika vezano za cedevitu?
    Hvala unapred! :)
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 14 godine

Nisam sigurna, ali mislim da je i za nju isto pravilo, cedevita kao obrok, tj uzina ...

Ali ne znam zasto bi nju pila, kada ona kad se razmuti bude kao gazirana :muka:

Bolje nacedi limun ili narandzu :) Lepse je to sigurno nego cedevita koja nije bas najzdravija :) Slatka je i ima puno vestackih zasladjivaca :009:
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

Kao gazirana?! Hehehe.. nemam takvo iskustvo sa njom! Mozda ako se previse stavi ima takav ukus! Dosadice mi voda, a koliko znam da se limunada tretira kao obrok.. A ionako moram zbog imuniteta piti vitamine neke sto mi je doktor preporucio, pa zato i za cedevitu pitam! :)
    Verovatno si u pravu,iako se nadam da nisi! :roll:
  • Radmila
    Amater
    Amater

Pa na 1,5 litar vode iscedis jedan limun, to mozes ceo dan da pijes, i to se ne racuna kao obrok!

Ja kad sam je pila, stavim jednu ravnu kasiku cedevite, u casu i bude gazirano, nije mi ni prijala, nisam je puno ni pila ... Bolje uzimaj vitamine u obliku voca i povrca, nego u obliku vestackog soka :)

P.S. podebljah ovo za limunadu, da ne bi non stop neko ispitivao za limunadu! :)
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

Joooj draga, pa zato ti je i bilo bljak, previse si stavljala! :)
    No dobro, poslusacu te, da me ne bi opet tukla onim stapicem, kao u dnevniku! :wink: Hvala :009:
  • Radmila
    Amater
    Amater

:16: a volim stapic :) ma bas nisam stavljala previse, nego ne volim takvu vrstu sokova :)

Zaobidji sve sto je vestacko :) to je jedini ispravni savet koji mogu da ti dam :) :009: :009: :009: :009: :009: :009: :009:
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

Tako sam i mislila! Bas si party braker :( Salim se naravno! Hvala ti punoooo :)

Evo jos jednog pitanjca- videla sam u receptima za UN dijetu recept za pohovani sir, pa me interesuje da li je pohovanje stvarno dozvoljeno?

I na nekom sajtu sam medju navedenim obrocima za skrobni dan videla i knedle(bez sljiva, naravno), pa me zanima zna li neko nesto o tome, posto u pravi recept idu brasno i margarin izmedju ostalog,a to koliko ja znam nije dozvoljeno..
    Hvaalaaaa opppeet! :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Cedevita svakako nije dozvoljena zbog secera ili vestackog zasladjivaca... :)
    Bas se pitam da li su dali recept za taj pohovani sir... Da bi pohovala kackavalj (vrlo kcal) osim prezli koje mozda tretiraju kao hleb treba ti ipak i jaje da bi se prezle uhvatile a i malo vise ulja nego sto je to dozvoljeno UN dijetom (1 kasika dnevno)... Tako da mi nije jasno i bas bih volela da vidim taj recept... Moje misljenje je da pohovani sir svakako nije dozvoljen...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

Naravno da znam kako se pohuje, zato sam se i ja cudila.. al' evo vidi: viewtopic.php?f=18&t=324 (otp. na dnu stranice)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Pogledala sam... :)
    U vrhu posta lepo pise da su recepti iz knjige 'Sta posle?' Tako da su to recepti za posle UN dijete i odrzavanja... Osim jaja na UN dijeti tu bi bio problem i susam koji predlazu...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

jooj, nisam to videla, izvinjavam se, samo sam nazive recepata, i ponegde sastojke, pretrcavala, u potrazi za inspiracijom! ;)
  • krki
    Početnik
    Početnik

od krki » pre 14 godine

A jel bih smela na UH dan da pojedem jednu kiflu sa susamom za rucak? :/
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

Kol'ko ja znam mozes, i to ne jednu, nego 3 :) Ali ipak neka ti neko "strucno lice" potvrdi! :)
  • krki
    Početnik
    Početnik

od krki » pre 14 godine

Hvala... :D Mnogo mi je 3... 1,eventualno 2 ce mi biti dovoljne.... :)
Odgovori 4679 postova