Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od lasata » pre 14 godine

Do 250gr je porcija gotovog jela, odnosno pecenog mesa... :)
    Ne znam na sta mislis kad pitas za ostale dane... Ali logikom stvari na skrobni dan, kad jedes skrobno povrce i njega ogranici na do 250gr dok neutralnog mozes i vise... Na UH dan ti je mera npr. jedna podloga za picu, za veceru parce torte ili 3-4 manja kolaca...
    Sto se voca tice imas ogranicenje za lubenice, grozdje, banane i ananas...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Minies
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Minies » pre 14 godine

ma znam to za voće, nego sam mislila za sir, jel isto 250 gr i negdje sam već pročitala za tjesteninu i pizzu ali ne znam gdje, nisam zapamtila.. ja inače radim sama pizzu i nikad ne znam odrediti kolika gramaža treba jer možeš staviti tijesta koliko oćeš...
    potražit ću još malo, fala na odgovoru :009: :009:
    UN DIJETA 14.06.11 100kg; 13.07.11 91,60kg; 11.08.11 85,70 kg; 13.09.11 79,00 kg
    ODRŽAVANJE 13.09.11 79,00kg 14.10.11 75,00kg
  • Olivija
    Početnik
    Početnik

od Olivija » pre 14 godine

Hvala na odgovovorima:
    @killahbabe: svakako ću voditi računa o tomwe šta jedem i tamo, ali ne vjerujem da ću baš biti u mogućnosti da kombinujem namirnice..u suštini izbjegavaću brzu hranu i paziti na količinu, pa se nadam da neće biti nekih drastičnih posledica:
    @LASATA: a da li da tih 7 dana dopunim nastavkom dijete ili da ih računam u ovih 90 dana?
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 14 godine

Minies napisao:ma znam to za voće, nego sam mislila za sir, jel isto 250 gr i negdje sam već pročitala za tjesteninu i pizzu ali ne znam gdje, nisam zapamtila.. ja inače radim sama pizzu i nikad ne znam odrediti kolika gramaža treba jer možeš staviti tijesta koliko oćeš...
    potražit ću još malo, fala na odgovoru :009: :009:

Gotova podloga za pizzu je oko 150-200g testa.
    Ako je već praviš sama, slobodno deo brašna zameni integralnim.
    Olivija napisao:Hvala na odgovovorima:
    @killahbabe: svakako ću voditi računa o tomwe šta jedem i tamo, ali ne vjerujem da ću baš biti u mogućnosti da kombinujem namirnice..u suštini izbjegavaću brzu hranu i paziti na količinu, pa se nadam da neće biti nekih drastičnih posledica:
    @LASATA: a da li da tih 7 dana dopunim nastavkom dijete ili da ih računam u ovih 90 dana?

Kombinovanje namirnica je krajnje jednostavno: kad za obrok imaš krompir i meso, odaberi samo jedno. Eventualno se ne moraš držati rasporeda kako je predviđeno UN dijetom, ali ćeš bar ostati u stanju stagnacije ukoliko ne budeš mešala skrob i proteine. Ja sam tako uradila dok sam bila na odmoru.
    Kad se vratiš, po meni je najbolje da kreneš ponovo od prvog dana... svakako nećeš ništa izgubiti ako tako uradiš.
    Ali Las će svakako odgovoriti na šta je ona mislila.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

I ja mislim da je bolje da krenes po povratku od pocetka ako vec pauziras sedam dana... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • marush
    Početnik
    Početnik

od marush » pre 14 godine

Imam jedno pitanje u vezi sa UN-om...ili bolje reći, nedoumicu....

U velikom broju postova vidim da se pečurke tretiraju kao "neutralno" povrće i koriste svakog dana osim vitamisnkog....budući da je to u osnovi biljni protein (koliko ja znam, koristi kao zamena za meso :26: ), zar one ne bi trebalo da se jedu samo na proteinski dan i to posebno...hmmmm...nije mi jasno :shock:

Prosto se plašim da ih uključim u recepte da ne bih nešto pogrešila ili usporila mršavljenje....ja ih uopšte nisam koristila kada sam nekada ranije držala UN-ku i fenomenalno stesala liniju...

Eto...ovo je više razmišljanje naglas, nego pitanje...

pozzz :mahalo:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Potpuno si u pravu... Pecurke su biljni proteini ali iz nekog razloga UN dijeta ih tretira kao neutralnu namirnicu pa mogu da se jedu svakodnevno... :)
  • Karakter
    Početnik
    Početnik

od Karakter » pre 14 godine

Pozdrav svima, tek sam se prikljucila forumu tako da se jos snalazim medju temama...
    Na UN dijeti sam od 24.7., dakle od nedjeljem, za sada ide ok, osjecam se dobro, bude tu i tamo malo gladi no izdrzim.
    Nedavno je rodica bila na istoj dijeti i smrsavjela je 12 kg za dva mjeseca, treci mjesec je odustala, kaze pocela je "varati" pa sad koristi HL.
    Mene zanima da li se moze jesti kukuruz na skrobni dan? Kuhani kukuruz, u kojim kolicinama itd... Strasno ga volim, sad je sezona pa ako bih ga mogla iskoristiti bilo bi mi ful super!
  • AlanViBritannia
    Početnik
    Početnik

od AlanViBritannia » pre 14 godine

Moze kukuruz na skrobni dan, a sama odredi koliko ces [da ne bude preterano, a ne moras ni da se unistavas da pojedes pola klipa].

Npr, ja bih pojeo 2 klipa za rucak i 1 za veceru. :)
  • donvito
    Početnik
    Početnik

od donvito » pre 14 godine

Dali moze da se popije koja casa limunade naravno bez secera?
  • donvito
    Početnik
    Početnik

od donvito » pre 14 godine

I jos jedno pitanje da li bi moze obrok da bude vise od 250gr na proteinski i skrobni dan?
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 14 godine

donvito, nemoj pisati jedan za drugim postom, imas u desnom uglu dugmence uredi, tu klikni i dodaj pitanje :)

sto se tice limunade, napravis na 1.5l vode 1 limun, jako blaga limunada, nju mozes piti ceo dan umesto vode...

Malo jacu limunadu, mozes piti kao prepodnevnu uzinu, a za vitaminski dan mozes i kao popodnevnu uzinu... Sto znaci malo jaca limunada se racuna kao jedan obrok.

Nisam sigurna da li bi ti bilo potrebno vise od 250gr npr mesa na proteinski dan ... Ali za ovo drugo pitanje bolje neko strucniji da ti odgovori ... Mada moj savet, pridrzavaj se tih 250 gr :)
  • krki
    Početnik
    Početnik

od krki » pre 14 godine

Ja sam ocajna.... 20 dana sam na dijeti.... Nisam je prekrsila,jela sam minimalne kolicine,vozim po sat vremena biciklu a ne gubim kg... Ocajna sam... Recite mi sta da radim? Imam 20 god,83kg.
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 14 godine

Krki odgovorila sam ti u tvom dnevniku ... Desava ti se stagnacija kilaze, sto je normalno, idi malo u dnevnik napisi o sebi malo vise, da te bolje upoznamo :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

donvito napisao:Dali moze da se popije koja casa limunade naravno bez secera?

Sasvim blagu limunadu (1 limun na 1.5 litar vode) mozes da pijuckas tokom celog dana, cak je i preporucljivo jer razlaze masne naslage... :)
Odgovori 4679 postova