Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    Re: Pitanje u vezi UN dijete

od 314pezos » pre 14 godine

Sany_91 napisao:Kako da napravim pasulj da bude corbast a da ne prekrsim dijetu? Ne mogu mnogo da eksperimentisem, u sred ispita sam.... :neznalica:

Za pasulj treba vremena ... e pa ako imaš toliko vremena za bacanje izvoli recept:

1/2 kg belog pasulja (ili bilo kog) potopiti preko noći. Baciti vodu u kojoj je bio, nasuti drugu i pustiti da proključa i vri desetak minuta.
    Za to vreme u drugi lonac, u kom će se pasulj kuvati (npr. expres lonac), sipati vodu, dodati jednu veliku ili dve manje glavice iseckanog crnog luka, dve šargarepe krupno isecene (na četvrtine), jedan ceo oljušten poveći krompir, narendati jedan koren peršuna,
    jedan koren paštrnaka prepolovljen uzduž (obavezan sastojak), dva čena belog luka, sitno iseckanog, sveže ljute paprike - po ukusu, pola kašike zacina + soli po ukusu (al da nije puno).
    Pasulj iz prvog lonca sipati u cetku, i staviti pod mlaz vruce vode da se ispere i onda ga usuti u lonac sa ostalim sastojcima.
    Zatvoriti lonac i kuvati dok pasulj ne omekša, ali da se ne raspadne. U zavisnosti od vrste lonca i pasulja vreme može biti različito, u mom slučaju to je oko pola sata.
    Otklopiti lonac, i proveriti viljuškom da li je krompir gotov i ako jeste, izvaditi krompir i malo pasulja i dok se na laganoj vatri krčka ispasirati krompir sa pasuljem i dodati malo ispasiranog belog luka i crvene aleve paprike po želji i zatim smesu vratiti u lonac.
    Ostaviti pasulj da vri jos par minuta.

Prijatno 8)
    Slika
    Slika
  • sanjicast81
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od sanjicast81 » pre 14 godine

Ja nekada ne mogu da pojedem dve voćke za doručak.
    Jel to nije problem?
  • Sany_91
    Početnik
    Početnik

od Sany_91 » pre 14 godine

Hvala Gigo... sada imam malo lufta za pasulj, prosao prvi ispit :D
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

sanjicast81 napisao:Ja nekada ne mogu da pojedem dve voćke za doručak.
    Jel to nije problem?

Doručak je najvažniji obrok i bolje je pojesti i to malo više do dve voćke ili uzmi manje voćke :D
    Slika
    Slika
  • sanjicast81
    Početnik
    Početnik

Ok hvala :)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

Jel mogu danas sebi da dam oduska kada su paprike u pitanju. Planiram da jedem pecene sa jajima, ali bih na dva jaja stavila 5-6 paprika (to su manje babure)? :oops:
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ta počasti se i sa cela tri jajeta :D a ako izbaciš žumanca možeš komotno i da dupliraš belanca 8)

... po meni je veliki greh peći ili dinstati papriku jer se mnogo vitamina gubi iz nje termičkom obradom a recim ona naša srven dugačka paprika za pečenje ima više C vitamina u njoj nego u jednom povećem limunu.
    Slika
    Slika
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

sirova? Tesko... Tol'ki ljubitelj nisam :D
    Verovatno cu odstraniti zumanca jer mi smetaju... Hvala veliko :wink:
    Slika
  • sanjicast81
    Početnik
    Početnik

Koji dan mogu da jedem grilovano povrce?Danas mi je skrobni dan,sve sam jela regularno dok nisam otisla na rodjendan i pojela parce torte.E,sta sad?Drzim dijetu nekih 20-tak dana,ne brljam ali vodu bas malo pijem i skinula sam samo 2kg.:-(
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

Da li mogu za P dan da napunim paprike mlevenim mesom (svinjsko), jer racunam da ako mogu cevape mogu i ovo... Mozda nisam u pravu ali bolje da pitam da znam... :wink:
    Slika
  • grickalica
    Početnik
    Početnik

od grickalica » pre 14 godine

Juce je trebalo da mi bude skrobni dan,ali posto sam slavila detetu rodjendan nisam uspela da jedem nista od obaveza do kasno popodne kad sam pojela poneku kiflicu i malo ruske salate :020: E sad danas mi je uh dan,sutra vocni pa u sredu vodeni dan,dali da produzim po ovom rasporedu ili pocnem od proteinskog dana?Pomozite,stvarno sam u nedoumici??
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Produzi po redu... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od tonka-balonka » pre 14 godine

koliko pasulja kolicinski se moze pojesti na skrobni dan? 100 gr kao i drugih namirnica ili?ja bi ga pravila na salatu sa lukom..hvala
    nikad ne dozvolite sebi da izgledate najgore u najboljim godinama...
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Za ručak je predložena količina pun tanjir ili oko 250 gr gotovog spremljenog jela ali gramažu nemoj da gledaš baš nešto ozbiljno bitan ti je tanjir.
    Slika
    Slika
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od tonka-balonka » pre 14 godine

ja cu onda u vagicu staviti 220 gr...to bi valjda bilo 250 gr kad se skuha...makar u redu vidim otprilike koja je granica pa ako mi se ucini da je mnogo ja cu staviti i manje ..hvala vam :)
    nikad ne dozvolite sebi da izgledate najgore u najboljim godinama...
Odgovori 4679 postova