Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Kamenčić
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

:)

od Kamenčić » pre 14 godine

Pozdrav, ja sam nova :)
    Na UN dijetu sam krenula juče, danas mi je drugi dan..
    Nadam se da ćemo se međusobno podržavati, jer ja inače imam problema s motivacijom, izdržim 7 dana i odustanem :nasilan:
    Nisam sve iščitala ali ću, čim uhvatim malo vremena :wink:
  • Tatyana
    Početnik
    Početnik

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Tatyana » pre 14 godine

e imam i ja pitanja u vezi unkice ;)?
    Kada se moze jesti palenta, i sa čime ju je dozvoljenio jesti ? kada se može jesti kukuruz šećerac?
    Da li je dozvoljeneo piti ove instant kafe 2u1?
    I da liću sporije mršavait jer sam sa un prošle godine skinula 21 kg.sada samse udebljala vec 8 sa tendencijom ponovnog debljanaj,. pokusala sam sa DMD ali nisam uspjela mažalost , dobila sam pola kg :( Dali postoji sansa da ne smrsam sa un :(?
  • angellica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od angellica » pre 14 godine

evo mojih pitanjca vezanih za UN dijetu
    - šta mislite o sajderu (vinu / pivu od jabuke) voćnim danom, ali jako jako retko? Pojavio se Karlsbergov Somersby, ili sam ga ja bar tek sada ugledala, probala sam gutljaj i neopisivo je dobar. ima samo 59 kcal na 100ml
    - koliko je piletinu iz KFC-a moguće uklopiti u proteinski dan??? a onaj sloj odozgore računati kao hleb :D
    nekako mi se čini da je upotreba i jednog i drugog krajnje nategnuta, ali ako recimo ponekad poželim da se počastim za rođendan npr, hoće li biti greh preveliki
    But what am I going to do with my life? I know. Will eat some cheese.
  • Marijana02
    Početnik
    Početnik

od Marijana02 » pre 14 godine

kamencicu meni je 9ti dan :shock: prezivljavamm nekako
    inace sam je prije Nove drzala mjesec dana
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Kamenčić napisao:Na UN dijetu sam krenula juče, danas mi je drugi dan..
    Nadam se da ćemo se međusobno podržavati, jer ja inače imam problema s motivacijom, izdržim 7 dana i odustanem

Onda nam je ostalo da se družimo još 5 dana :shock: ... ma šali se Giga ... naravno da odustaneš nakon 7 dana jer nikad nisi zadovoljna početnim rezultatom a iskreno govoreći nikad ni nećeš jer naravno kad su žene bile zadovoljne (uf ni moja nije) al tu je ovaj forum koji ti neće dati da prekineš i naravno da ćeš gurati i dalje sa dijetom ... izdrži dijeti i održavanje to ti je 182 dana i eto nije ti još puno ostalo još 180 dana i to je to :wink:

Tatyana napisao:Kada se moze jesti palenta, i sa čime ju je dozvoljenio jesti ? kada se može jesti kukuruz šećerac?
    Da li je dozvoljeneo piti ove instant kafe 2u1?
    I da liću sporije mršavait jer sam sa un prošle godine skinula 21 kg.sada samse udebljala vec 8 sa tendencijom ponovnog debljanaj,. pokusala sam sa DMD ali nisam uspjela mažalost , dobila sam pola kg :( Dali postoji sansa da ne smrsam sa un :(?

- palenta na UH dan sa nekim paradajz prelivom ili uz neko bereno neutralno povrće i sl,
    - kukuruz šećerac na skrobni dan,
    - pošto nemaš neki veliki višak DMD mora da da rezultat kao i recimo UN održavanje (koje je isto dobro za one poslednje kilogramčiće) ali mora biti dooobra fizička aktivnost jer bez toga neće biti nekog efekta.

angellica napisao:evo mojih pitanjca vezanih za UN dijetu
    - šta mislite o sajderu (vinu / pivu od jabuke) voćnim danom, ali jako jako retko? Pojavio se Karlsbergov Somersby, ili sam ga ja bar tek sada ugledala, probala sam gutljaj i neopisivo je dobar. ima samo 59 kcal na 100ml
    - koliko je piletinu iz KFC-a moguće uklopiti u proteinski dan??? a onaj sloj odozgore računati kao hleb :D
    nekako mi se čini da je upotreba i jednog i drugog krajnje nategnuta, ali ako recimo ponekad poželim da se počastim za rođendan npr, hoće li biti greh preveliki

- bilo kakvi alkoholni i gazirani napitci su "zabranjeni" tokom bilo kog načina ishrane ako hoćemo da imamo uticaj na gubitak kilograma,
    - brza hrana, naravno brzi i kilogrami ... nije problem toliko u samoj hrani koliko je problem u njihovom načinu pripreme i zato dokle god si na dijeti zaobići ćeš sve objekte takvog tipa jer taj greh "daj da samo taj dan se počastim pa ću dalje kako treba ... pa se opet zaboravimo" nas je i doveo do situacije u kojoj smo sada a za rođendan koji ćeš uklopiti da ga slaviš na UH dan ćeš se naravno počastiti komadom torte.
    Slika
    Slika
  • Kamenčić
    Početnik
    Početnik

od Kamenčić » pre 14 godine

Marijana02 napisao:kamencicu meni je 9ti dan :shock: prezivljavamm nekako
    inace sam je prije Nove drzala mjesec dana

Super, samo naprijed :wink:
    Ja sam prije možda 3 godine bila dva mjeseca i skinula nekih 13 kg. Nisam išla do kraja, a trebala sam. Bilo je još nekih 8kg da se skine možda. Ali eto, odustala sam a sto je još gore postepeno sam počela da se prežderavam i evo me sad tu gdje sam, pa hajde Jovo nanovo :D
    Za sad je dobro, ima volje :013:

314pezos napisao:
    Kamenčić napisao:Na UN dijetu sam krenula juče, danas mi je drugi dan..
    Nadam se da ćemo se međusobno podržavati, jer ja inače imam problema s motivacijom, izdržim 7 dana i odustanem

Onda nam je ostalo da se družimo još 5 dana :shock: ... ma šali se Giga ... naravno da odustaneš nakon 7 dana jer nikad nisi zadovoljna početnim rezultatom a iskreno govoreći nikad ni nećeš jer naravno kad su žene bile zadovoljne (uf ni moja nije) al tu je ovaj forum koji ti neće dati da prekineš i naravno da ćeš gurati i dalje sa dijetom ... izdrži dijeti i održavanje to ti je 182 dana i eto nije ti još puno ostalo još 180 dana i to je to :wink:

Valja tih 5 dana kvalitetno iskoristit :zelenko:
    Šalim se i ja malo (valjda :D )
    Mislim da nije stvar u tome da li sam zadovoljna rezultatom, vaga pokaže kilu, dvije manje.. Vode ili čega god, nije bitno. I svjesna sam toga da ne mogu ništa očekivati preko noći. Nego je više to što je vikendom puna kuća i onda čim neko gricka nešto što volim i ja dođem u napast :roll: A onda krenem i ja, i ne odustanem.. Da sam bar pametna k'o što nisam sutradan bi bar nastavila s dijetom, pa pogriješila jedan dan - Bože moj, stvar valjda ne bi bila toliko loša da nastavim gdje sam stala prije toga. Al' hajde, vidjećemo kako će da bude ovaj put :)

Nego, da li se na ovoj temi može ovako razglabati kao što ja upravo radim? Ili ima neka druga koja je predviđena za chat/podršku/nešto slično?
    Vidjela sam da neki otvaraju svoj topic koji im služi kao dnevnik.. Ja ne bih pravila dnevnik, bar ne zasad, pa me zanima ima li neka takva tema? :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Imas forumski chat pa mozes da pozoves na pp koga zelis... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • angellica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od angellica » pre 14 godine

314pezos napisao:- bilo kakvi alkoholni i gazirani napitci su "zabranjeni" tokom bilo kog načina ishrane ako hoćemo da imamo uticaj na gubitak kilograma,
    - brza hrana, naravno brzi i kilogrami ... nije problem toliko u samoj hrani koliko je problem u njihovom načinu pripreme i zato dokle god si na dijeti zaobići ćeš sve objekte takvog tipa jer taj greh "daj da samo taj dan se počastim pa ću dalje kako treba ... pa se opet zaboravimo" nas je i doveo do situacije u kojoj smo sada a za rođendan koji ćeš uklopiti da ga slaviš na UH dan ćeš se naravno počastiti komadom torte.

ah...kako li ću sada, pitam se :cry: život više nema smisla :crybaby:
    But what am I going to do with my life? I know. Will eat some cheese.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Naravno da ima smisla, kad doteraš svoju liniju i zategneš svoje zmijsko telo, pa da vidiš onda smisao života :D
    Slika
    Slika
  • Besno pile
    Početnik
    Početnik

od Besno pile » pre 14 godine

Zdravo,ja sam nova :009:
    pocela sam sa dijetom pre 9 dana i smrsala vec 4 kile!e sad se ja pitam:nije li to malo mnogo i prebrzo?
    mislim,nije da se ne radujem nego mislim se, ako nastavi ovako ostacu ko cackalica na kraju dijete. :shock:
    i jos nesto,ako na skrobni dan za rucak jedem krompir,dal mora krompir i za veceru ili moze neko drugo povrce?
    zahvaljujem se unapred na odgovoru...pozdravcic
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Besno pile napisao:pocela sam sa dijetom pre 9 dana i smrsala vec 4 kile!e sad se ja pitam:nije li to malo mnogo i prebrzo?

- nije prebrzo jer je tu i početni gubitak tečnosti iz organizma i to je sasvim ok
    Besno pile napisao:ako na skrobni dan za rucak jedem krompir,dal mora krompir i za veceru ili moze neko drugo povrce?

na proteinski i skrobni dan a može se primeniti i na UH dan osnovno je pravilo šta je za ručak ista vrsta je i za večeru.
    Slika
    Slika
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

Na koji nacin mogu spremiti girice i da li mogu jesti cele (kao i uvek sto jedem sa sve glavom) i kolicina je 150-200gr ili moram manje ?
    Da li da podmazem pleh sa malo ulja i da ih pospem i pecem ili... :neznalica:
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Možeš tako a možeš i u nekom teflon tiganju al samo moraš da povremeno da protreseš da se ne zalepe pa ti je tu pogodniji tiganj nego da otvraš rernu svaki čas.
    Slika
    Slika
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

Aha, odlicno. Zahvaljujem :D
    Slika
  • Jocina mala
    Početnik
    Početnik

od Jocina mala » pre 14 godine

Imam jedno pitanje... smijem li ja navece pojesti jednu jabuku...danas mi je proteinski dan i jela sam do 18h... ali posto kasno idem na spavanje mislim da necu moci izdrzati da bas nista ne jedem... :(
Odgovori 4679 postova