Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • BlackMaja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od BlackMaja » pre 14 godine

Jel smem ajvar svaki dan osim vitaminski? Nista mi nije jasno, jel sam se zafrknula :cry:
    Ja sam ga jela za ugljeno hidratni... :cry:
    Sutra jel ga smem uz jaja i sir??
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Za ajvar sam ti odgovorila u dnevniku a sutra uz jaja ne mozes sir jer je to mesanje dve vrste razlicitih proteina... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

ufff znaci jaja - supa ... sta onda sutra mogu za rucak, sir i sta jos? a onda jogurt
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

jogurt ili mleko
    Slika
    Slika
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

Opet ja :-P

Zasto je projara zabranjena? Jel ona ne moze sutra u toku UH dana, bez ulja i bez sira i jaja, onako prazna?

A sta je sa paradajzom iz flase? Jel mogu to da pospem preko testa za sutra, da napravim neke mini pice sa pecurkama,krastavcima i tim paradajzom iz flase?

Sta da jedem sutra :neznalica:
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Moze tako kako si napisala... Prazna... :)
    Paradajz iz flase bi trebalo da bude OK... Mozes da ga stavljas preko testenine i na picu...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

a kad mogu tu proju i koliko kolicinski? Jel to mogu sutra na UH dan ili?
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Da... Projino brasno se koristi na UH dan a kolicinu odredi sama a da ne bude previse... Pravilo UN dijete kaze da je vaznije pravilno kombinovanje namirnica nego kolicina... :)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

eh kad mi niko ne odgovara u temi, ja moram da smaram ovde =) Pa da pocnemo:

1. Jel ja smem da stavim jabukovo sirce u vodu. Jer imam merku od 2l pa da u nju kanem koju kasiku sirceta i pljuckam tokom celog dana?

2. Da li mogu da ruckam posnu sarmu,a li ona se sastoji od sargarepice, pirinca i krompira.
    Ne znam da li je dozvoljena ta mesavina.

3. Da li na proteinski dan mogu da jedem przena jaja i pecenu papriku ili pak przenu sa jajima. Przena na kasiki ulja i manje. Cisto da se omrsim malo :D

4. Spanac? Kada? Da li on moze da se skuva za proteinski dan i pomesa sa jogurtom,sirom?

5. Tikvice? Da, ne, kada, Kako?

Hvala vam ljudi mnogo =*****
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

1. Jel ja smem da stavim jabukovo sirce u vodu. Jer imam merku od 2l pa da u nju kanem koju kasiku sirceta i pljuckam tokom celog dana?

Mozes da stavis jabukovo sirce u vodu, pa cak i kasicicu meda... Ima u pdf 'namirnice i nutritivi' temu o jabukovom sircetu...

2. Da li mogu da ruckam posnu sarmu,a li ona se sastoji od sargarepice, pirinca i krompira.
    Ne znam da li je dozvoljena ta mesavina.

Ovakvu sarmu mozes da jedes na skrobni dan...

3. Da li na proteinski dan mogu da jedem przena jaja i pecenu papriku ili pak przenu sa jajima. Przena na kasiki ulja i manje. Cisto da se omrsim malo :D

Mozes...

4. Spanac? Kada? Da li on moze da se skuva za proteinski dan i pomesa sa jogurtom,sirom?

Spanac je neutralna namirnica ali obzirom da je sklon da povlaci kalcijum iz organizma trebalo bi ga uvek praviti sa mlekom... Znaci najbolje je da ga jedes na proteinski dan... Kombinacija sa jogurtom i sirom je dozvoljena...

5. Tikvice? Da, ne, kada, Kako?

Tikvice su neutralna namirnica... Mozes da ih jedes svakog dana... :)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

God bless you :skakutalo:

Sto se tice sarme i mislila sam na skrobni a nisam napisala, u svakom slucaju mnogo hvala :oops:

Spanac sa mlekom to je nesto sto ne mogu da podnesem, ipak ce to biti jogurt ili sir. A ako mesam sa jogurtom jel opet jogurt popijem posle rucka ili? :020:

odoh da prostudiram to o sircetu :D
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Mislila sam na dodavanje mleka pri kuvanju spanaca a ne kad je gotov... Kad je gotov mozes da ga jedes i sa niskomasnim kiselim mlekom ili jogurtom i sirom, kao sto si i sama rekla... :)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

lasata napisao:Mislila sam na dodavanje mleka pri kuvanju spanaca a ne kad je gotov... Kad je gotov mozes da ga jedes i sa niskomasnim kiselim mlekom ili jogurtom i sirom, kao sto si i sama rekla... :)

Da, da razumela sam te, na osnovu toga i kazem da ne postoji sansa da ga omirisem tako. Prosto mi se vraca...
    Nista, od ujutru i jabukovo sirce =)
    Aj jos samo mi reci jel posle tog rucka sa kiselim mlekom ili jogurtom opet ide mleko ili jogurt 3dcl?

Hvala ti unapred za sve, izvini na smaranju :hi-fi:
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Mislim da nije obavezno... :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

BlackMaja napisao:eh kad mi niko ne odgovara u temi, ja moram da smaram ovde

Uvek je bolje postaviti pitanje u temi UN dijete gde su pitanja jer je veća verovatnoća da ćemo pre videti pitanje kad se i ulogujemo na forum ali ako si prvo postavila pitanje u dnevniku onda bi i odgovorili u dnevniku kad bi došli do tvog dnevnika čitajući redom jer je postavljanje istih pitanja na više mesta zabranjeno.

BlackMaja napisao:jel posle tog rucka sa kiselim mlekom ili jogurtom opet ide mleko ili jogurt 3dcl?

Pošto je spanać već dosta redak i ako ga jedeš sa kiselim mlekom ili jogurtom onda ti je bolje kad dobro ocediš spanać nakon kuvanja da ga u blenderu izmiksaš (samelješ) sa kiselim lekom i/ili jogurtom i dobićeš jednu prelepu krem čorbu od spanaća koju ćeš još malko dokuvati da se zgusne (u toplu čorbu možeš pred samo konzumiranje dodati na kockice isečeno parče dvopeka) i ako je tako pripremljeno onda je jogurt ili mleko na kraju ručka nepotrebno a ako spanać kombinuješ sa nekim sirom onda ti je 3 dcl mleka/jogurta/supe obavezno.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova