Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Suncokret
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Suncokret » pre 15 godine

Eto i mene kod vas konacno.
    Danas mi je 17. dan.
    4 kilograma za sad (((:

O ovoj dijeti ili mozda bolje- o ovom nacinu ishrane SVE NAJBOLJE. (:

Nego... Sta da radim za Uskrs???
    Pite, ruska salata, meso, jaja........ Bas sam zbunjena. :neznalica:

Jel dozvoljeno da se prekine na jedan dan[mada mi to krajnje bizarno i nelogicno zvuci]??
    Ili.....da iskuliram Uskrs :oops:
  • masha_90
    Početnik
    Početnik

od masha_90 » pre 15 godine

i ja sam se to pitala...mislim da je ok da jedan dan prkrshish, ali u svakom slucaju nemoj se "razvaliti" nego umereno :)

ja cu da isposhtujem , meni je UH dan, pa cu za veceru neshto slatko mmm
    :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Nego... Sta da radim za Uskrs???
    Pite, ruska salata, meso, jaja........ Bas sam zbunjena.

Jel dozvoljeno da se prekine na jedan dan[mada mi to krajnje bizarno i nelogicno zvuci]??
    Ili.....da iskuliram Uskrs

Ne bih ja to bas nazvala kuliranjem Uskrsa... Uskrs nije pita, ruska salata i meso... Uskrs su jaja... :)
    Ne znam sta te tu zbunjuje... Pre bih rekla da si u iskusenju nego da si zbunjena... Lepo se drzi svog dana po dijeti... Jedan od tri dana Uskrsa svakako ce ti biti proteinski pa onda jedi jaja...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mica258
    Početnik
    Početnik

od mica258 » pre 15 godine

Pitanja:

1. Da li palenta sme da se jede i u okviru kojeg dana-skrob mozda?
    2. Da li u proteinskom danu, uz meso, prilikom spremanja, sme da se koristi voce (jabuke ili suve sljive)?
    3. Sta smem da pojedem, kada mi "padne secer"? To mi se desava povremeno, a od kad drzim dijetu danas mi se prvi dan desilo (i to bas na UH dan)? Pre vecere sam pojela jako malo cokolade, za veceru kolace i cokoladu. Malo sam se smirila, ali mi je, opet, u blagom padu.
    Za 6 dana, 2 kg manje...
    22. dan, jos 1.5 kg manje
    32. dan. 1 kg manje; do cilja jos samo o.5 kg
    37. dan, jos 1 kg manje... i dijeta gotova
  • lasata
    Urednik
    Urednik

1. Palentu mozes da jedes na UH dan za rucak...
    2. Ne bi trebalo na proteinski dan u sastavu rucka da imas voce...
    3. Ako si sklona padu secera ne bi bilo lose da imas kod sebe uvek jednu Bonzitu ili Wellness bar...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mica258
    Početnik
    Početnik

od mica258 » pre 15 godine

Hvala na brzom odgovoru.

Sto se tice palente, palente, mislila sam posto je brasno, da ide u UH dan, ali opet kukuruz ide u skrobni, pa nisam bila sigurna....
    Za 6 dana, 2 kg manje...
    22. dan, jos 1.5 kg manje
    32. dan. 1 kg manje; do cilja jos samo o.5 kg
    37. dan, jos 1 kg manje... i dijeta gotova
  • amella_usa
    Početnik
    Početnik

od amella_usa » pre 15 godine

Posto ja planiram da pocnem sa un dijetom za nekoliko dana pokusavam da prikupim sto vise informacija(osim onih koje sam vec procitala u prirucniku).Ima dva pitanja:
    Prvo pitanje je voce za dorucak...je li dozvoljeno svo voce ili ima ogranicenja( mogu li jesti lubenicu i koliko)
    Drugo pitanje je vezano za salate koliko je prosecno dozvoljeno za rucak i da li treba prepoloviti kolicinu za veceru? unaprijed zahvalna
    It's not about MOTIVATION, it's about COMMITMENT
  • natashka
    Amater
    Amater

od natashka » pre 15 godine

Dozvoljene su sve vrste voca za dorucak-ogranicenja ima za bananu-mozes pojesti jednu (na vocni dan mogu dve- razdvojeno do 15h)...Lubenica je ok-kod tebe ih ima sada? :09: Pojedi recimo krisku, ili dve tanje...Nema posebnog ogranicenja, ali nemoj preterivati...
    Sto se tice salata, dozvoljene su neogranicenoj kolicini-bolje je sa njima da preteras, nego sa drugom hranom :D . U principu bi trebalo da za veceru jedes sve upola od rucka, bez hleba, ali, ako si gladna, ja ti savetujem da pojacas salatu, tj. da je ne prepolovis...U UN-dijeti nije toliko bacen akcenat na kolicinu namirnica, koliko na njihov sastav...Slobodno u pocetku jedi vise, vremenom se i onako smanji apetit, pa ne mozes puno ni da pojedes...Srecan pocetak!!! :mahalo:
  • amella_usa
    Početnik
    Početnik

Kod mene ima svakakvog voca...lubenice, jagode, sve svjeze...Moj idealni plan je da jedem sto vise svjezeg voca i povrca(umjesto kiselog)..
    A salate volim inace tako da me je vjest jako obradovala...
    hvala ti puno no podrsci..trebace mi jedva cekam da odpocnem dijetu 1 aprila, do tada pripremam calendar sa un- danima, cistim frizider od svih losih namjernica i sa jutrom prvog aprila eto i mene da se pridruzim borbi s kilogramima
  • natashka
    Amater
    Amater

Samo se ti naoruzaj! :D To sto volis sveze voce i povrce je super- neces ni osetiti da si na dijeti!!! Cekamo te!!! :mahalo:
  • amella_usa
    Početnik
    Početnik

cetvrtak krecemo,jedva cekam...do tada citam svaki dnevnik i naoruzavam se pozitivnom energijom..
    trebace mi, jer pored dijete planiram da se vratim u gym...makar da pocnem sa laganim cardiom...
    dosta sam bila lijena....sad treba da stegnem kajs i da se naoruzam strpljenjem...-30 je cilj....
  • laura
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od laura » pre 15 godine

Zanima me kolicinski unos hrane u dijeti UN i posebno ako moze u gr
    SAMO ZA RUCAK POSTO JE VECERA POLA OD RUCKA
    hleba za rucak /parce gr/
    meso /gr/ ili jaja ili sira
    testenina gr
    skrob gr
    Koliko voca u vocnom danu.

Unapred zahvalna! :009:
    Strpljen spasen
  • lasata
    Urednik
    Urednik

E pa sad, to je individualno ali ne bi trebalo preterivati... Hajde da uhvatimo neki prosek... Jedno 'normalno' parce hleba za rucak treba da ima 20-30gr... Porcija mesa za rucak trebalo bi da ima izmedju 200 i 250gr, testenina isto tako 200-250gr kuvane testenine... Ako jedes sir to zavisi od toga koji sir jedes... Trudi se da bude mlad i nemasni pa onda mozes da pojedes 150-200gr... Jaja su meni uvek cudna prica... Za rucak dva, za veceru jedno... Jer ako za rucak uzmes tri a za veceru npr. dva onda si pojela pet jaja u toku jednog dana sto uopste nije ni dobro, ni zdravo...
    Na voce takodje treba pripaziti jer ipak su to UH... E sad kolicinski... Jedna banana, za grozdje kazu - koliko moze da stane u saku... Kostunjavo na vitaminski dan 100gr ali podeljeno uz pet manjih obroka, nikako ne odjednom... Suvo voce - par komada, 3-4... Ima puno toga... Ako te nesto konkretno bude zanimalo ti pitaj... :)
  • amella_usa
    Početnik
    Početnik

Zanima me koji dan mogu da jedem kuvani kukuruz...je li ti skrobni ili se racuna ugljeno hidratni???
    unaprijed zahvalna
  • natashka
    Amater
    Amater

Kuvani kukuruz mozes na skrobni dan... :D
Odgovori 4679 postova