Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od lasata » pre 15 godine

To su vec ozbiljnija jela i ne treba ih jesti na vitaminski dan... Gledaj da ipak bude sto vise voca i svezih salatica... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • tackica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od tackica » pre 15 godine

Ok hvala na savetu...
    Kupus sam mislila da spremim kao za kupus dijetu,znaci bez ulja,dijetalno,samo sto je povrce kuvano.Razmisljam ako moze pecene jabuke,sto ne bi moglo kuvano povrce
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Nije da ne moze ali je preporuka da bude sto vise svezeg voca i povrca... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • tackica
    Početnik
    Početnik

Pa da,mislim da je to pre svega zbog vitamina.Mislim da nije strasno kao se pojede nesto kuvano,bez ulja,ali opet se ubiju vitamini.
    samo jos jedna stvar-salatu smem da posolim na vitaminski dan?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Naravno da smes... :)
  • tackica
    Početnik
    Početnik

Drugari,srecna Nova godina :veseljak:

Treba mi jedan savet,sutra po pravili bi trebao da mi bude proteinski dan,da li da ga drzim ili da mi sutra bude vitaminski...??
    Ipak sam jela danas,a nisam trebala...pa zato pitam
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Idi po redu... Proteinski dan... :)
  • Andjelica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od Andjelica » pre 15 godine

Bez obzira koliko volim sirovo voće i povrće - moj želudac ne može da podnese da napr.celog dana jedem samo to. Osetljiv je i na papriku, ljusku paradajza, i sl. Koliko sam shvatila, kada je "vitamiinski" dan - mogu nekim semenkama ili orašastim voćem (100g u toku dana) da uvedem užine.Šta kad je napr. skrobni dan? Moj radni dan počinje u 5, vraćam se kući oko 6. To već komplikuje jelovnik. Recimo,i da nosim ručak na posao - nemam mogućnosti grejanja, što sužava izbor jela. Verovali ili ne: najteže mi padaju ona 3 kolača! Definitivno će biti zamenjeni sladoledom :).
  • tackica
    Početnik
    Početnik

Ok nastavljam ;)
    Mozda cu neku salaticu,sir,jogurt kao laksa varijanta :-D
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Verovali ili ne: najteže mi padaju ona 3 kolača! Definitivno će biti zamenjeni sladoledom

Andjelice, nije obavezno jesti kolace za veceru... Isto tako mozes da pojedes i polovinu kolicine od rucka... Obavezan je samo red crne cokolade... 8)
  • Andjelica
    Početnik
    Početnik

od Andjelica » pre 15 godine

Revnosno se pripremam za početak, 10.januara. Iskreno, jedva čekam, posle svih ovih praznika. Svakao ću morati da korigujem par stvari, jer prošlog puta kada sam počela sa UN dijetom koštalo me je puno i para i vremena da izlečim želudac. Već prvi korak - doručak sat vremena posle ustajanja - ne mogu ispoštovati pošto putujem u drugi grad na posao, a i svakako to bi bilo 6 sati...Prerano za doručak. Za mene je "zakon" knjiga ZDRAVI I VITKI - Harvi i Merilin Dajmond, na koju,kao, da se "naslanjaju" i ova "RINA's pravila" (autori te knjige navode da to "nije dijeta nego NAČIN ŽIVOTA"). HVALA na strpljenju!
  • praslic
    Početnik
    Početnik

od praslic » pre 15 godine

Pitanjce...prvog i drugog dana da li umesto sveze salate moze da se jede tursija ili kiseli kupus? I ako moze, u kojoj kolicini? Da li isto neograniceno kao i sveza salata ili ne?

Hvala unapred na odgovoru! Nadam se da se uskoro opet druzimo!

Pozzz
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Hej Praslic... Koga ja to vidim u Novoj godini? Bas mi je drago sto si tu... :D
    Odgovor je moze... Tursiju i kiseli kupus mozes da jedes u neogranicenim kolicinama bas kao i svezu salatu... Nadam se da nije preslana a ako jeste malo je operi...
  • praslic
    Početnik
    Početnik

od praslic » pre 15 godine

Ok, hvala Las!

Eto mene opet, opravdano odsutna, bila sam tri meseca u bolnici, nadam se da ce ova godina biti bolja od prethodne! Dnevnik mi je koliko vidim istekao :( , ali dobro, otvoricemo novi! Inace, svaki normalan covek u bolnici smrsa, ja ni grama :cry: ! Samo malo da se stabilizujem dan, dva i krecem!

Pozdrav!
  • tackica
    Početnik
    Početnik

Drugari,kako da spremim kuvani kiseli kupus,a da ne pretearm sa uljem?Koliko vi stavljate?Moze li neko da napise svoj recept prilagodjen UN dijeti...pliiiiizzzzz :(

Pokusala sam da ga dijetalno napravim,tacnije podbarak,ali on je bio mnogo gorak,bezveze ispao,a bas mi se jede,pa bi mi vas recept dobro dosao.
    Hvala :)
Odgovori 4679 postova