Odgovori 343 postova
Ideje za skrobni dan
  • LaCrima
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Ideje za skrobni dan

od LaCrima » pre 15 godine

Treba mi vas savet :) Ne zelim da gresim,ap bih da pitam pre nego sto na red dodje skrobni dan :) Planiram da spremim corbicu od krompira. Prethodnih dana sam jela grasak i socivo,pa mi je bilo nekako bljak...A krompir volim,nebitno kako je spremljen. I bas zbog toga se plasim,plasim se da cu navaliti kao luda da jedem :) Ovako planiram da spremim corbicu,nadam se da je ok i da odgovara skrobnom danu:
    *5-6 kroimpira,luk,sargarepa,beli luk,paprika,paradajz,mirodjija. Sve to lepo skuvam uz malo soli,vegete i bibera,a na kraju dodam kasicicu krupno tucane paprike. Mozda malo maslinovog ulja.
    Ovo sam i ranije pravila,ali sa zaprskom.
    Da li sme da se na skrobni dan jede pecen krompir?? Uh,püuna sam pitanja.. . .
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Ako napravis corbicu sa pet-sest krompira pretpostavljam da neces sve pojesti u tom jednom skrobnom danu... Peceni krompir mozes da jedes na skrobni dan ali u toku dana dozvoljena je jedna kasika ulja... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • LaCrima
    Početnik
    Početnik

od LaCrima » pre 15 godine

Hvala,lasata :) Naravno,vodim racuna da potrosim kasicicu ulja na dan.tanjir corbice za rucak,kolicinski nesto manje za veceru.A pecen krompir ide sledece nedelje,kad mi stigne novi sporet,mama mi je pre 15-ak dana ko zna kako razvalila vrata od rerne :) Mmm,jedva cekam!
  • Milica09
    Početnik
    Početnik

od Milica09 » pre 15 godine

Jas sam za rucak i veceru samo obarila rizu i dodala vegete...jel to moze?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Moze ali ne vidim zasto ne bi dodala uz pirinac neku pecurku ili neku lepu salaticu... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Milica09
    Početnik
    Početnik

od Milica09 » pre 15 godine

Da,jela sam sa salatom i parcetom hleba...Jos sam nova u ovome,pa ne znam bas sve mogucnosti sta bih mogla, a sta ne da jedem...polako skupljam ideje i tako,da mi dijeta ne bude stalno ista,pa da mi ne dosadi...hvala na odgovoru,pozz lasata! :D
  • Amy
    Početnik
    Početnik

od Amy » pre 14 godine

imam jedno pitanje, da li mislite da bi skrobnim danom mogla da jedem vegetarijansku kinesku hranu? npr povrce sa sampinjonima i tako to??? fala... :009:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Mnogo zavisi šta se nalazi u toj vegeterijanskoj hrani, šta je u sastavu tog kineskog jela, (mada predpostavljam da je to povrće preliv ili prilog uz pirinač koji i jeste skrob) treba se paziti tih kineskih preliva jer znaju da budu i zaslađeni kao i da koriste brašno (UH) koje nije dozvoljeno na skrobni dan u pripremi jela (osim parčeta hleba) a o soja sosu i da ne pričamo jer je izvor soli koja nam baš i ne treba jer zadržava tečnost u organizmu.
    U suštini može al se jako, jako dobro raspitaj o sadržaju. 8)
    Slika
    Slika
  • Amy
    Početnik
    Početnik

od Amy » pre 14 godine

ok, fala :020:
  • BUCKICA
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od BUCKICA » pre 14 godine

Pozdrav svima, 8)

Nova sam, i imam neka pitanja, konkretno ovde za skrobni dan.
    Da li je dozvoljeno jesti przeni krompir, da napomenem da krompir przim tako sto ga prethodno u ljusci obarim, zatim isecem na kriske i pecem u teflonu koji sma prethosno premazala belim lukom'Danas mi je proteinski dan, i jela sma tunjevinu, medjutim, kasno sma shvatila da sam se malo presla, jer sma jela tunjevinu u konzervi, tacnije mexisku salatu, a u njoj ima kukuruza i pasulja, doduse nista preterano.Interesuje me jos da li smem izmedju obroka da pojedem nesto voca, pogotovo zato sto mi recimo brusnica odgovara i zbog zdravstvenih problema.

Hvala
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 14 godine

Krompir napravljen na taj nacin je OK...
    Izmedju dorucka i rucka na svaka dva sata mozes da imas vocnu uzinu ali nemoj da preterujes sa susenim brusnicama jer su kaloricne... :)
  • Njanja
    Početnik
    Početnik

od Njanja » pre 14 godine

Moze li se za ovaj dan jesti kukuruz ili pura(palenta)?
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 14 godine

Na skrobni dan mozes da jedes kukurs na klipu ili secerac a palentu na UH dan... :)
  • Marijana02
    Početnik
    Početnik

od Marijana02 » pre 14 godine

Smiju li se kuvani kestenji jes? To je skrob ja mislim :P
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Kesten spada u skrobnu namirnic taku da se ona jede na skrobni dan ... ali isto tako sa kestenom (recimo kesten pire sa šlagom ili pečeno kestenje) se možeš i zasladiti i za večeru na uh dan ali posle večere ide obavezno crna čokolada.
    Slika
    Slika
Odgovori 343 postova