BUCKICA napisao:koliko je tunjevine dozvoljeno pojesti.Jedna konzerva u umaku od paradjaza ima 370
Izbegavaj te kombinacije u umaku jer umak sadrži šećer i slične zaslaživače već gledaj da uzmeš t.j. nađeš konzerviranu ribu u sopstvenom saftu (vodeni pac) t.j. da nije u ulju a ako je u ulju onda ulje dooobro ocedi a količina je za ručak max 1 konzerva a za večeeru je naravno polovina od ručka.
BUCKICA napisao:sutra mi je skrobni dan, pravicu pitu sa pirincem, koliko je dozvoljeno pojesti te pite, napominjem da su kore kupovne, i da li to sme biti slatka pita?
Pite na skrobni dan su inače po pravilima zabranjene ali imaš moju prećutnu saglasnost za ovakvu vrstu pita pod uslovom da su kore tanje (mogu i kupovne) i da ih nema puno a i da se naravno onda za ručak ne jede hleb.
BUCKICA napisao:ako se odlucim za krompir salatu, kolio krompir salate smem pojesti?
Preporuka je inače da je za ručak oko 250 gr za nosioca obroka + prilog.
BUCKICA napisao:Sojine ljuspice, koji dan?

UH dan.
makila napisao:Ja sam danas spremala za celu porodicu(nas 4) piletinu. Ubacila sam pile u Magi kesu za piletinu i ubacila u rernu.Izdinstala mladi luk,dodala sampinjone, zacine(vegete,bibera,djumbira,persuna) i malo zlatne mesavine,salata po izboru.Veoma ukusno
Naravno tako može da jede porodica koja nije na dijeti a za nekog ko je na dijeti važi sledeće:
Piletina (proteini) + zlatna mešavina (skrob: jer sadrži kukuruz šečerac, grašak ...) i ta kombinacija je veeelika greška na proteinski dan.
Magi kese i bilo kakve druge izbegavaj u spremanju obroka bar za tebe dok si na dijeti ... a kad postigneš dijetom šta si naumila a i onda sa oprezom da se ne vrne ono što si mukom postigla.